Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která je podle mého malinko lepší než první film. Opět zaujme nádherná exotická příroda jižní Afriky a plno divokých zvířat. Osobně jsem si nejvíc oblíbil tvrdohlavého Medojeda. Velkým plusem filmu jsou dvě dějové linie a to je putování ztracených křováckých děcek a hledání civilaze zoologa a právničky. Děj je více než zajímavě propletený, je plný výborného humoru a povedených dialogů. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Víceméně kopie svého předchůce, v mých očích o chloupek lepší než první Božské šílenství díky větší porci humoru, hlavně díky komickým situacím mezi hlavní dvojicí ( reportérka a pilot ), hyeně, ted nevím co o bylo za zvíře, co se Stephenovi zakouslo do boty, dvěma zatýkajícím se vojáků a samozřejmě křovácké rodince - 80 %. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Bohové musejí být šílení, je pro mě taková srdcovka, že jsem si musel dát hned druhý den nášup. A dvojka mi šmakuje úplně stejně, ne-li víc. Tentokrát se malinko ubralo na laskavosti a přidalo se víc humoru. Také se s výjimkou XiXao změnilo obsazení. Za mě v případě vizuálu dámy k lepšímu, ale to v tomto případě nehraje roli, protože Uys si se všemi postavami pohrál a opět vtipnými scénami nešetřil. Ano, nejde o žádnou konverzační a sofistikovanou komedii, ale všechny ty veselé scénky působí mile a z děje netrčí. Vše působí plynule a přirozeně, což se v mnoha současných komediích často neděje. Za vyzdvihnutí stojí i práce se zvířaty, speciálně medojed byl úžasný a vůbec mi nevadilo, že byl v jednom momentu vycpaný...vlastně to oceňuji. Tvůrci by to dokázali i s tím živým, ale nechtěli ho trápit. Ta úcta ke zvěři a přírodě, je zřejmá v obou filmech a s tím opravdu rezonuji, takže nemám jinou volbu, než dát full stars. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem poprvé viděl s tátou v kině jako malé dítě a dodnes si vzpomínám, jak mě smíchy bolelo břicho. Po letech jsem jej viděl ještě několikrát a kupodivu ani v dospělosti to nebylo jiné a já se smál pořád hodně. Netuším, jak se to tvůrcům povedlo, ale dokázali do filmu dostat úžasnou atmosféru, která mě nepřestává uchvacovat a bavit. Přes jednoduchý příběh, svoji naivitu a neznámé herce patří k jedněm z mých nejoblíbenějších. Pamatuji si jej téměř dokonale a kdykoli si jej rád znovu připomenu. Mimochodem jsem jej viděl dříve než první díl a myslím si, že je i o kousek lepší než jednička. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ač byste to nečekaly, stejně povedené jako jednička. Po dlouhých devíti letech se vrátil Jamie Uys ke komedii, která mu zajistila slávu. Na dvojce se dá ocenit dostatečná odlišnost děje, což je velmi dobrá zpráva. Tentokrát se do koprodukce zapojily i Spojené Státy a tak vzniknou jisté obavy, ty však brzo vyšumí. Co však tvůrci vyvedli v třetím díle je neodpustitelné... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)
  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)
  • Snímek byl natočen už v roce 1985, uveden však až o 4 roky později. (KucC)

Reklama

Reklama