Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Klaus je odhodlán zachránit Hope a jeho plán navždy změní životy Mikaelsonových. (HBO Max)

Recenze (3)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Finále celého seriálu šité horúcou ihlou. Tvorcovia sa snažili vykompenzovať trpký koniec 2 hlavných postáv tým, že ostatným postavám silou mocou vybrali isté rozuzlenie. Koniec u Rebbekhi a Marcela je síce logický, lebo vyúsťuje na základe ich pocitov a túžob počas celého seriálu, no na druhej strane takisto logicky nenaväzuje na poznatky, ktoré už dávno vieme a ktoré robia tento „ closure ” nemožným. Čo sa týka trojlístka Vincent - Freya - Keylin, tak to bola úplná katastrofa. Myslel som, že Vincent tam už nie je, lebo pred časom odišiel, no to sa asi len zdalo a teraz bol opäť tam, vystavený požiadavke Freyi, ktorá môže byť označená len za vykonštruovanú, z hľadiska, aby každý dostal Happy Ending. Len jediná Hope nemala nejaký koniec, pretože pokračuje v ďalšom spin-offe. Tento seriál som mal vážne rád a bude mi chýbať a dokážem prehliadnuť všetko to, čo som vyššie spomenul, no čakal som od poslednej epizódy viac. ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě to dojalo. Prostě jsem řvala jako malá, i když tak nějak podvědomě vím, že to byl konec přitažený za vlasy. Ale emotivní to bylo, závěr Elijah vs. Klaus mě dostal. Důstojný a o moc lepší konec než v TVD. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13. a poslední díl 5.série a tedy i celého seriálu. Nastává den, jenž je pro klause posledním. Do večera by nemohl přežít. Zatímco je svázán v poutech a střetne se s Mikaelem a Camille, Hope, ostatní se snaží zvládnout jeho budoucí smrt. poté, co ho naleznou, když uteče, zejména Hope a Marcel, rozhodne se Elijah, že si část jeho magie vezme k sobě. Díky tomu může Klaus strávit s ostatními zbytek svého času. Rebekah a Marcel se s klausem rozloučí a vydají se vlastní cestou. Stejně tak i Freya, Keelin a nakonec i Vincent. Hope se rozhodne vrátit na školu v Mystic Falls. Kol se vrátí za Davinou. Elijah, jelikož už nenachází smysl života, jímž bylo vždy chránit Klause, se rozhodne zemřít spolu s ním. Zlomí bílý dub a tím z něj udělá dvě části. Vydají se na náměstí New Orleans a spolu se rozloučí. Poté si vrazí dub každý do toho druhého a společně se rozplynou v popel. po tisíci letech žití (Konec The Originals). 95 procent. ()

Reklama

Reklama