Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co byste udělali, kdyby jednoho rána u vaší luxusní vily zazvonil bezdomovec, tvrdil, že dobře zná vaší ženu a chtěl se vykoupat? Richard mu pořádně nandá. Jeho ženě Marině je to ale trapné, a bezdomovce, který se představuje jako Borgman, pustí dovnitř. A tak to celé začne. Příběh filmu Borgman je krutý, přímočarý a optimální pro milovníky černého humoru. Jenže kromě toho pokládá i řadu otázek a nechává divákům prostor, aby si ho přebrali po svém. V mnohém připomene postupy české nové vlny, v mnohem zas ironická a přesná severská dramata. (Artcam Films)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (286)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No ... jak se k tomuhle ... každopádně určitě jeden z kandidátů na nejdivnější film roku. Zpočátku to vypadá, že Borgman bude dalším přírůstkem do rodiny klasických home invasion thrillerů. Jakmile se ale po baráku kromě zanedbaného vousáče začnou producírovat i metroví psi, jimž vousáč řekne "You're early. Off with you" ... a oni ho poslechnou, je jasné, že máme co dočinení s něčím trochu více nadpozemským. Film má dosti znepokojivou a vtahující atmosféru, i přes svou informační nevstřícnost velmi baví a z technického hlediska je radost se na něj koukat. Pokud ovšem k plnohodnotnému filmovému zážitku potřebujete jasný příběh a odpovědi na otázky, jež v průběhu děje vyvstanou, berte okamžitě nohy na ramena a jděte o dům dál. Tohle je velmi nejednoznačný bizár. O šíření zla. Asi. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem se už před dávnými časy naučil nebrat vážně všechno, co vidím a nehloubat nad všim, co se přede mnou objeví. Jinak by mi asi jeblo, jako asi režisérovi téhle slátaniny. Na druhou stranu jsem viděl hodně větších sraček, které mě nebavily ani z desetiny tak, jako tohle. Na sobotní noc to ušlo ;-) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z Borgmana jsem jelen. Nějak mi pořád není jasné, o co v tom vlastně šlo. Pokaždé, když už jsem si myslel, že jsem doma, se stalo něco, co vyvolalo další otázky a dalo podnět k přemýšlení, jak to vlastně všechno je. Ale film mě vtáhl a bavil. A to bylo také jediné, čím jsem si byl u téhle bizarnosti rozkročené do několika směrů jist. 75% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Já si na podivný filmy normálně potrpim, tady ale nemám tucha, co to mělo bejt. Banda nemytejch cápků vyleze ze svejch děr v hloubi lesa s úmyslem vštípit se do bohatý rodiny s dětma. Zprvu jen jeden, záhy všichni na zahradě a té paní ani pánu to vůbec nevadí a nepřijde jim to divný. A tak sledujeme kterak si ona banda hraje na zahradníky ve společenském šatu, operuje cosi na lidských tělech a vraždí jen tak - jenomže to "jen tak" není ani pro radost, potěšení ani z nutnosti. Takže dějově film nemá hlavu, nemá patu a vůbec nikam neústí a nesměřuje. Hnedle dvě hodiny nemění tempo, nemění styl a snaha o šok - či o co se film pokoušel - ne a ne uhranout moje smysly. A ten černej humor (který tu kde kdo vyzdvihuje) buď asi nemam v rejstříku svého chápání, nebo tam prostě nebyl. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jako pardon, ale tohle je naprostá špica. Vůbec jsem nechápala o co jde a i po shlédnutí možná stále nechápu, i když tuším. Snad mi to časem dojde. Sever mě snad ještě nikdy nezklamal a já doufám, že ani nezklame. Miluju tu atmosféru, výrazy, prostředí a příběh. Opravdu výborný film. Nemám co dodat. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Hoci to nikde vo filme nie je uvedené, Borgmanovo (Jan Bijvoet) správanie sa nápadne podobá mýtickej bytosti menom "alp", čo je démonická nočná mora z nemeckého folklóru.
    (misterz)
  • Film se natáčel ve městě Bloemendaal. (willy1)
  • Zástupcovia Holandska zvolili film Borgman ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2014. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama