Reklama

Reklama

Poté, co mu v rezervaci zavraždí matku, se indián Wolf rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a skončí v hledáčku FBI. Na motorce prchá napříč americkým západem, kde se spřátelí s drsným Cashem, který se pokouší uživit jako muzikant. Jason Momoa, známý ze seriálu Hra o trůny, si ve svém režijním debutu zahrál hlavní roli indiána Wolfa, který pomstil smrt své matky a nyní utíká před zákonem. Zatímco prchá na motorce napříč pustým americkým západem, zjistí, že spravedlnost něco stojí - Wolfova touha po spáse odhalí skrytá tajemství a zavede ho na cestu plnou velice nečekaných zvratů. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem stáhnul pro polovičku, které se Jason Momoa líbil jako Khal drogo v GoT a ... vlastně stačí napsat, že tenhle film ji z fanouškovství vyléčil (cituji: "Ten scénář si asi taky napsal sám, co?"). Sečteno podtrženo - hezké krajinky, hezké holky, líbivá kamera a příjemně pouštní soundtrack. Malomyslné postavy, děravý a naivní scénář, nesmyslné zvraty děje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa se tímhle filmem trošku vypovídal ze svých pocitů a také o tom, jaké to je být indián uprostřed Ameriky. Přičemž si ale nemyslím, že by Cesta do Palomy byla špatným filmem. Na prvotinu se mu to docela i povedlo. Tři jsou ale pro takový film adekvátní. A to k nim přičítám i fakt, že kamera byla parádní a stejně tak i hudební podkres, který vytvářel takovou těžko určitou atmosféru celého filmu. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Myšlienkovo-pocitový film so silným subjektívnym skreslením. Do obrázkov vizuálneho sveta zasadená spoveď Jasona Momou, ktorá je tak trochu artovo ale aj nudne zároveň natočená. Výpoveď o Indiánoch zvládol napríklad Sheridan s väčšou dávkou emocionality. Nieže by nebol Jasonov film nepozerateľný. To nie, a predsudky voči hercovi tiež by mali ísť bokom. Ostáva však domnienka, že okrem pár artových (a účelových) záberov dej vo filme viac nie je, a sled scén je skôr „možným“ životom samým. Vďaka takýmto filmom však patrí v úvahe, že americký sen je len vysnená idea, ktorú nikto nikdy nevidel. Myslím si, že Jason si réžiu nemusel vziať, a pod iným vedením by film dopadol ešte lepšie. Howgh. (videné 18.02.2020, AMC archív) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moderní western o vykonání pomsty za vraždu matky, pronásledování FBI, vzniku přátelství a hlavně o spravedlnosti. Moderní western, kde nechybí indiáni, kde se místo na koních jezdí na motorkách a kde atmosféra z každičkého záběru na diváka doslova dýchá. Snímek byl natočen za pouhých 600 tisíc dolarů, tudíž patří mezi nízkorozpočtové filmové počiny, avšak s artovým laděním, takže lecjaké honičky a přestřelky rozhodně nejsou centrem všeho dění. Naopak. Velkou devizou je silný, byť nijak složitý, příběh nepostrádající myšlenku. Hněv, nedůvěra, boj proti rasizmu, touha po svobodě a vykoupení. Realistické drama o zločinech bílých lidí, v tomto případě, na indiánech. Jde především o indiánské ženy, které jsou velmi často oběťmi sexuálního násilí. Jedná se o melanchonické road muvie, který má na svědomí Jason Momoa. Napsal si scénář, chopil se režie a střihl si hlavní roli. A skutečně vytvořil filmové dílo, které zaujme. Dlouho tady nebyl takový snímek opírající se o základní principy svobody. Naprosto úžasná kamera vyvolává pocit divácké přítomnosti v těchto krajích. Tímto kameraman udělal svou zručností úžasný kus práce. I soundtrack stojí za pozornost. Dává možnost si poslechnout vysoce kvalitní bluesový folk a country či plně libozvučnou akustickou kytaru a bendžo. Vše pospolu dobře ladí a vytváří právě onu výše zmiňovanou, skutečně lákavou, atmosféru. Jason Momoa, jeho režijní debut a jeho ocenitelně přesvědčivý, jak někdo dokonce označuje, westernový noir. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Road movie, kde se slabší momenty střídají s lepšími. Film obsahuje spoustu takových těch laciných chyb, pramenících v tomto případě asi hlavně z nevyzrálosti režiséra, ale tu čtvrtou hvězdu jsem přidal, protože se mi líbila hudba, potěšilo mě obsazení Wese Studiho z Posledního mohykána a nakonec jsem z toho nečekaně cítil i to přátelské pouto, které se během filmu vytvořilo. A navíc je to režijní debut, při kterých jsem ochoten být shovívavější. Vynikající tečkou k filmu byla píseň When I Go od Mackenzie DeWolfe Howe znějící při závěrečných titulcích. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Film je venovaný pamiatke Trumana Lindena Chilesa, ktorý stvárnil rolu Boba. Premiéry filmu sa už nedožil. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si společně zahráli partneři Jason Momoa (Wolf) a Lisa Bonet (Magdalena), kteří spolu mají vztah od roku 2005 a dvě děti, dceru (Lola nar. v červenci 2007) a syna (Nakoa-Wolf nar. v prosinci 2008). Oficiálně se vzali na utajné svatbě konané v říjnu 2017. (Rominator)

Reklama

Reklama