Reklama

Reklama

Poté, co mu v rezervaci zavraždí matku, se indián Wolf rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a skončí v hledáčku FBI. Na motorce prchá napříč americkým západem, kde se spřátelí s drsným Cashem, který se pokouší uživit jako muzikant. Jason Momoa, známý ze seriálu Hra o trůny, si ve svém režijním debutu zahrál hlavní roli indiána Wolfa, který pomstil smrt své matky a nyní utíká před zákonem. Zatímco prchá na motorce napříč pustým americkým západem, zjistí, že spravedlnost něco stojí - Wolfova touha po spáse odhalí skrytá tajemství a zavede ho na cestu plnou velice nečekaných zvratů. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Opravdu podivnej film z prostředí americký lůzy, jíž reprezentuje jeden vymaštěnej běloch a jeden Indián (kterýho hraje poloviční Havajec Momoa, takže jako Indián vůbec nevypadá). Film se potácí svou stopáží strašně bezradně a je tak strašně prostej, že nemá vlastně ani příběh. Dva lůzři prostě jen tak nazdařbůh jedou krajinou na choprech a kecaj u toho kraviny. Občas se ožerou a dostanou do držky. Do toho zasahuje sporadické a nanejvýš nepravděpodobné stíhání ze strany FBI, reprezentované změkčilým cowboyem a plk. Komorousem, kteří vedou své vyšetřování tak, že opakovaně šikanují nějakýho dědka v jeho dílně, aniž by k tomu měli zjevný důvod. Průměrný hodnocení dávám filmu pro pěknou kameru, sympaťáka Wolfa, skvělou hudbu, krásnou přírodu a taky proto, že to netrvá moc dlouho. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb 'bezstarostná jízda' dvou parťáků vysypat popel zabité matky jednoho z nich na její oblíbené místo. S totálním sympaťákem Wolfem se život nemazlil, on však vzal spravedlnost do svých rukou, proto teď prchá před nemilosrdným (a nerovným) "bílým" zákonem. Začátečnickým zaškobrtnutím se režírující (ani píšící a hrající) Momoa nevyhnul, i tak nám přichystal pohodový roadtrip s indiánským koloritem, jen mírně zaangažovaný. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Road movie, kde se slabší momenty střídají s lepšími. Film obsahuje spoustu takových těch laciných chyb, pramenících v tomto případě asi hlavně z nevyzrálosti režiséra, ale tu čtvrtou hvězdu jsem přidal, protože se mi líbila hudba, potěšilo mě obsazení Wese Studiho z Posledního mohykána a nakonec jsem z toho nečekaně cítil i to přátelské pouto, které se během filmu vytvořilo. A navíc je to režijní debut, při kterých jsem ochoten být shovívavější. Vynikající tečkou k filmu byla píseň When I Go od Mackenzie DeWolfe Howe znějící při závěrečných titulcích. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ano, celkem sympatická dvojice na trase odnikud do Palomy za cílem jednoho z nich. Roadmovie, kde se postupem času nic neděje, krom odhalování důvodů cesty jednoho druhému z party. Ale smysl nedává ani vyústění, ani konec, ani oba fízlové, nic. Takže naprosto zabitý námět. Ale napsal a zrežíroval si to sám Momoa, tak jako prvotina v obou těchto foších je to zase celkem dobrý - příště by to ale měl dát někomu dodělat. Jeho native-american původ mu může věřit jen slepý. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem stáhnul pro polovičku, které se Jason Momoa líbil jako Khal drogo v GoT a ... vlastně stačí napsat, že tenhle film ji z fanouškovství vyléčil (cituji: "Ten scénář si asi taky napsal sám, co?"). Sečteno podtrženo - hezké krajinky, hezké holky, líbivá kamera a příjemně pouštní soundtrack. Malomyslné postavy, děravý a naivní scénář, nesmyslné zvraty děje. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si společně zahráli partneři Jason Momoa (Wolf) a Lisa Bonet (Magdalena), kteří spolu mají vztah od roku 2005 a dvě děti, dceru (Lola nar. v červenci 2007) a syna (Nakoa-Wolf nar. v prosinci 2008). Oficiálně se vzali na utajné svatbě konané v říjnu 2017. (Rominator)
  • Film je venovaný pamiatke Trumana Lindena Chilesa, ktorý stvárnil rolu Boba. Premiéry filmu sa už nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama