Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 2

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (122)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne ne a ne, já si nemůžu pomoct, snažila jsem se, ale víc nedám. Sama Sheparda mám moc ráda, ale ten to tak nějak proklimbal a teprve až na konci se malinko zmátořil k nějaké činnosti, ale ve výsledku už bylo stejně pozdě. Jediné pozitivum vidím v tom, že Ríša může nosit náušničku, jinak nevím, co ho tak rajcovalo, že do toho všeho šel. Scénář byl podle mě děravý jak cedník, ale na mě nedejte, já tomu zase tak nerozumím. Jedna hvězda za hudbu, ta byla skvělá a druhou za úsměv Jima Boba Lucase. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Trošku to chvílema nedávalo smysl, resp. jedna zápletka střídá druhou, pak najednou třetí, jako by na sebe byly naroubovaný snad tři filmy. Působí to zvláštně, zejména chování hlavní postavy (M.C. Hall) je dost podivný, nevím, jakej byl jeho motiv vůbec, nedávalo to smysl. Nebylo to za každou cenu špatný, to se snad říct nedá, ale ani to nepřekvapí. Musím uznat, že kdyby tam nehrál ex-Dexter, tak si z toho nebudu pamatovat skoro nic. Noir stylizace je celkem v pořádku, starý americký káry jsou pořád pecka, ale na víc to bohužel nemá. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je varováním pro všechny, kdož si doma "dovolí" poprávu odkráglovat nějakou zlodějskou filcku. Já pořád tvrdím, že nejlepší je potom toho prasopsa naporcovat ve vaně, napytlovat a naházet rybám / spálit / zakopat. Jakmile zavoláte poliše, koledujete si totiž o malér... A navíc ti poliši... no nebudu spoilerovat, je to prostě všechno ještě kapánek složitější. Vlastně se celý film zvrhne v něco trochu jiného, než na co jsem ho zprvu tipoval; Cold in July je taková prazvláštní kombinace 8MM a Magnuma, nebo Texas Rangera. Trochu thriller, trochu parodie na thriller, trochu odlehčená country kriminálka... kdo se v tom má do čerta vyznat. Každopádně ale hodně zajímavá podívaná a finální švihlá přestřelka, s totálně švihlým setkáním otce a syna, je na pět. Jinak Michael C. Hall (aka Dexter) hraje fakt epesního balíka a vypadá jako ještě větší balík (knírek a hrůzostrašný sestřih - vizáž a la DDR nebo náš venkov před dvaceti járy). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct, že tohle je film, kterým mě jim Mickle konečně skutečně dostal. Jeho předchozí jsou zajímavé, ale to, jak tady vystavěl atmosféru, jaké postavy napsal a nechal zahrát výbornými herci, navíc celkem neotřelé použití kamery v některých záběrech, výborně drsný konec, tohle je prostě něco, co si pozornost zaslouží. Výborně temný film, kde stejně nějaká naděje pořád existuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $427,418Tržby Celosvetovo $1,546,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $118,879 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $393,634 //počet predaných kusov ?║ ponurý thriller tipovo blížiaci sa k atmosfére 8MM, herecky dobre zahraný, dejovo strhne, či témou aj mierne zhnusí, troška škoda že sa v závere trošku viac s tým nepohrali, ten mi prišiel až moc okukaní ale ináč spokojnosť /75%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)
  • Autor knihy Joe R. Lansdale ve filmu ztvárnil cameo roli kněze na hřbitově. (Jardismo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama