Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 1

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (122)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skutečně jsem nečekal moc, ale z nenápadného a polozapomenutého thrilleru s jedinou berličkou pro mě (skvostný a úplně jiný než ho známe, Michael C. Hall) se vyklubala velice syrová podívaná s nepředvídatelnou zápletkou a přitom jde o tak komorní, ovšem funkční premisu. Nejlepší je si před filmem nezjišťovat vůbec nic, vplynout do příběhu a unést se velice pomalým tempem vyprávění, které se posléze transformuje v něco mnohem lákavějšího a s navíc výborným soundtrackem. Jim Mickle umí a budu jej do budoucna sledovat...8/10 ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jen jedno slovo a to slovo škoda...škoda v tom smyslu,že jsem si jistý,že šlo z tohoto tématu vytěžit více i co se hereckého obsazení týče...ano herci hrají dobře i atmosféra je dobrá,ale něco tomu prostě chybí..ve spoustě věcech je film nedotažený někde zase natahovaný atd.takže nemůžu víc jak 65 % a tři hvězdy.a to tam hrál i Dexter :-))) ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Divný film, v ktorom kolónka žáner je tak trochu zbytočná. Je to mix všetkého možného, scenár je nalajnovaný akoby pravítkom na tri zvláštne časti, z toho tá prvá sa mi páčila najviac. Trochu zaujímavé, trochu rozpačité, trochu napínavé, trochu hororové, trochu všetkého a ničoho...ale ako jednohubka je to fajn. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Mám rád C. Halla a opět předvedl takové Dextera v mírnější podobě. Jako thriller film funguje výborně a z počáteční zápletky se rozvíjejí úplně něco jiného, než jsem čekal a zvraty jsou perfektně časované. Možná to chtělo o kousek kratší stopáž a občas jsou dialogy malinko neohrabané bez dynamiky. Když dojde na akci, vypadá do brutálně a zvlášť závěr nabírá obrátky naplno. To vše doprovází opravu povedená hudba, která připomíná vynikající Drive nebo Quest. Pokud má někdo chuť na filmek o pomstě, násilí, tak bych se nebál sáhnout po tomto kousku, neboť se jedná o poctivou žánrovku......7/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film se zprvu, ale asi tak jen prvních deset minut, podobá klasickému psychothrilleru à la Mys hrůzy, ve kterém otec musí chránit svou rodinu před útoky vyšinutého jedince, který se chce pomstít. Brzo však tuto linii opustí a i když zůstává částečně v poloze revenge thrilleru, mění se na něco mezi buddymovie a na jižanskou gotiku a neo-noir. Cold in July zůstane zdařilým multižánrovým snímkem, který se vám úspěšně dostane "pod kůži". O tom, že nejde o pouhý zdařilý "úlet artového režiséra", svědčí i příznivé kritické ohlasy na zahraničních databázích Rotten Tomatoes a Metacritic a také uvedení na festivalu Sundance a zvláštní uvedení na jedné ze sekcí Canneského festivalu. Cold in July by vás proto nemělo nechat chladnými nejen v červenci. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)
  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama