Reklama

Reklama

VOD (1)

Nick (Jared Leto), bývalý americký voják trpící posttraumatickou stresovou poruchou, je v 50. letech minulého století vězněn v japonské Ósace. Zde pomůže k útěku spoluvězni Kiyoshimu (Tadanobu Asano), členovi jakuzy. Po propuštění navazuje přes Kiyoshiho kontakty s japonským podsvětím a stoupá v hierarchii jakuzy jako nelítostný zabiják, který se nezastaví před ničím. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

misterz 

všechny recenze uživatele

V podstate film pomerne priamočiary a jednoduchý. Jediné čo budí po obsahovej stránke záujem, je vykreslenie niektorých zvyklostí a kultúrnych záležitostí mafiánskej bandy JAKUZA. Ani tie dobové reálie neboli zlé, čo spolu so zvláštne odtažito a chladne pôsobiacim Jaredom na scéne budilo celkom slušnú atmosféru. Len to mohlo byť trošku dynamickejšie. Priemer. 60/100 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Prostredie Yakuzy je zaujímavé a svojim spôsobom aj podmanivé, ale film je viac roztiahnutý, ako by mu to svedčalo. Opäť Netflix skúša urobiť dramatický zázrak pár myšlienkami a občasnými realisticky spracovanými gore scénami. Nejde mu to. Netflix sa pomaly ale isto vyprofiloval na niečo, od čoho treba už vopred očakávať radšej menej, aby človek vo výsledku dostal viac. Týka sa to samozrejme len filmov. Seriály sú iná kategória. Tento film z rady nevybočuje, len ju tvrdo potvrdzuje. Ešte v sci-fi sfére je Netflix slušne originálny a nejaká tá myšlienka sa tam naozaj nájde, ktorá film pozdvihne a nejde tak len o trailer efekt. Ale všetko ostatné sa jednoducho tvári ďaleko vážnejšie a serióznejšie ako v skutočnosti naozaj je. Škoda, lebo talentovaných hercov sa už v ich filmoch vystriedali húfy. Ale držím palce, raz Netflix trafí do čierneho a ja budem pri tom. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Druhá půlka je oproti první hrozný nářez, ale taky předvídatelná. Pokud se bavíme o té první polovině filmu, tak je zde hezké vidět jak se člověk postupně stává Yakuzou se vším všudy a to mi zde hrozně líbí. Jared byl skvělý, ale místy mi přišel až moc chladný, ale to bylo asi schválně. Jediné co nechápu je jak to dělá s tou žílou na hlavě.. Vypadá fakt šíleně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, drsný, násilný, nebere si servítky, ale nemůžu si pomoct, celkově mi přišel spíše prázdný. Jared Leto je zde klasicky démonický, u něj stačí, aby se jen podíval, ale tentokrát to nějak nestačí, protože s ním nesouzní příběh, který je spíš takový tradiční, více se hraje na krev a násilí než na samotný děj. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Slabší tři. Těšil jsem se- Japonsko, Yakuza, tradice, odlišná kultura a cizinec uprostřed toho všeho- to mě stále oslovuje a láká. To by to ovšem nesmělo být bezkrevné, Leto by nesměl mít ve své bledé tváři neustálý poker-face a celé by to nesmělo působit vyumělkovaně. Jdu zapnout 'Black rain', abych si spravil chuť. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Japonsku. (MikaelSVK)
  • Postava Nicka (Jared Leto) je tetována tradiční japonskou metodou zvanou Irezumi. Irezumi znázorňuje jak grafický styl tetování, tak i techniku, jenž je prováděno: různé druhy ocelových jehel připevněných k násadě, která bývala dřevěná, kostěná nebo bambusová a s její pomocí vpichovali barvy do kůže. (Fildas)
  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Tom Hardy. On i jeho náhradník Jeremy Renner z časových důvodů od účinkování odstoupili a do hlavní role byl obsazen Jared Leto. (Mani)

Související novinky

Jared Leto si zahraje Andyho Warhola

Jared Leto si zahraje Andyho Warhola

22.09.2016

Vrátit se po čtyřleté pauze oscarovou rolí zní nemožně, právě to ale dokázal Jared Leto. Od Klubu poslední naděje jsme ho pro změnu neviděli tři roky, než se objevil jako Joker v Sebevražedném oddílu… (více)

Tom Hardy: zpátky do postapo Austrálie

Tom Hardy: zpátky do postapo Austrálie

05.11.2013

Přestože natáčení Mad Max: Fury Road skončilo už loni v prosinci, do dnešního dne jsme viděli jen pár fotek z natáčení. Dokonce ani na Comic Conu film nebyl propagován, i když to mnozí fanoušci… (více)

Tom Hardy ve službách Miikeho a jakuzy

Tom Hardy ve službách Miikeho a jakuzy

10.06.2013

Ó ano, tady poteče krev. Japonský řezník Takashi Miike se na stará kolena připravuje na svůj anglicky mluvený debut. A vykročil správnou nohou, protože si vybral scénář, který se v roce 2011 ocitl na… (více)

Reklama

Reklama