Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento jednoduchý western je o jedinečnej charizmatickej tvári Madsa Mikkelsena. Všetky zábery na jeho pohľad či čin vytvoria tú správnu esenciu ladiacu s tempom, atmosférou a samotným dejom príbehu. Prifarbené vizuálne obrázky boli maximálne efektné a všetko ostatné bez príkras a odbočiek. Jednoduché a priamočiare. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přímější zápletku jsem snad nikdy ani v žádném jiném westernu nenašel. Zbytečně nadhodnocené, protože Mads zde nemá co hrát a Eva tady po delší době nic neukáže (ani mě to už nevadí). Jeffrey Dean Morgan situaci nezachrání a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Koukat se na to samozřejmě dá, ale nic hlubšího nezůstane. Závěrečná střílečka můj dojem zbytečnosti tohoto filmu jen potvrdila. 55% ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi přímočarý a generický western se vším, co k tomuto žánru patří. Mikkelsenovi jeho mstitelkská role jde a Jeffrey Dean Morgan je fajn padouch. Nic moc navíc toho ale film nenabízí (Eva Green ve westernově atypicky emancipované roli je každopádně velké plus) a za týden si ho jen ztěží budu pamatovat. Nicméně tleskám Dánům za snahu vůbec se do takové žánrovky pustit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mě to tedy nijak závratně nenadchlo. Jedná se o další z filmů, které se zde podařilo vydatně nadhodnotit. Velmi mě zklamal herecký výkon Evy Green. Ačkoli měla skoro až od ucha k uchu proříznutou držku, tak toho moc nenamluvila, jelikož po indiánském způsobu přišla i o svůj jazyk. A nebo spíš dánština není jazykem, který by ovládala. S jistotu tohle označuji za nejhorší výkon její dosavadní kariéry. Dost možná to bylo i tím, že byla v roli, která pro ni byla velmi netypická, alespoň že se nemusela učit ani jediné slovíčko. Příběh mě absolutně nebavil. Člověk ve westernu nemůže čekat zázraky, ale tento příběh byl nepřehlédnutelně debilní. Všichni ze skupinky záporáků byli postavičky velmi nudné a pramálo záporné. Co bych tak vyzdvihl je maximálně finální přestřelka, ale opět se nejednalo o nic kvůli čemu by se mi hromadila krev jinde než obvykle. Prostředí bylo krajně nezajímavé. Pár domečků a široko daleko nic. Dialogy byly hrozně blbé. Jako by spolu komunikovali absolutní retardi. Westerny mám rád, ale tenhle opravdu musím zařadit mezi ty krajně nevydařené. Čekal jsem opravdu nářez. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Převodník se zdá býti prostý. Sweetwater nahrazuje Sweetoil, Mikkelsen je Jill (pravda, trochu agresivnější), Eva Green je Harmonika, co když má mluvit hraje a když má hrát nemluví, J.D.Morgan představuje morálně zpustlého Franka (akorát tak neflusá tabák), Mikkelsenův brácha je Cheyenne a Chu-Chu Morton zůstal s vlakem na nádraží. Ty exteriéry, kamerové nájezdy, záběry na postavy zezadu, dlouhé dustery…, že by pokus o dánské špagety s národní omáčkou z tepelně neupraveného masa? Asi to tady nebude za většinový názor, ale než westerny s archetypálním motivem pomsty jde Dánům pořád lépe pití.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Film měl premiéru na festivalu v Cannes. (morgos)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama