Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý raper (Vanilla Ice) a jeho tři kamarádi, kteří jsou na koncertním turné na svých nablýskaných motorkách, se musí kvůli poruše na jedné z nich několik dnů zdržet v ospalém americkém městečku, kde se moc zábavy nenabízí. Nevázaní muzikanti převrátí naruby život nejen městečka, ale i středoškolačky Kate. Netuší ale, že Katina rodina je součástí programu ochrany svědků, jejíž identita byla právě prozrazena a hrozí jí nebezpečí. Svého času kultovní film s hudbou Vanilly Ice v sobě spojuje prvky romance, akce i muzikálu. V menší roli zpěvačky se zde představila Naomi Campbell. (Sofia)

(více)

Recenze (91)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Přestože tento film, ehm videoklip či jak chcete, patří mezi nejhůře hodnocené a byl to v kinách USA velký propadák, musím hodnotit takhle. Je to cool, sexy a svým způsobem hodně ujeté. Vanilkovou zmrzlinu mám rád a ústřední hit "Ice Ice Baby" se dostal pod kůži a hraje se vlastně dodnes. Barevný nablýskaný styl snímku i samotnému Vanillovi sluší a spousta mladých díky MTV mediální masáži rappera napodobovala jak ve stylu oblékání, tak bohužel i v chování. Na videokazetách to byl v půjčovně obrovský hit - takový, že kazeta byla několikrát ukradená... ()

Artie

všechny recenze uživatele

Příběh by se dal v kostce popsat asi takto: Vanilla Ice je velký frajer(aspoň v roce 91) a se svými přáteli vede bohémský styl života.Na motocyklech projíždějí krajinou(cíl není zřejmý)a při poruše jednoho ze strojů jsou nuceni zastavit na nanějaku dobu v typickém uspořádaném maloměstě, kde vzbudí (jak jinak)značný rozruch. Vanilla se samozřejmě zamiluje do nejkrásnější a nejúžasnější dívky města, což se nelíbí hlavně jejímu spořádanému příteli Nickovi a jeho kamarádům. Navíc zde figurují 2 bývalí vězni, kteří se chtějí pomstít rodině oné dívky, která má skrytou identitu a 20 let se před nimi skrývá. Vanilla je sice frája, ale také charakter a nebojí se nebezpečí, a tak k překvapení všech situaci řeší ... film je z dnešního pohledu docela vtipný! ale dřív byl Vanilla fakt borec, ten jeho účes, namachrovaný projev, barevné podivné oblečení a divný řeči, jeho rap, tanec ... dobrej film ... ()

Reklama

animario 

všechny recenze uživatele

Jou,čekit. Ice po skončení svýho vymazlenýho rapovýho koncíku sedne se svejma fellaz na bajks a frčí si to krajinou, ale co čert nechtěl, jednomu černýmu bratrovi se mašina porouchá a problém iz in da house. Nezbejvá než zakempit v místním vidlákově, nasadit brejle vod Gotijéra, nagelovat neposlušný vanilkový háro a povohlídnout se po nějakejch místních kočinách. Vysokoškolačka Kathy, která Iceovi hnedle padla do voka dělá vobštrukce, ale to by nebyl rebel Ice, aby ji svým městským štýlem a funky šarmem nevokouzlil, nesvez na mašině a do kalhotek se týhle roštěnce nedostal (a nenačechral taky peří jejímu boyfrendovi, místním hejtrům, nezarepoval si v místním cooltůráku a nezachránil jejího brášku v dramatický závěrečný akční scéně). To je Cool as Ice v (ledový) kostce. Popkultovní romanťárna od scénaristů z Bravíčka. Iceovo absolutní neherectví, ultrakomická frajeřina a ustřelený funky vohozy skvěle kontrastujou s jeho protějškem, sympatickou Kristin Minter (kdo tvrdí, že to mezi něma nejiskřilo je gej a ještě k tomu teplej). Čekuj to. ()

pedvora 

všechny recenze uživatele

Musím obhájit svoje hodnocení :)))) Film je totální ptákovina, ani nevím, jestli to měla být komedie, akčnák, love story nebo bůhví co, ale v roce 1991 jsem to žrala, stejně jako hudbu a módní kreace vanilly ice. Vytahané kalhoty mi maminka ještě tehdy tolerovala, ale vyholit mi cihličky do vlasů odmítla. Prostě tento film je moje teenager srdcovka a po tolika letech jsem to musela shlídnout znovu. Pro případné diváky jen doporučuju obrovský nadhled. Vzhledem k tomu, že je to přece jenom už 22 let starej film, tak mašiny tam mají pěkný, hudba je stále pecka a je to pěkně barevný pohodičkový relax pro deštivé odpoledne. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Celý film vypadá, jako kdyby sloužil hlavně ústřednímu herci - rapperovi Vanilla Icovi k tomu, aby všem dokázal jak je hrozně stylový a nad věcí. Prostě "Cool as Ice". Proto hlavní postava jezdí se svou partou od města k městu (na motorce !!!), každou třetí větu začíná oslovením "Yo", velkou část filmu se tváří alá "Blue Steel" ze Zoolandera, vždy klepe jen jednou a je evidentní, že svým přístupem k životu předběhl čas o několik let, protože téměř nikdo ho nechápe a on se střetává jen s maloměšťáckou průměrností, která oslavuje "starou" hudbu a která není dostatečně "cool". ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Snímek si vysloužil 6 nominací na Zlatých malinách, a to v kategoriích nejhorší režie, nejhorší nová ženská hvězda (K. Minter), nejhorší píseň, nejhorší film, nejhorší scénář a nejhorší nová mužská hvězda, kterou Vanilla Ice "úspěšně" proměnil. (Coldrex)

Reklama

Reklama