Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 5

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 5

Recenze (721)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Začátek, jež se nesl v duchu hi-tech, byl vynikající. Naplno jsem si začal libovat, že snad ani nedostanu akční ptákovinu pro děcka, ale zábavnou inteligentní komedii. Postupem času se mé znepokojení začalo zvyšovat díky parciálnímu snižování originality, a to až takovému, že se nebudu stydět nakřnout tvůrce z nejedné kráděže. Ale co, když se člověk pořád ještě fajn baví, dá se přivřít oko. Bohužel scénáristicky laciný akční závěr, neodpustivší si ani malinkou citovou vydíračku, nemilosrdně rozmetal všechny úvahy o zařazení mezi elitu. Ale jinak po dlouhé době fajn animák. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé, neotřelé, originální. Disney Animation se povedlo odpíchnout od všech Donaldů a Mickey mousů a po Raubířovi Ralphovi nám servíruje další povedené dobrodružství a co více, podle, leč méně známého ale stejně, Marvel komiksu! Překvapilo mě, že hlasy nepropůjčili žádní slavní herci, ale je to vcelku jedno, v animaci je to špička a bude vás to zkrátka bavit. Což se rozhodně o většině novodobých animáčů říci nedá. PS : počkejte si na potitulkovku ;) ... 85% ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků poslední doby. Už když byl v kinech, chtěl jsem vyrazit, ale nějak jsem se nevykopal. A to je škoda. Animace je totiž skvělá. Baymax je perfektně vymyšlená postava a nemá prostě nejen ve své léčitelské roli chybu ("Nechápu, jak ze mne schopnost létat udělá lepšího léčitele"). Je to vtipné, není to dětinské a takovou akcí a takovým záporákem se nemůže pochlubit leckterý akční / superhrdinský film... 100% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Animace prudkých nájezdů a propadů města plného výškových budov oslní, stejně jako rozpohybování inteligentní hmoty milionů mikrorobotů, které může jejich uživatel v mžiku přimět k vytvoření jakéhokoliv tvaru. ___ Jenomže příběh o ztrátě a nečekaném přátelství jsme viděli už stokrát. Charaktery hrdinů jsou rovněž neobjevné a někdy i otravné (mladá cool drsňačka, přihlouplý puberťák, který si s ničím nedělá hlavu) . Létací scény tak moc připomínaly film Jak vycvičit draka, že už se ani nedá říct, že se jím inspirovaly, ale spíš, že ho rovnou vykradly. ____ Není to špatný animák, jen postrádá nějakou zásadní inovaci, která by ho odlišila od tuctů a tuctů podobných. /17. 5. 15./ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi teraz napozerať japonskú komerčnú kinematografiu, čiže akčné monster filmy a anime, aby som pochopil všetky odkazy. Ešte že tu sú tie asimovovské zákony robotiky. Dostal som v podstate to, čo dostávam od hraných komiksových adaptácií, len s tým rozdielom, že v animáku je to celé akosi menej trápne, ako keď sa pozerám na nejakého 45 ročného herca v smiešnom high-tech obleku. Emócie fungujú, je to zábava, sledovať to v HD je veľká pastva pre oči, ale keďže už neočakávam telesné zmeny typu zarastania na všelijakých miestach na tele ako hlavný hrdina, tak som sa cítil už tak trochu mimo cieľovej skupiny. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (41)

  • Aby se animátoři ujistili, že Hirova (Ryan Potter) roztomilá mezera mezi zuby bude viditelná ze všech úhlů, přidali do jeho zubů ovladače, aby mohli zuby nastavovat tak, jak budou potřebovat. (CrypzzXD)
  • Acetylenová svářečka, kterou v laboratoři používá Honey Lemon (Genesis Rodriguez), nese značku a logo "Blue Dragon". Logo odpovídá původní sérii Dragon Ball Z (od r. 1989). (KidWithGun)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama