Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

"Přestaň už vykládat o tom, jaký asi má být dobrý člověk: raději už jím buď!" tak pravil Marcus Aurelius a je až strašidelně půvabné, jak to zde sedí na pana učenýho, tedy Doktora/y. V noci na neděli jsem nemohl zamhouřit oka, nýbrž mi v žilách proudila extrémní dávka Entuziasmus Doktorus kvůli Dnu Doktora, jež proběhl. Insomnie je můj velký přítel a občas si říkám, zdali vůbec ještě sním. Určitě sním. Každý sní. A o čem zrovinka já? Po shlédnutí naprosto výborného speciálu k 50. výročí nebudu v cenných chvílích, kdy mi bude umožněno snít, snít jen o tom co s ní sním k obědu nebo zdali plachtím nebojácně životu kupředu, ale i o tom kam tato mimořádná show se šílencem v budce pluje. Who knows? Whooo Nose? Well...I know. Máme nový cíl. Cesta každého z nás je stejná. Trvalo to mnoho životou a let, ale už víme kam s naším cool šílencem míříme. Kam jsme vždy mířili. DOMŮ bratia a sestry.....i když dlouhou oklikou. Uvidíme se tam. P.S.: Asi mám novou vysněnou práci a to kurátora. Taky si myslím že bych skvěle kurátořil hahah. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě absolutně nejlepší epizoda celého seriálu. Hlavně díky ohlédnutím na původní seriál (závěrečná scéna, kde vidíme dvanáct Doktorů je naprosto úžasná). Bitevní scenérie z Galifrey jsou skvělé pozemské scény se Zygony jsou něco, co jsme neviděli od éry Čtvrtého Doktora. Navíc tento díl vysvětluje události Časové války a byla by velká chyba pokračovat do dalších sérií bez zhlédnutí tohoto skvostu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepatřím k těm, kteří by z tohohle speciálu k padesátému výročí Doctora Who byli úplně nadšení. Něco se povedlo, něco méně. A ehm... spoilery (duh!). /// Plusy: 1. Válečný doktor Johna Hurta. Hurt je skvělý herec a jeho Doktor je jedinečný (posmutnělý, nerozhodný, ale stále vnitřně mladší než Desítka a Jedenáctka). 2. Interakce mezi třemi Doktory. Narážky na snižující se věk herců, poměřování sonických šroubováků... Až sem slyším spokojené vzdechy Whovianů. 3. Nový směr, kterým se seriál bude ubírat. To chce odvahu a Moffat ji zjevně má. Mínusy: 1. Tenhle speciál tak převrací zavedený kánon, až si nejsem jistá, jestli to všechno dávalo smysl. 2. Nevyužité dámy (všechny) a koneckonců i dosud žijící představitelé minulých Doktorů. 3. Královna Alžběta (první). Nesympatická. Není pro děj extra důležitá a zabírá stopáž, kde by se mohli dít zajímavější věci. /// Kolem a kolem ucházející díl, ale Who má rozhodně lepší epizody. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslel jsem si, že u mě nějaký díl překoná End of Time, ale tomuhle se to podařilo. Vidět zpět Tennanta bylo perfektní. Dokonalý byl i John Hurt. U něj mě opravdu mrzí, že už se s ním nesetkáme. Navíc jsem si uvědomil, jak mi bude chybět i Smith, což už je fakt na prášky, když vám bude chybět někdo další. Ale prostě tohle je bomba. Ani nevím jestli vidět všech 13 doktorů bylo "Fantastic" nebo "Brilliant". Jen tak dál Doktore. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, asi nikdy nebudu vědět, jestli Moffata milovat či nenávidět a jestli je to génius anebo blázen. Co ale vím je to, když se mě někdo zeptá na nejoblíbenější epizodu Doctora, tak s největší pravděpodobností řeknu tuhle. Vždyť co scéna, to prostě paráda. Tennant a Smith spolu. Příběh propletený a přitom pochopitelný. Horda vtípků, pár dovysvětlení. A proč vlastně tedy Moffata nenávidět? Protože v tom z celkového hlediska udělal ještě větší bordel, opět si určitě neodpustil pár nesrovnalostí (které však z hlavy hned vypouštím, páč to se u Doctora musí) a hlavně absolutně nenavázal na konec 7. série, což mě vpravdě trošku zklamalo a doufám, že to napraví vánoční díl. Ale jinak rozhodně jeden z nejlepších Doctorů vůbec. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Natáčanie špeciálu začalo 2. apríla 2013 a bolo oficiálne ukončené 6. mája 2013. (The M)

Reklama

Reklama