Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Guest" je pre mňa presne všetko, čo by som si predstavoval od dobrého thrilleru. Plus okrem toho skombinovaný s dobrou akciou. Všetko je skvele vyvážené, atmosféra funguje a okrem toho je to jeden z najlepších soundtrackov, čo som počul k filmu. Vynikajúce. Herecké výkony sú skvelé. Dan Stevens v hlavnej role funguje vynikajúco a absolútne žerem jeho postavu. rovnako aj Maika Monroe je vynikajúca. A nie je to vôbec hlúpe dievča. Celý čas som si film skutočne maximálne užíval. A hoci som dúfal, že sa to všetko nakoniec skončí inak, musím povedať, že to celý čas drží napätie a vie kam sa správne posúvať. Skutočne by som si len prial, aby všetko mohlo dopadnúť inak. Nemyslím to však v zlom. Len si treba priznať, že mi bolo pri niektorých scénkach mnohých ľúto. Film je okrem toho aj veľmi dobre zrežírovaný a je pre mňa radosť sa naň dívať. Možno je pravda, že to miestami využíva koncepty z filmov, ktoré sme už videli, no na druhú stranu je to podľa mňa veľmi dobre spracované a film vie pracovať s postavami. Vie ich využívať a vie im dať dostatočnú hĺbku na to, aby som ich chcel sledovať od začiatku do konca. Pre mňa je "The Guest" skutočne schopným filmom s veľmi dobrou atmosférou a jeden z thrillerov, ktorý ma skutočne držal po celú dobu. Hodnotenie: A ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútený a zahraný thriller, ktorý už od úvodu pritiahne pozornosť diváka. To však nevydrží celý čas, postupom času sa dejová linka začne stále viac a viac prepadať do typickej schémy, kedy sa z ochrancu stáva nepriateľ, vlastne už veľmi skoro sa dá odhadnúť ako sa bude príbeh vyvíjať. Na druhú stranu, koniec ponúkol aspoň istú dávku napätia a akcie. Mysterióznu atmosféru by som tu ale nehľadal, jediná mysteriózna vec je až na samotnom konci a to iba v spojitosti s hlavnou postavou. Pohodový thriller na upršaný večer. 70/100 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější béčko posledních let. Má to něco z Bourna, něco z Univerzálního vojáka, ale vesměs si to jede svojí vlastní cestou. Pravda, těch maníků, co se nakvartýrujou do relativně poklidné domácnosti a odvolávají se na známost s mrtvým členem rodiny, už tu několik bylo, ale nepamatuji se, že by ta látka byla zpracována tak našlapaně a přímočaře. Herci do jednoho fajn a vévodí jim pochopitelně Dan Stevens a jeho vražedně modré oči. Veliká spokojenost. 85% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo z venčí nesmí vědět, že subjekt je pořád aktivní." Vojenské experimenty nám již přinesly soustu skvělých výsledků - aspartam, nervový plyn, jadernou bombu a nyní usměvavého sympaťáka Davida. Je to hodný kluk, takže jestli mi svým úmrtím šéf uvolní pracovní pozici, šikanující spolužáci schytají zásah chilli papričkami a feťáci se spravedlivě rozdělí na mrtvoly a obviněné z vraždy, tak já stojím za Davidem. Poskytnu mu alibi a nikdy se nebudu ptát po jeho skutečné identitě. Jenže rodina Petersenových to takhle jednoduše neviděla a to je škoda. Pro mne v tu chvíli nastal problém, protože nerad měním dres uprostřed zápasu a tak já jsem odhodlaně stál na straně Davida od startu až k restartu. Takový rodinný přítel se zkrátka moc často nepotkává. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Skutečné multidobové retro. První polovina se rozjíždí jako mimořádně rozplajzlý, tisíckrát omletý devadesátkový sryler, aby se ta druhá mohla zvrhnout v nejpokleslejší osmdesátkový akční brak (čti – totální, na hlavu postavená pičovina, u níž v anotaci překvapivě chybí „kokotmédie“ nebo „čurákoteska“), přičemž to postrádá jak devadesátkový drajv, tak osmdesátkovou patinu. Smutný fuckt, že je to v červených číslech, přikládám jen tomu, že spousta zdejších prudkých „heteráků“ pocítila pnutí z toho modrookého Kena v hlavní roli. Herecky byl sice opravdu výborný, nicméně čtyřkovat a pětkovat to tu jen kvůli nateklému přirození je jednak neobjektivní a druhak velmi buzerantské. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě kůl a moderně říci „gej“. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama