foto

Chris Ellis

  • nar. 14.4.1956 (62 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chris Ellis je americký filmový a televízny herec. Od malička sa chcel stať hercom, pretože vyrastal v hlbokom juhu, vo svete utrpenia a násilia, ale v televízii videl ľudí, ktorí mali ľahší a privilegovaný život.

Trvalo mu sedem rokov kým dokončil vysokú školu, počas ktorej sa zapájal do komunitného divadla v Memphise. V čase, keď sa presťahoval do New Yorku pracoval s mnohými vynikajúcimi hercami asi v dvoch desiatkach hier, ktoré boli klasické, ale aj moderné.

V roku 1979 prišla jeho prvá filmová úloha, keď si v televíznom filme THE SUICIDE'S WIFE zahral postavu vodiča kamiónu. Potom asi rok pracoval v regionálnom divadle, po ktorom sa odmlčal na desať rokov. Počas tejto doby žil v manhattanskej štvrti Hell Kitchen.

Ďalší zlom v jeho kariére prišiel v roku 1990, keď dostal rolu vo filme DNI HROMU spolu s hercami ako Tom Cruise či Nicole Kidman. Hral tiež po boku Joea Pesciho vo filme MÔJ BRATRANEC VINNY (1992) a Toma Hanksa v APOLLO 13 (1995).

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Oath
What Still Remains
2017 Pitching Tents
The Summerland Project
This Is Your Death
2016 Trigger
2015 McFarland: Útěk před chudobou
2014 Faults
Jessabelle
The Guest
2013 Nadějná Grace
2012 Temný rytíř povstal
2009 G-FORCE
Teenage Dirtbag
2008 Gospel Hill
Šílený
2007 Memory Thief, The
Smrtonosná past 4.0
The Third Nail
Transformers
2006 The Darkroom
Věřte mi
2005 Finty Dicka a Jane
Modelky na zabití
Ostrov
Sissy Frenchfry
Vyvrženci pekla
2004 Death and Texas
Dobrodružství na letadlové lodi (TV film)
Hlava nehlava (TV film)
V rukách nepřítele
2003 Bus Stops Here, The
My Dinner with Jimi
Wonderland Masakr
2002 Chyť mě, když to dokážeš
Milovat Lizu
2001 Malý svědek
Mimo zákon
Planeta opic
Táta a ti druzí
2000 Sleduje tě vrah!
1999 Atomový vlak (TV film)
Říjnové nebe
Šerif
1998 Armageddon
Co se doma usmaží
Godzilla
Max Q (TV film)
Války Pentagonu (TV film)
1997 Con Air
Mr. Bean: Největší filmová katastrofa
Tři muži v Las Vegas
V první linii (TV film)
Vrtěti psem
1996 Her Costly Affair (TV film)
Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
Nevinné oběti (TV film)
Sticks and Stones
To je náš hit!
1995 Apollo 13
Krvavý příliv
Malá princezna
Pouta
1994 In the Line of Duty: The Price of Vengeance (TV film)
1993 Addamsova rodina 2
Semtex Blues
Vražedný computer
Zoufalá (TV film)
1992 Můj bratranec Vinny
1990 Bouřlivé dny
1982 Rošťáci a lupiči (TV film)
1979 Suicide's Wife, The (TV film)

TV seriály

2018 Malý Sheldon (TV seriál)
Family Dynamics and a Red Fiero (S02E09)
2017 Hand of God (TV seriál)
Telling Me Your Dreams (S02E02)
2015 Murder in the First (TV seriál)
Number Thirty Nine (S02E12)
Nothing but the Truth (S02E10)
Bruja Blanca (S02E09)
další epizody (6)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Cestou mléka a strdí (S07E13)
2014 Sequestered (TV seriál)
2013 Legit (TV seriál)
Skladiště 13 (TV seriál)
Otázka významu (S04E17)
2012 Politická hra (TV seriál)
Šestej smysl (TV seriál)
2011 Kauzy podle Kate (TV seriál)
2010 Strážce pořádku (TV seriál)
Riverbrook (S01E02)
2009 Zeke a Luther (TV seriál)
Knight Rider - Legenda se vrací (TV seriál)
Knight and the City (E16)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Den D 2/2 (S02E19)
Den D 1/2 (S02E18)
Kancl (TV seriál)
Shareholder Meeting (S06E11)
2008 Ochrana svědků (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Rozbouřené moře (S02E07)
Odložené případy (TV seriál)
Středeční ženy (S06E03)
2007 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Nesplacené dluhy (S01E06)
Veronica Mars (TV seriál)
Vrátit čas (S03E12)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Spiknutí (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Kmen (S01E16)
Západní křídlo (TV seriál)
Requiem (S07E18)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Zjevení (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Tanec s rybami (S02E05)
2004 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pohřebiště (S02E05)
JAG (TV seriál)
Nejlepší úmysly (S09E13)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Line of Fire (TV seriál)
Lucky (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Kletba (S01E05)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
První pondělí (TV seriál)
Alias (TV seriál)
Protilék (S02E07)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Oči někoho jiného (S02E09)
1999 Krutá říše (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
Roswell (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Le Voyage Dans La Lune (E12)
1997 Advokáti (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Smrt v poušti (S01E09)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
The Day of the Rope (S03E14)
1996 Arli$$ (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
The Judge (S01E04)
Dead Letters (S01E03)
Gehenna (S01E02)
Promised Land (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Bažina (S03E22)
1995 Murder One (TV seriál)
Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1983 Policejní šéfové z Delana (TV seriál)

Hudební videoklipy

1989 Mylène Farmer: Pourvu qu'elles soient douces (Libertine II) (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace