Reklama

Reklama

Karel Gott: Zdvořilý Woody

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1963, 4 min

Obsahy(1)

Průkopník československé televizní písničky, o níž tehdy ještě nikdo netušil, že se jí bude říkat hudební klip, Janko Roháč natočil mnoho písniček s mnoha zpěváky. Zde s Karlem Gottem klip k nahrávce, která vznikla v dubnu 1963 v divadle Semafor. Slova napsal Jiří Suchý. (Snorlax)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I Karel Gott, ač je to k neuvěření, byl kdysi mladý a hrál si na kovboje. Tehdy však jeho pěveckým výkonům přihlížely samé krávy, telata a občas nějaký vůl. Taneční talent skotu rozhodně nehodlám zpochybňovat, avšak tím nejlepším na klipu jsou budovatelská hesla a jedno nepříliš povedené dojení, vedle kterého se mi samotná skladba nejeví býti příliš povedenou. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V tomto klipu je nutno vychutnat typický semaforský humor. Velký zpěvák startoval svou hvězdnou dráhu. Tento klip patřil k urychlovačům této strmě vzestupné cesty. A atmosféře doby postupně nastupujícího Pražského jara. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najzábevnejší videoklip v ktorom sa objavil antichartista, národný umelec, normalizovaný spevák a mnohonásobný socialistický zlatý slávik Karel Gott je zo začiatku jeho kariéry. V roku 1963 mu ho natočil slovenský režisér Ján Roháč. Čiernobiela recesia na westernové filmy sa výborne podarila. Mladý, ušatý, zubatý, vychrtnutý, jódlujúci Kája Gott ako kovboj "Zdvořilý Woody" je tak roztomilo trapný až je to zábavné. Má to taký nenápadný, naivný rockabilly šmrnc. *** ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že kromě prvotního nápadu Gott jako kovboj u ohrady s krávami už nikoho víc nic moc nenapadlo, a tak třeba v některých scénách dostaneme několikeré opakování toho, jak krávy přežvykují hubou a zametají ocasem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ja len dúfam, že to bola paródia. Musela. Pretože Karol, pre mňa síce úspechmi rešpektovaný, ale nadnesený spevák, tu predvádza to najhoršie čo môže spevácka hviezda vo videoklipe spraviť. Robiť zo seba v plnej vážnosti...doplnte si sami. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro Gotťáka první "videoklip" natáčený tehdy jako televizní písnička. Pěvecky je to dokonalé, vizuelně klip zajímavý, Gott neskutečně mladý. Dnes jde především o úžasnou archivní záležitost, tehdy to mohla být pecka. ()

Reklama

Reklama