Reklama

Reklama

Vlčí hory

Trailer

Obsahy(1)

S příchodem noci se do lesního porostu starého jako svět sám vkrádá éterická mlha. Horami se ozývá pravěké vlčí vytí. Další a další vlci se přidávají. Zubr dole v údolí se prudce otočí, jelen rychle mizí mezi stromy a bobr plave do bezpečí svého úkrytu. Jen medvěd klidně čeká v tiché předtuše, že by si mohl z vlčí kořisti kus urvat. Tohle je příběh o jednom z posledních divokých koutů přírody v Evropě, krajině dříve známé jako Vlčí hory, kde má každý tvor svou vlastní úlohu ve věčném koloběhu života a smrti. Zkušení slovenští filmaři putovali tři roky křížek krážem horami a lesy Východních Karpat a v regionu, který se rozprostírá na pomezí Slovenska, Polska a Ukrajiny pátrali po éterických vlcích i jiných výjimečných zvířatech společně žijících na tomto území. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o skvělém místě. Vlčí hory by mohlo být neuvěřitelné místo pro cestu poznání a výpravou mezi dnes již skoro mýtická zvířata. Je to neuvěřitelné, úžasné a dokonalé. Na tomto místě bych opravdu chtěl být a zažít hledání něčeho nového. Mimochodem, úplně skvělý komentář a také hudební podtext. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka Slovenska, tak je to nádherné obrazovohudobné dielo s citlivým prístupom k filmovaniu kvôli zvieratám a ich peknými zábermi v ich prirodzenom prostredí o ich správaní. Avšak, čo sa týka sveta, tak to nie je významné dielo. Chýbajú mapky, popis krajiny a jej osobitostí. Síce som nečakal, že niekto podrobne popíše život jednotlivých tamojších zvierat, no čakal som niečo viac ako základné informácie. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný dokument od východních sousedů o jedné z mála posledních divočin v Evropě. Asi bych netvrdil že poslední, protože leckde se bude divočina v malém jistě vyskytovat - minimálně třeba v Rumunsku, ale to je to nejmenší. Působivé je především natáčení v povodí řeky San v polské části hor. Množství zvířat, co se dokáže najednou uprostřed řeky sejít, připomíná nadneseně záběry z Afriky. A i když se tvůrci honí především za vlky, zaujmou zubři, jeleni, divočáci a překvapí medvěd. Do toho se jako drahokam mihne ledňáček, objeví se kuna, liška nebo bobr. Některé záběry z nitra lesa, topícího se v mlžném oparu probodávaném slunečními paprsky, jsou pastvou pro oči. Nejen pro milovníky přírody povinnost. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jsem maličko sklamaný, protože jsem čekal, že to bude stejně geniální jako Strážca divočiny. Nicméně nelituji koupě DVD. Výborné snímky zubrů a zase jeden poctivý a nearanžovaný přírodní dokument. Maličko mě sklamala kvalita slovního doprovodu. Stručně: Je to kvalitní dokument, ale světové třídy jako Strážca divočiny nedosahuje. 91 aktuálních % na ČSFD je podle mě silně přeceněných. ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o Karpatskej prírode, ktorá už takmer neexistuje. Je smutné, že v dnešnej dobe stále ešte nie sú takéto územia chránené a stále v nich dochádza degradácii lesa. Tvorcovia filmu držte sa a pokúšajte sa naďalej robiť všetko preto, aby sa vlčie hory stali najvznešenejším chráneným územím Karpatského oblúka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní neboli používané žiadne umelé spôsoby lákania zvierat. Všetko sa robilo trpezlivým čakaním. (Déé X Géé)
  • Vytvorenie filmu bolo spolufinancované s Rewilding Europe, organizáciou, ktorá chce "vlčie hory" začleniť do vybraných území v Európe, kde chce nechať prírodu na samovývoj a zároveň silno rozvíjať cestovný ruch. (dobso)
  • Filmári museli čakať na prvý záber vlka pol roka. (corona)

Související novinky

Za zvířaty do kina Atlas

Za zvířaty do kina Atlas

30.10.2016

Druhý ročník dokumentárního filmového festivalu Zvířata jsou taky lidi nabídne v pražském kině Atlas celkem 12 projekcí ve čtyřech festivalových dnech. Tématem přehlídky, která proběhne od 10. do 13.… (více)

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (více)

Reklama

Reklama