Reklama

Reklama

Live in Bzenec

(koncert)

Dokument z legendárního koncertu v Bzenci byl natočen 29. června 1991.

Playlist:  01. Krátký Proces - Na prach
02. Krátký Proces - Slovensko
03. Orlík - Bílá liga
04. Orlík - Teror
05. Orlík - Dudy
06. Orlík - Dvojí metr
07. Hubert Macháně - Koplas mě šeredně pod koleno bejby
08. Hubert Macháně - Plnou nádrž
09. Hubert Macháně - Hoja hoj (Bílej rajón)
10. Tři sestry - Janova Láska
11. Tři sestry - Zelená
12. Tři sestry - Budapešť
13. Tři sestry - Kovárna
14. Braník - Oi na Roi
15. Braník - Praha
16. My - Lai - Mandela
17. Valašská liga - Kurva den (Joker Punx)

(více)

Recenze (29)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si na vzorec pro výpočet funkce arccotg x, vlastně ani netuším, co jsem měl včera k obědu, ale vím úplně přesně, co jsem dělal dne 29. 6. 1991. Oi! Oi! To jsem byl v Bzenci a pogoval jsem s holýma šiškama. Chybou tohoto záznamu je tedy pouze to, že mým jedinečným "tanečním" kreacím nevěnovala kamera odpovídající pozornost. A taky to hajlování šlo trošku mimo mě, ale nářez to byl ještě o pár decibelů větší, než nabídl tento záznam. A ačkoli bych to od sebe nikdy nečekal, tak to dechovkové orámování vytvořilo dunivému bigbítu vynikající protipól. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Krátky proces hajluje. Lou Fanánek Hagen sa vyznáva ku kamarátstvu s touto kapelou. A tiež k láske k Orlíku (vraví akto to na novom albume dali chalani naostro o Cigánoch, "žádný dvojsmysly typu Álíb agil"). Orlík je patrične nudný. Ostatné kapely nezaujali. Návštevníci tvoria jednu masu. Na jednej kope náckovia, skíni, hipíci a metalisti. 90. roky mali svoje zvláštne čaro. Live in Bzenec to zachytáva najmä cez kratučké medzivstupy, kedy jednotliví návštevníci trúsia svoje perly, hojne tu citované v komentároch. Osobitná doba, osobitý koncert. Keby to nebolo liznuté nazi a rasistickým podtónom, bolo by aj hodnotenie vyššie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ak si budete chcieť pozrieť kompletný záznam tohto koncertu z roku 1991 na portály You Tube, tak vás upozornia na to, že je označený komunitou užívateľov ako potenciálne urážlivý alebo nevhodný. Ja by som to tak radikálne neposudzoval a ani neodsudzoval. Jedná sa o jedinečný dokument o skinheadskej undergroundovej subkultúre. Je to obraz doby, kedy sa po páde komunistického režimu začali v Česko-Slovensku formovať prvé bunky skinheadov. Na koncerte, v malom juhomoravskom meste Bzenec, vystúpila vtedajšia špička tejto vznikajúcej scény. Orlík, Hubert Macháně, Tři sestry, Braník a aj náš slovenský Krátky proces. Bola to vtedy poriadna divočina. Extreme Old School. **** ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Už asi před deseti lety mi slovenský kolega přinesl disk s pofidérním obalem "made in černá fixa", nápisem "Orlík koncert" a slovy "pozeraj, toto si pusť!" A co že jsem našel? Docela fajn hodinový dokument/koncert, na který se dá cca patnáct minut koukat. Hahaha! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vďaka zachovanému videozáznamu má tento koncert v určitých spoločenských kruhoch dnes už priam legendárny status. Mňa na Bzenci 91 najviac bavia úsmevné komentáre prítomných účastníkov ako sú Fanánek, Landa, nebohý Sahula (síce krátke, ale o to lepšie...:) či oslovených anonymných, občas poriadne zmätených a názorovo rozpoltených dobových mudrlantov, pričom z môjho pohľadu jednoznačne najväčšou hviezdou večera je pripitá, "pomerov znalá" mánička, ktorú "šéf skinů , nebo co to byla za píču vole, přetáhl řetězem" + záverečná mastenica ako bonus navyše :-D ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Také já vím přeně, co jsem dělala 29. 6. 1991 . Seděla jsem doma, trucovala a přemýšlela o rodičovraždě, protože mně naši nepustili do Bzence. Těšila jsem se zejména na milované Sestry, na kterých jsem byla rok předtím v českobudějovickém KD Vltava, kde byly předkapelou Visacího zámku. Kdo by byl řekl, že koncerty obou kapel budu navštěvovat dlouhá léta a navštívím ještě v roce 2016! Na dnes již legendární koncert jsem se tedy díky záznamu podívala o pětadvacet let později a nehodnotím nic jiného, než báječnou reminiscenci. ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

"moc nechápu proč při tom lidi hajlovali, ale hudbu asi hrajou dobrou".. rozhovory dohramady činí tak deset minut, ale jsou napumpovaný hláškama až k prasknutí a to pestrý spektrum lidí od mániček, skinů, náglů a bigbítáků, který dohromady spojuje to, že jsou všichni naslopaný jako hovada, je geniální. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jinak nemůžu, co tam se dělo (duch doby, to vše okolo, rozmazaný VHS záznam a takový bordel)..."já myslím, že to můžeme spustit, Krátký proces - Na prach". 93%. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Neskutecnej masakr! :-) Skoda, ze se to nedochovalo v nejake poradne kvalite - obsazeni luxusni! Kratky proces taky skvelej. Jasnej kult!!! ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Lehkou rukou natočený hudební dokument z období největší svobody co jsme tu kdy měli. Dan s Fanánkem byli ještě obyčejní kluci a my ostatní jsme řádili společně na koncertech po celých Čechách. Holky byly vstřícný, pivo teklo proudem a z pódií se na nás valila drsná směs textů, které si nebraly servítky a otevřeně se trefovaly do černého :) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu unikátní dokument/koncert z roku 1991 doby exploze pocitu absolutní svobody po pádu komoušů. Na jednom podiu náckové, pankáči, skinheadi. Rozhovory tvoří velice malou část, ale jsou ohromně vypovídající a je to taky jeden z mála ne-li jediný filmový záznam skupiny Orlík. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

"Punkt dole" za Orlíkovské podbízení davu a morfování vlastních textů. Ale zkazky starších mluví za vše... Já měl v deseti utrum, stejně jak v patnácti se Sex Pistols ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Hromada nachcaných a poněkud intelektuálně nesmělých jedinců pod pódiem, na němž to v této souvislosti v mnoha případech o moc lepší nebylo, ale jako sociologická studie do raných devadesátých let výborné. Hlavně rozhovory s návštěvníky mě hodně pobavily. "Nechte mě pánové, já musím urychleně na jedno! (...) Který kapely se ti líbily nejvíc? - My-Lai. - Ti ještě nehráli. - Hráli. - Nehráli. - Nehráli, jo?" :-) ()

Reklama

Reklama