Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (152)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jsem se dlouho přemlouval, abych se na film dodíval - nicméně toho ale nelituji (jak toho přemlouvání, tak toho dodívání. Navíc jsem měl pocit, že už to tu někdy bylo. Pokud ano, tak v případě Pasoliniho filmu Saló. Ovšem s velkým rozdílem: tak jako jde Saló směrem ven a k cizímu, Feuchtgebiete jdou dovnitř a k vlastnímu. Možná také že oba filmy tvoří krajní body úsečky, po které se ostatní pohybují. Dalším rozdílem může být rozvernost tohoto filmu i v poměrně kritických situacích, kdežto Pasolini (který nikdy nebyl přiliš vtipný) se humoru absolutně zříká. A dalším rodinné zázemí, ať už je jakékoli, které v Saló úplně chybí - a (nejen) proto je nám perverzní ženský svět přístupnější než svět zvrhlých mužů. Pozn. 1: V principu můžeme tento film považovat za romantický. Pozn. 2: Alan Wilson alias Blind Owl by as asi divil, v jakém kontextu byla použita jeho geniální písnička „Going Up the Country“. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Chápu, že jde o naprosto zbytečný a chvílemi nechutný film, na který nejspíš brzo zapomenu, ale ta nekonvečnost a porušení veškerých tabu, to mě prostě zaujalo a celých 109 minut mě prostě dobře bavilo. Jen škoda, že v závěru nedošlo na nějakou tu hlubší myšlenku, nebo alespoň pointu, která by nám ukázala, jakým směrem nás film chtěl celou dobu vést. Takhle to vypadá že vlastně nikam, nebo možná někam mezi posranou postel a nadrženou holku. I tak nevadí. Film baví, rozhodně překvapí a pokud jsi úchyl, tak i potěší. ()

Reklama

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

To, že holky krkaj, prděj a můžou mít hemeroidy nebylo zas tak překvapivý zjištění. Z některých věcí mi bylo lehce špatně (jsem jen outlocitný muž, kdyby ze mě začalo týct hodně krve najednou, beru to jako špatný znamení), radši bych chodil s medvídkem mývalem než s Helen, ať už z důvodu že s medvídkem nikdy nuda nebývá a taky to není takový exhibicionista. Ale sem tam jsem jí fandil. A protože je celý film o krátkovlasé veselé dívce s longboardem, dají se některé pasáže překlenout. Furt lepší než třeba Klip. ()

dom156 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli je knížka tak špatná jako film, tak jí snad radši spalte. I psaní této recenze je ztráta pár minut života. S filmo tvorbou to nemá nic společného, jelikož ta neuspořádaná série scének, které byli některé i dost za hranou, si nemůže říkat film. Mohl bych tady chrlit lávu a sypat popel x řádků, ale raději si pustím něco lepšího. Odpad a nedoporučuji. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Docela slabota. Ztopořený péro jde a pořádný záběr na sračky rozmatlaný ženský konečník ne? Vždyť o tom to celé bylo! Charakter té holky mi přišel takový dost nepochopitelný a neuvěřitelný. Celý je to dost nuda a o hovnu. Čekal jsem, že si to aspoň rozdá s tím svým tátou, když už nic. Celý život jsem si myslel, že holčičky přece neprděj, takže ty dvě hvězdičky jdou na účet díky edukativní hodnotě tohoto filmu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2013 na filmovém festivalu Locarno ve Švýcarsku. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 24. září 2012 do 16. listopadu 2012 v Berlíně (Německo) a na Mallorce (Španělsko). (ČSFD)

Reklama

Reklama