Reklama

Reklama

Luce je poslána do internátní školy pro problémové mladistvé hned poté, co je obviněna ze žhářství, během něhož zemřel mladý chlapec. Ve škole plné zvláštních spolužáků potkává záhadného a odtažitého Daniela, který s ní ale nechce mít nic společného a až podezřele se jí vyhýbá. Luce se snaží zjistit jeho tajemství stůj co stůj. Nejen, že jí Daniel silně přitahuje, ale přijde jí na něm i něco velmi povědomého. Jako by ho snad znala tisíce let... (Fénix Distribution)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zas tak tragické to není, i když mám teda taky nutkání tomu srazit hodnocení čistě kvůli tomu, že film končí jakoby v půlce, kdy se jakože odhalí "nečekané" tajemství a začne se něco dít. To předtím je ale fajn teen fantasy. Nechybí tomu mírně hororová atmosféra, na takové béčko to má skvěle vybrané lokace, příjemnou obrazovou stránku, krásnou hudbu a řádně vyfešákované osazenstvo (Addison Timlin je tady tradičně... no.. oich). Samozřejmě je to naivní, jednoduché a přehnaně melodramatické, ale kdo má tenhle žánr rád a nevadí mu ten kýč, tak si to asi i užije. Ale jinak je to i v rámci žánru průměrné, dějově nepochopitelně useklé a vzhledem k nevalnému úspěchu se pokračování jen těžko dočkáme. ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Častá klasika, dobrý príbeh, ale zlé spracovanie. Film ma začal zaujímať až od požiaru v Meči a kríži, čo bolo dosť neskoro. Nebola to žiadna sláva, ale pevne verím, že jedného dňa toto dielo objaví nejaká televízia, alebo štúdio a povedia si: ,,Hm, poďme o tom nakrútiť seriál!" Podobne ako pri Zlatom kompase, či Meste kostí, pretože tento príbeh má na viac ako len podpriemerný film. ()

Reklama

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Další fantasy teen filmek, který ale dopadl ještě poměrně hůř než celý Twilight. Už po konci musí být každému jasné, že pokračování to mít nebude. No jo, plakat asi nikdo nad tím taky nebude. Celou sérii jsem kdysi četla a líbil se mi ten nápad, ale už celá série byla kvalitativně jaksi pod úrovní v daném žánru. Od filmu tedy toho nešlo moc očekávat. Ale i tak je mi to tak nějak zvráceně líto. Nemám ráda neuzavřené série. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dívčí sága, která se nedočká dalšího pokračování, čímž nestačí napáchat zvěrstva, jen je škoda, že zůstane naprosto neúplná, nedodělaná. On totiž potenciál na rozvinutí celého mysteriozního/fantasy příběhu byl nemalý. Místo upírů a dystopických vizí zde máme padlé anděly, rebelující skupinku excentrických podivínů z řad studentů a prostředí zajišťuje odlehlá internátní škola pro mladistvé delikventy. Uprostřed toho mumraje je sedmnáctiletá Lucinda, obviněná ze žhářství a smrti mladíka (to nám naznačují flashbacky), připravená poskytnout své lůno nejméně jednomu z dvou překrásných mladíků, kteří kolem ní krouží. Nejzajímavější na tom celém je, co z toho vzejde. Ve hře jsou padlí andělé, reinkarnace, dávná kletba milenců, Peklo, Lucifer, mysteriozní vize... Spojit to celé v jeden kompletně ucelený příběh bylo za jeden film, devadesátiminutový k tomu, zhola nemožné. Film často svojí stavbou příběhu i skromnými produkčními náklady více než často inklinuje k seriálovému pilotu. Rozmáchlých akčních scén se nedočkáme. A to se film hrál i v (našich) kinech. Lokace také moc atraktivity nepobraly, natáčelo se v Maďarsku. Oproti slabému atraktivnímu průrazu, kdy film na projekci na plátně nemá dostatečné produkční a režijní uchopení, má příběh nemálo originálních prvků, které stálo za to rozvinout, není tolik komerčně přebujelý, jak jeho žánrový soukmenovci, má i neokoukané herecké obsazení, jehož věkový průměr kazí zkušená Joely Richardson. Addison Timlin v hlavní roli by se mohla zalíbit, do masturbační topky se třeba u leckoho probojuje. Veterán Scott Hicks není vyloženě špatný režisér, romantika mu není cizí, jen je znát, že pracoval se zredukovaným scénářem, knižní předloha byla jistě nemálo osekána, je to znát, i když jste ji vůbec nečetli. Projekt se závratného úspěchu nedočkal, daleko příběhově horší spřízněné kraviny bodovaly, pokus o invenci se počítá, například andělé se svítícími křídly se povedli, chybí už ale vysvětlení, proč jsou na internátní škole, absence atraktivně akčních scén filmu nepomáhá/neprospívá, celková nedodělanost v závěru je značným záporem. Film mě nijak neiritoval, herecky i příběhově akceptovatelný, dlouhý moc nebyl, nudil jen málo. Do kina ne, pouze vhodné pro domácí projekci. A pubertální divačky budou mít první orgasmy z příběhu o věčné lásce, z mladých krasoňů a z poletujících přerostlých "světlušek". 7/10 ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak mi tohle mohlo utéct? Jsem jeden z mála, který viděl všechna Stmívání..a jeden z milionu, který má tu ságu "celkem" rád. Není to prostě takový odpad, jak se z něj dělá. Pád je naproti tomu ale něco neuvěřitelnýho. Tenhle film nemá DOSLOVA!...vůbec nic. Nevím jak je na tom knižní předloha, ale Stmívání proti tomuhle vypadá jako totální masterpiece. Těch 85 minut pocitově trvalo 160. Neuvěřitelně špatné teen fantasy. Vůbec se nedivím, že nikdy nevznikl druhý díl, i když první prakticky nemá konec a je to doslova rozpůlený příběh. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (2)

  • V roku 2009 ságu o Padlých Anjeloch plánovalo spracovať štúdio Disney, lenže v roku 2013 od projektu ustúpili a prenechali látku inej spoločnosti z LA, Lotus Entertainment. (mima33)
  • Internátna škola Meč a Kríž sú v skutočnosti dva zámky. Oba sa nachádzajú v Maďarsku, konkrétne v mestách Tura a Szabadkígyós. (mima33)

Reklama

Reklama