Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutečný příběh o hledání nejznámějšího neabsolventa vysoké školy, jehož život byl v takových sračkách, až s nimi musel začít plnit VŠEchny záchodové kabinky. Policista Arnošt udělá cokoliv, aby se jimi prokousal a tento zdánlivě banální a bizarní případ vyřešil. (oficiální text distributora)

Recenze (41)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po dvou celovečerních filmech jsem zabrousil i do Sedlákovi studentský tvorby. Vybral jsem si filmeček, kterej je o 💩 a to doslova. Ale co taky od L. H. čekat když je to zkratka znamenající Lord Hoven, že? Je vidět, že Sedlák uměl už za studií. Po technický stránce dobrá práce. Jen ten příběh nebyl tak zajímavej jak by se podle oficiálního textu distributora dalo očekávat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Má to samozřejmě svoje mouchy, ale osobně mi to přišlo až nečekaně dobré. Obsazení je velmi kvalitní (Jenovéfa Boková nemá chybu), oceňuji, že se natáčelo na autentických lokacích, má to super soundtrack, a místy je to fakt vtipné. Na scénáři to chtělo ještě zamakat a taky si nejsem jistý, jestli je to přece jen vhodný námět pro zfilmování (btw. patřím mezi pamětníky té události a přijde mi vlastně i s podivem, že film o nich vznikl s tak velkým časovým odstupem), ale celkově mi ta půlhodinka rychle utekla a vcelku jsem se pobavil. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi především připomněl jeden dávný zážitek. V roce 1994 jsme v rámci čundru Posázavím dorazili do Českého Šternberka a zde jsem po vstupu na WC v jednom z místních hostinců na zdi spatřil nápis velice podobný tomu filmovému, jen mnohem konkrétnější. Exkrementy (v tehdejším extrémně parném létě stejně extrémně páchnoucími) tu stálo: "To jsem udělal já, Patrik Novotný..." a následovala plná adresa z jedné z nedalekých obcí. Tenkrát by měl Arnošt věru lehkou práci (i když si myslím, že autorem nápisu byl spíš nějaký dobrák z řad Patrikových místních nepřátel) :D. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Stejně podbízivé vůči své cílovce, jako Troškovy Babovřesky. Jen díky tomu, že to cílí především na vysokoškoláky, kteří se náramně baví už při čtení anotace, jež jako by vypadla z Maximu, se nám tu nebouří kulturní fronta a nebrání se tu filmové kvality, tak jako u Trošky. Lord Hoven je lautr to samé jak v Troškově případě, kdy se těšíme jen na to, aby jsme si potvrdili naše stereotypy a odcházeli od filmu s dojmem "je všechno tak, jak jsme si mysleli". Jaký je rozdíl mezi lacinou kritikou zkorumpovaných zastupitelů v Babovřeskách a kritikou úplatného děkana v Lordu Hoven? Stejně tak haha situace, kdy se Troškův farář jmenuje Šoustal a střední generace je v komediální nirváně, zatímco Lukáš Příkazský pod vedením Adama Sedláka tahá ze záchody hovno jako důkazní materiál? Obojí se snaží jen podbízet, uspokojit svého diváka a prodat. O co víc to můžu pochopit u Trošky, již má své odžito a na konformitu má již jisto jistě právo, tak o to víc mi to hlava nebere u pětadvacetiletého Sedláka. Film o hovnech už nikoho ze židle nezvedne, to není provokace, to je uspokojení generace, co odchoval 9GAG. Ale věřím, že Brabec a celá FAMO je nadšením bez sebe. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Kauzu si zive pamatuju, prece jen VSE byla v tu dobu ma alma mater. Takze ocenuju pouziti opravdovych lokaci (i kdyz mi tam chybi Jizak, kde L.H. radil, pokud si dobre pamatuju nejvic) a cteni opravdove zpravy, nostalgie pracovala. Jinak si myslim, ze z toho slo vytahnout vic. At uz pribehove, atmosfericky, nebo zanrove. Sedlakovo dilo je nemastne, neslane, i kdyz zapachajici. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama