Reklama

Reklama

Skinwalker Ranch

Trailer

V roce 2010 si získal Skinwalker Ranch pozornost médií poté, co zažívá celou řadu nevysvětlitelných jevů. Zprávy od pozorování UFO, záhadně zmrzačeného dobytka jsou rutinou. Nicméně veřejné složky zaujme až zmizení farmářova osmiletého syna. O rok později přijíždí na farmu vyšetřovací tým a začíná rozkrývat tajemství. S jeho příjezdem začínají přibývat i paranormální jevy, které jsou ovšem daleko víc brutálnější než obvykle a nadále se stupňují. Vyšetřovací tým tak stojí před rozhodnutím, zda-li půjde dál a bude riskovat své životy. (Matthew01)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek se neskutečně, zub nehty, drží toho, aby neopustil svou škatuli, a tak i přes náznaky pseudodokumentu v úvodu sledujeme hloupé scény s jednotlivými postavami, které se nám představují jako nepříliš inteligentní lidé. Sem tam vypadne obraz, sem tam nevidíme, co přesně se děje. Ale závěr alespoň poskytne některé záběry, které rozhodně nevidíme v každém found footage. Není to zázrak, ale na ten průměr si snímek „Skinwalker Ranch“ docela vydělal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že na paranormální farmě v Utahu tvůrci postupně utáhnou šrouby a oni si místo toho utahovali z diváka. Mizení osob v časoprostoru, fyzikální anomálie, indiánské mýty, mutace, telekineze a mimozemšťani se svými oblíbenými audiovizuálními efekty jako zajatci konceptuální nefunkčnosti a neschopnosti vnést do toho autentičnost alespoň chováním postav. U found footage zásadní problém. Kde stigmata, Bigfoot a Kodos s Kangem..? ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Místy skutečně atmosférické a vizuálně velice dobře zpracované, ale v závěru přichází zklamání, protože finále je takové nijaké a bez vysvětlení či alespoň náznaku pointy. Trochu mě mrzí, že tvůrci podobných hororů nejsou schopni napsat na UFO tématiku nějaký propracovanější děj - a to je to přitom tak vděčné téma, kde by šlo vymýšlet prakticky cokoli. A od dob Akt X by se fakt dobrých "alien abduction" filmů dalo spočítat na prstech jedné ruky. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně sympatické FFko o vyšetřování doslovného zmizení malého vidláckého chlapce, žijícího kdesi v prérijích Ameriky. Film je sice takový jako "obsahuju všecko (UFO, zvířata pozemská a podivná, indiány, lidi i nelidi) až sám blbej z toho jsem", ale atmosféru, efekty a napětí má velmi dobré, takže hodnotím v rámci žánru (FF) nadprůměrně, stejně jako například Evidenci, kterou mi to i připomnělo díky šavlozubýmu bizonovi a nášupu na konec až tak, že jsem po skončení dokonce prověřil, zda filmy nemají stejného režiséra. Nemaji! 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý sci-fi horor. Má dosť dobrý príbeh o skupine odborníkov, ktorí sa rozhodnú stráviť nejaký čas na ranči, kde sa majiteľovi bez stopy stratil syn a navyše tu už dlhšie dochádza k tajomným javom, ktoré majú mať údajne na svedomí mimozemšťania. Behom ich pobytu už ale čoskoro skutočne začne dochádzať k javom, ktoré ani veda nevie vysvetliť a pomaly sa začínajú obávať o svoju bezpečnosť. Spracovanie je celkom slušné, ešte úvodná zoznamovačka so všetkými postavami a prostredím ma vôbec nebavila, ale našťastie potom sa to už začne pomaly rozbiehať. Prekvapením je až mimoriadna rozmanitosť tajomných prvkov, tu ani zďaleka nejde len o svetlá, zvuky a mŕtve zvieratá, ale nechýba ani nový živočíšny druh, tajomná kazeta a podobne, dokonca sa tu nájde aj pár výrazných prvkov ducharín, takže skutočne rozsiahla zbierka. Síce nemôžem povedať, že by ma to skutočne nadchlo, ale aspoň tie jednotlivé výrazné prvky prichádzajú v ideálnych rozostupoch a takmer celý čas si to drží slušnú úroveň, takže sa na to dobre pozerá. Celkom spokojný som aj po hororovej stránke, síce o atmosféru tu vôbec nejde a napínavé mi to tiež moc neprišlo, ale to od hororov so sci-fi tématikou ani moc nečakám, hlavne, že jednotlivé hororové situácie sú dostatočne zaujímavé. Čo sa týka hereckého obsadenia, film si vystačí s pár postavami a síce aspoň trochu ma zaujali možno tak dve, ale ani nikto neprekáža. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, vizuálna stránka a efekty sú bez problémov, ani tento štýl ručnej kamery ma vôbec nerušil, tu nemám väčší problém. Dal by som aj lepšie hodnotenie, lenže celkový dojem zhoršuje fakt, že ma to neprinútilo brať, ako plnohodnotný film, v ktorom sa mám obávať o postavy a zaujímať sa o výsledok celého skúmania, ale len ako prehliadku rôznych zaujímavých prevažne sci-fi prvkov, no inak je to obstojná žánrová zábava, aj keď asi len na jedno pozretie. 66% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film je věnován památce producenta Jamese R. Rosenthala, který zemřel 17. září 2011. (Terva)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Utah. (Terva)

Reklama

Reklama