Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

89 minut pro mě naprosté nudy. Celé to bylo zmatené, hodně uspávající, prostě nic, co by mě nějak zvedlo z mého kolečkového křesla. A to jsme dnes v domově důchodců měli klid, žádná návštěva ani vizita a přesto to nestačilo. Škoda, nedá se nic dělat, budeme jen doufat, že se nám nejbližší dobou podaří nějaký daleko lepší tip. Tenhle moc nevyšel. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejde o horor, nebo thriller, kde by se vraždilo. Spíš je Coherence chytlavá mysteriózní/sci-fi konverzačka s výbornou atmosférou a napětím. Zvědavost, co z celého toho kolotoče vypadne, nemůže nikoho opustit až do úplně poslední scény. Vážím si filmů, které nejsou o rozpočtu a prachy tak nejsou rozhodující faktor proč nenatočit film, jen dostat tu myšlenku. Momentálně mám chuť nadhodnocovat a jít do plných, ale zůstanu objektivní, přece jen je prvních 15 minut kecání celkem o nepodstatných věcech, ale pak je to jízda. 80% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. O filmu jsem věděl jen nějaký nástřel děje a to bylo vše. Jedná o strašně zajímavý, temný a hlavně výborně napsaný kousek, kde se setkáváme s partou přátel a jednou kometou, která přelétá nad Zemí. Jak jistě víte, bude to mít dopad na všechny zúčastněné a tak jsme svědky hodně zajímavých situací, které jsou postupem času hezky a pochopitelně vysvětleny. Film mi dal sice ze začátku zabrat, ale později už jsem vše chápal. Pokud máte rádi takové spíše chytřejší filmy, běžte do toho. Moc akce tam není, ale příběh a zpracování je super. (Lehce řečeno, komu se líbilo +1, mohlo by se líbit tohle) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tikající hodiny se ve filmu objeví až někdy v půlce (a jsou jen výsledkem řetězce nepřesvědčivých dohadů), takže je problém tohohle filmu předně s úprkem, kterým se postavy zcela nelidsky řítí kupředu, aniž by o čemkoliv přemýšlely. Samozřejmost, s jakou skočí do paranormální fyziky, je taky dost legrační. Vysvětlení spočívá možná v "punkové" produkci, která jistě přinesla kus autenticity, ale v pětidenním přeřvávání se navzájem herců se ztratila kontinuita a přirozenost. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli je někdo ochotnej přistoupit na hru, že se někde u stolu sejde 8 idiotů, který najednou začnou vesele cestovat do nějakejch paralelních vesmírů, tak se možná u filmu bude celkem bavit. Já mam asi na tohle málo bujnou fantazii, takže jsem si spíš celou dobu řikal, jestli ten nesmysl nemam vypnout. Ale věřil jsem, že to třeba bude mít nějaký racionální vysvětlení, tak jsem vydržel až do konce. Nechci spoilerovat, ale žádný vysvětlení nepřišlo. Kdybych měl ten film nějak popsat, tak prvních 15 minut je totální nuda, dalších 15 minut se konečně začíná odehrávat něco zajímavýho, ale pak přijde vysvětlení, že prostě je tam nějakej paralelní vesmír, kde je 8 stejnejch idiotů ve stejnym domě a všichni ty idioti choděj sem a tam. A zbytek filmu je jako dítě z pásma Gazy. Nemá ani hlavu ani patu. Navíc to nejspíš natočil ten samej kameraman, co točil Záhadu Blair witch. Nedokázal tu kameru udržet snad ani 2 sekundy v klidu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)
  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)
  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)

Reklama

Reklama