Reklama

Reklama

Sowon

Trailer 2

V příběhu, v jehož jádru tkví pravda o chladné skutečnosti mnoha lidí, se jen po malých dětských krůčcích pohybuje sotva osmiletá Se-won (Re Lee). Ta se na svět kolem sebe dívá i přes tíživou ekonomickou situaci rodičů, zatížených dvojím zaměstnáním a nevyzpytatelnou ekonomickou krizí, očima nadšené dívenky, očekávající za každým rohem klauna s červeným nosem či jiné radostné povyražení. Svět kolem ní hýří pestrými barvami a poletujícími úsměvy. Její mysl krouží vysoko v oblacích, když v tom se její naděje mění v živoucí peklo, když je jednoho deštivého rána, přesně takového, jaké si každý z nás dokáže při pohledu za okenní tabuli sám představit, oslovena neznámým vrávorajícím mužem. Její dětská důvěřivost ji přivádí na scestí, z něhož vede cesta jen k utrpení a nepolevující bolesti, provázející ji po celý zbytek života. Se-won je neznámým mužem na blízkém opuštěném staveništi krutě zbita a sexuálně zneužita. Díky mobilnímu telefonu je dívenka schopna dovolat se policii. Na záchranu podlomeného psychického zdraví, doprovázející ji jako bludný stín, je však již pozdě. Sexuálně zneužité dívence je po sérii operačních zákroků sděleno množství a výše fyziologických problémů, orientujících se na fatálně poškozené oblasti vývodu tlustého střeva, s nimiž se bude muset potýkat až do konce svého života. A zatímco se dívenka nachází v péči lékařů, policie zatýká podezřelého. (Conspi)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (118)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je iba vecou náhody, že som v rozpätí dvoch dní zhliadol dva mimoriadne kórejské filmy. Odlišné, a predsa niečím podobné. Oba disponovali silným príbehom, ktorý ma zorientoval smerom k premýšľaniu o message, ako o filmových atribútoch. Aj Sowon zdôraznil môj názor, že štát chráni viac nároky zločincov, ako vzniknuté potreby obetí a ich rodín. Zločincovi poskytne právnu pomoc, ktorá sa limitne blíži spolupáchateľstvu, a obeti, ktorú nedokázal ochrániť, aj keď disponuje všetkými potrebnými prostriedkami, nezabezpečí ani náhradu výdavkov, ktoré rodina obete má. Pri kriminálnych deliktoch preferujem jednoduché riešenia (za vraždu poprava, za znásilnenie dieťaťa kastrácia a za zlodejinu náhrada škody prostredníctvom primerane dlhého pobytu v pracovnom tábore). Ľudí je 8 miliárd a tých pár eliminovaných zločincov by nikomu nechýbalo. Film som vnímal so všetkými kladmi i zápormi. Ocenil som výber hlavnej predstaviteľky a zvyškami chrupu som škrípal pri činnosti justície. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dramata dle skutečnosti o znásilnění, jsou pro mě velkým oříškem, o to více pokud se jedná teprve o tak malé děti. Velice krutý osud, který postihl teprve 8 letou dívenku, dle reálné předlohy, až člověka mrazí, jak je toto vůbec možné. Film nás provede nejtežšími chvílemi, jak malé Sowon, tak i její rodiny a přátel. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Ohavný čin, ktorý sa naozaj stal a životná trauma rodiny, ktorá napriek všetkému nestráca nádej a snaží sa žiť ďalej. Slovami ani nedokážem dostatočne opísať ako veľmi na mňa tento film zapôsobil; emočné vyšťavenie bolo dokonané. Brilantne zahrané role dcéry, matky a otca, vkusne ladené OST, krásne vyobrazený vzťah dcéri a otca, a aby film nebol až príliš temný, tak na rozveselenie tu máme Kokomonga. Osobne sa mi Hope páči viac než Dogani. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Bože, to nejhorší téma, co si lze představit. Někdo ublíží sexuálně, fyzicky a psychicky vašemu malému dítěti. O duši osmileté holčičky, Naději, rodičů, o chování okolí. O zpupnosti. Vynikající hudba, skvělá režie a neskutečné herecké výkony. Od scény s Kokomongem, převlečeným tátou, jsem to málem nedala. Něco více komentovat nemá vlastně žádný význam. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi silně tohle se mnou zamávalo. Soucítil jsem jak s holčičkou, tak s rodiči. Korejci to udělali moc šikovně, že ukázali chvíle před a následkům po a to jak u holčičky, tak u rodičů. Asi nikdo z nás si neumí představit čím všichni procházeli. Vztah dcery s otcem to byla jedna velká síla. Příbeh působil velmi věrohodně, včetně a to včetně dění kolem toho zmrda co malé Se-won ublížil, to bylo úplně realistické, bohužel. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal spoustu cen od kritiků, na druhou stranu však vyvolal i diskuzi o tom, jestli je vhodné takto využít skutečnou lidskou tragédii. (ČSFD)
  • Filmovým námětem je skutečný případ znásilnění osmileté dívky, který se odehrál v Jižní Koreji v prosinci roku 2008. Rozuzlení případu si vyžádalo značný nesouhlas a pohoršení veřejnosti, neboť usvědčený sériový násilník tehdy obdržel rozsudek ve výši dvanáctiletého pobytu za mřížemi. Dětské herečce Re Lee bylo v době natáčení snímku sedm let, tedy o rok méně než skutečné dívce v době spáchání násilného činu. (Conspi)

Reklama

Reklama