Reklama

Reklama

Únos Freddy Heinekena

  • Česko Únos Mr. Heinekena (více)
Trailer 2

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (72)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a lákavý námět stavěný na reálných základech. Film samotný však je pouze nevýrazným zástupcem řady thrillerů o únosech, přestože se režisér Alfredson snaží, nedokázal patřičně vygradovat patřičné drama, napětí či emoce, nabízí nevýrazné obsazení, snad výjimkou Hopkinse, na němž však tento film až tolik nestojí. Naštěstí je stopáž střízlivá, přesto mě náznaků nudy film neušetřil. Ve výsledku jen velmi průměrný kidnapping thriller, snažící se na Heinekenově únosu pouze svézt. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Parta kámošů bez práce a plán na rychlé zbohatnutí. Kluci to měli dost dobře promyšlené, ale jak už to tak bývá, vždycky se stejně něco po.ere. Fain jednohubka se zajímavým obsazením, ale tak nějak po zjištění faktu, že de Vries se nakonec od filmu distancoval, protože se prý nedržel historických faktů, už to nadšení vyprchává. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Bylo to dobré, divák se dozví, jak se plánoval a jak probíhal únos nejbohatšího muže v Holandsku. Já jsem ani nevěděl, že se něco takového stalo, takže jsem si tímhle filmem rozšířil obzory. Ale přeci jen tomu něco chybělo, možná to mohl být více napínavé, a tak dávám průměrné 3*. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Musíš si vybrat: "Buď budeš mít hodně peněz nebo hodně přátel. Obojí mít nelze"! Slova vyřčená panem Heinekenem se stoprocentně potvrzují v tomto dobrém krimi dramatu. Musím uznat, že na amatéry měli vše velmi dobře do detailů promyšlené, ale rozkol mezi přáteli a několik chyb rozhodly o jejich neradostném osudu. Spokojenost na 75%! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Už podľa názvu je zrejmé o čom film je, akurát neponúka na situáciu žiaden hlbší pohľad. Iba jednoduchý únos pivného magnáta skupinou chudobných chlapcov, ktorých však má Heineken počas celého väznenia tak akurát na saláme. Má to slušné obsadenie (Anthony Hopkins, Jim Sturgess, Sam Worthington) dostatočne pútavý námet, ale vznikol až príliš štandardný film, ktorý situáciu nespracováva výrazne napínavo, ani dramaticky. Jednoducho rutina, ktorá vďaka zbytočne neprepálenej stopáži nestihne nudiť, celkom svižne utečie, ani nijako po celý čas neotravuje, ale vyslovene nič zaujímavé neponúka, ani po thrillerovej stránke, ani po tej akčnej, ani po dramatickej. Iba také rutinné zobrazenie Heinekenovho únosu. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (185)

Zajímavosti (6)

  • Anthony Hopkins si vo filme zahral postavu Alfreda Heinekena, ktorá má rovnaké iniciály ako skutočné meno herca. Tie mala aj postava menom Alfred Hitchcock, ktorú stvárnil v snímke Hitchcock (2012). V oboch prípadoch ide o postavy, ktoré majú reálny základ. (GAZ789)
  • Natáčanie začalo v Belgicku v októbri 2013. Väčšina vonkajších akčných scén bola natočená v Amsterdame. (Arsenal83)
  • Willem Holleeder (Sam Worthington) bol kráľom holandského podsvetia a bol zodpovedný za objednanie niekoľkých vrážd, medzi ktoré patrila v roku 2003 aj vražda jeho bývalého najlepšieho priateľa a spoluúnoscu Cora van Houta (Jim Sturgess). Keď bol film uvedený v roku 2015, Holleeder bol vo väzbe a čakal na súdny proces. V júli 2019 bol Holleeder uznaný vinným z piatich vrážd a bol mu uložený doživotný trest. (Arsenal83)

Reklama

Reklama