Reklama

Reklama

Populární moderátor se vydal do Kanady natáčet rozhovor. Během cesty se však dostal do tajemného domu záhadného invalidy, který mu začal vyprávět podezřelé námořnické historky o svém ztroskotání na ostrově s mrožem... Přátelé Wallace Bryton a Teddy Craft jsou moderátory úspěšné podcast show, ve které komentují internetová videa. V posledním vydání se věnují videu, ve kterém si mladý Kanaďan samurajským mečem usekne nohu. Wallace je odhodlaný Kanaďana navštívit a udělat s ním rozhovor. Doma nechává svou přítelkyni Ally, která Wallaceovi oplácí jeho nevěry svým mileneckým vztahem s Teddym. Mladík, kterého přijel Wallace zpovídat, však mezitím zemře a Wallace se rozhodne najít jinou senzaci. Zaujme ho inzerát neznámého muže Howarda Howea, který nabízí ubytování ve svém domě za pomoc s domácími pracemi a naslouchání jeho dobrodružným příběhům. Wallace přijede do Howeova domu a přivítá ho na první pohled bezbranný invalida Howe, který mu začne vyprávět historky o svém námořním setkání s Hemingwayem a o mroži, který ho kdysi zachránil po ztroskotání lodi. Howe však Wallace omráčí a v bezvědomí mu amputuje nohy. Howe ve skutečnosti není žádný invalida, nýbrž sériový vrah, který své oběti navlékne do mrožího kostýmu, ve kterém mají představovat jeho mrože zachránce. Howe byl totiž mrože donucen zabít a v podobě svých obětí mu chce dát ještě jednu šanci žít. I Wallace je násilím oblečen do kostýmu a donucený přizpůsobovat se mrožímu chování. Ještě předtím se mu však podaří zavolat Ally a Teddymu a říct jim, že byl unesený... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (324)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Bizarný príbeh so mnou už nezatrasie,videl som ľudskú stonožku a to bol iný brutus.Neznášam Longa a z fúzmi vyzeral ako čistý debil a ako herec to bolo tiež smutné.Najprv len trápne rehoty a potom len útlocitne revy,tak to dokáže len pán herec cha cha!Naivná pičovina z vycibreno debilným príbehom,zaostalými dialógmi a viacerými nedomyslenými scénami a totálne nudnou nezáživnosťou(chýbala tomu gore efektnosť hlavne pri premene na Hrocha pardon Mroža,to mohlo byť prepracovanejšie.Komédia to bola z vážnou trápnosťou a už niekedy sa zdalo,že zo stromu zoskočí Ashton Kutcher a bude hľadať svoju káru.Jedine čo za niečo stálo je samotný Mrož,tak z tým sa aspoň pohrali.Tak čakal som všeličo ale až takú tuposť rozhodne nie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Již obsah filmu zde uvedený je totální blbost. Je to vlastně inspirace k natočení filmu. Malý scénář, i když celkem velice přepracován podle aktuálních informací. CITÁT - Čekají vás podivné věci........... Wallace Bryton (Justin Long) je naprostý idiot a ignorant, divák nemá snad ani špetku snahy mu nějak fandit. Je to hlavní hrdina s idiotským knírem. To, co ho čeká v Pippy Hell mu snad každý přeje. CITÁT - To bude dobré pane Tasku............. Asi tak po hodině filmu to přestalo mít hororový nádech a místo komedie se to pomalu stávalo parodií. Dle mého názoru se to vše hroutí s příchodem Johnnyho Deppa. Vůbec mi tam neseděl. Tady je zakopaný mrož a komediant zde nemá místo. Škoda. Také musím přiznat, že se obávám příchodu dalších filmů z plánované trilogie. Kde jsou zlatí Clerks nebo Dogma pane Smith? Je to nejhorší film Kevina Smitha, co jsem viděl a že jsem je viděl zatím všechny. A že tento film schválí Twitteři? Maj divný vkus. PS - Na Lidskou stonožku to stejně nemá. V závěrečných titulcích si pana Kevina ještě můžete poslechnout, pak ještě vidět komedianta Deppa a pak si přečíst jména těch, kteří chtěli aby byl film natočen. CITÁT - No tak to sežer hochu, je to makrela........... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na poměry hororu to není špatný, bizarní malý příběh, ale já upřímně nechápu proč něco takovýho vůbec Smith točí. Odreagovat se od komedie, tlaku fanoušků, studií a kritiky? Jenže tohle očividně není jeho žánr, což naznačilo už RED STATE, z jeho dřívějších filmů jsem měl mnohem víc. Když na to přijde, pomalejší úvod nějaké napětí vybuduje, herecky třída (zvlášť Parks), ale pak jde všechno do kytek, spolu s ráznou přeměnou a Deppovým detektivem, což je vskutku celkem WTF (i divně zahraný) charakter. Divný je i Longův mrož, působí ale dobře znepokojivě - mně nepříjemnější než třeba "vyoperovaná" HUMAN CENTIPEDE. Není lehký říct co je špatně, ale celkový dojem z filmu prostě meh-meh - takový to co by zbylo nebýt super obsazení... Kevin je s definitivní platností dnes paradoxně nejlepší vypravěč v civilu, na pódiu v rámci stand-up show, kde mě baví královsky ať si žvatlá libovolně dlouho na jakýkoli téma. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith v Clerks II: "Why would you wanna see something like that? Because it's fucked up!" a nyní, jako zdatný filmař, si to může splnit. Mroží muž přichází se záchodově béčkovou zápletkou a adekvátně béčkovým zpracováním - děj tedy nemá cenu zkoumat, je třeba se zaměřit na jednotlivé postavy. Dokážu si představit, jak hravě může divák film smést s tím, že něco takového přeci nelze brát vážně, že je to jen postpubertální štěk dříve brilantního scenáristy, avšak... Pokud se vám podaří ponořit do toho, co ústřední duo postav říká, dělá a prožívá, můžete zjistit, že za tou nadsazenou béčkovou oponou se skrývá pár velice silných a hlubokých emocí. Pan Howe rozhodně není typický záporák a nenávidění hodný šílenec, jaké v béčkových hororech běžně vídáme, naopak jeho činy jsou až zarážejícím způsobem odůvodněné, on není blázen, je jen velmi traumatizovaný psychopat, který však přesně ví, co dělá. A v momentě, kdy začneme chápat jeho motivace, působí film ještě hrůzostrašněji, před očima se nám rýsuje opravdové zlo. Pak je velká škoda, že film nejde v gore scénách ještě trochu dál, resp. nevykresluje je podrobněji a věrohodněji. Zatímco béčkové horory nemohou obvykle nabídnout více než nechutné scény, zde je to naopak - trošku více scén věnujících se fyzické i psychické tortuře by filmu "prospělo", protože by jej udělalo ještě více zničujícím... 7/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ten Justin Long má knír jako mrož. Bude z něj dobrý mrož. A byl. Ale než se tak ve filmu stane, je nutné poněkud opravit obsah k filmu, který se zde nachází (formeline, kde si jej vzal?!). Jeden floutek, který ve dvojici dělá podcastera ve své internetové show, chce udělat rozhovor s autorem jednoho drastického videa. Co je na něm zachyceno, zjistíte z filmu. Vypraví se za ním až do Kanady, kde se s ním už nesetká, protože autor si to "hodil". Přece jen se floutkovi nechce s prázdnou domů a na toaletách objeví letáček, v němž jakýsi starý mořský vlk na sebe zanechal kontakt pro případné zájemce o interview. Justin Long za ním vyrazí, ochrnutý dobrodruh mu ochotně počne vyprávět svoje historky z mládí, které trávil na lodi jako kuchař, a svého návštěvníka omámí. Floutek netušil, že mysl, na první dojem dobrotivého starého muže, je nedobrotivě zvrácená. Starý muž svého hosta přeoperuje na mrože s poetickým jménem Tusk (odtud originální název filmu). Návštěvník si z návštěvy odnese kly, mroží kůži i skřeky. No, je to slušný bizár, to tedy ano. První polovina je hororově laděná, prostory strašidelného domu, v nichž se divák ocitá, vyhlíží tajemně, není úplně jasné, jestli si starý pán o sobě vymýšlí, zda se tak skutečně jmenuje, nebo jestli je ochrnutý. První polovina filmu perfektní (100%), namyšlený hrdina v úzkých, prosí o pomoc (smartphonem), dědek neskutečný zmrd. Druhá polovina je dramaturgicky těžce nevyrovnaná, hrůzné napětí v ní postupně opadá, celý tento úsek plně ovládá Johnny Depp a jeho (směšná?) kreace detektiva s přízvukem ala inspektor Closeau. Depp do filmu příliš nezapadl, silně přehrával, vizáží připomínal Sama Rockwella, v titulcích dokonce není uvedeno ani jeho jméno, jen jméno postavy, kterou ve filmu hraje - Guy Lapointe. Genesis Rodriguez jako přítelkyně uneseného a kolega podcaster Haley Joel Osment se v doprovodu Deppa vydávají po horké stopě. Druhá polovina ztratila úplně na zajímavosti, je skoro až nudná, ničím hororovým se neblýskne (40%). Uznávaný Kevin Smith je přece jen režisérem mnoha (sociálně laděných) komedií, ovšem nechápu, proč do napínavého hororu začal cpát přemíru nehodících se komediálních prvků, které byly na obtíž a tedy značně rušivé. Smith, stejně jako má solidní komedie, nemá problém natočit zajímavý horor, zde si to v podstatě dokurvil nevybalancovanou dramaturgií sám, přičemž mu z toho vylezl originální a velmi bizarní mix. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Johnny Depp, ktorý stvárnil postavu menom Guy Lapointe, nie je uvedený v záverečných titulkoch filmu. (Makky)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (fisus)

Související novinky

Johnny Depp jako kanadský superpolda

Johnny Depp jako kanadský superpolda

20.08.2014

Pokud znáte hrubozrnnou tvorbu Kevina Smithe (Clerks, Clerks 2), dobře víte, že je mimo Poldů s Brucem Willisem prostá velkých hvězd. V několika Smithových filmech se sice objevil jeho kamarád Ben… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama