Reklama

Reklama

Show!

  • angličtina Show! (festivalový název)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Show! je mimořádně vydařeným absolventským filmem, který vznikl na pražské FAMU v tvůrčí dílně Martina Marečka. Bohdan Bláhovec, jeden z nejvýraznějších talentů českého dokumentu, jehož předcházející filmy natočené během studií vyvolaly značný ohlas, déle než rok sledoval cestu 5Angels za slávou, na první stránky bulváru. Výsledkem je autentický, v mnohém překvapivý až šokující pohled do života teenagerské kapely, která je de facto promyšlenou strategií, realizací byznys-plánu otce jednoho z andílků. Jeho cílem je vytvořit skvělý komerční produkt a ovládnout trh s dětskou populární hudbou. O čem sní samy dívky? „Náš největší sen je vyprodat Madison Square Garden," říká bezelstně jedna z nich. Co všechno jsou pro to ochotny udělat? A do jaké míry jsou rodiče schopní pro naplnění svých vlastních neuskutečněných ambicí obětovat šťastné a spokojené dětství svých potomků? (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (132)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dětské porno bez nahoty. Nejde o to moralizovat, tohle je o vkusu. Málokdo si dělá iluze, jenže když člověk vidí "manažéra" v plné polní a nad ním všemocného guru Michala Davida....nelze nezvracet (přitom já mám rád jeho vekslácky pop z osmdesátek). Některé obrazy jsou zcela vypovídající a nemusí se u nich nic interpretovat, což je základ pro vynikající dokument. 80%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Do zhlednuti tohoto dokumentu jsem o skupine 5Angels nemel ani tuseni. Holky samy o sobe nepusobi na prvni pohled jako nejake namyslene pipiny, i tak mam ale tendenci je trochu litovat, jak ztraci detstvi. Zvlaste pak Nikolu, ktera ma za otce manazera cele te teenegerske kapely. Film jen potvrzuje fakt, ze spousta dnesnich skupin jede na vlne uspechu jen diky velmi dobremu marketingu a kontaktech na vlidne osoby ceskeho showbusinessu. Ac mi jejich manazer nebyl sympaticky, nemam duvod holkam uspech prat. Dokument jako takovy beru jako velmi zajimavou sondu do daneho odvetvi, zaujalo me to. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Blejská se to! Kup to! Jogurt kup, pičo. A hodinky. A všichni ruce nahoru! ___ Asi se nemá smysl pohoršovat nad tím, co je obvious už dlouhá léta. Že jsou to ještě děti? To je byznys, seber se! Ne každej je takovej hipík jako ty! ___ Nic čistšího jsem si nemohl přát. Theodor Adorno mluví o komodifikaci hudby, tedy o jejím zpředmětnění, redukci na pouhý produkt směny. Vidět Bláhovcovu Show! znamená, že nemusíte číst Adornovy teze. ___ Jiný velikán Merriam praví, že hudba je kultura. On mluví samozřejmě o hudbě "tradiční," o hudbě místních kultur. Jenže jak to aplikovat na Tohle? Fascinující... Kde je kontakt, kde je člověk, kde jsou chyby... Je osobnost za tim makeupem? Je. Tak proč nesmí vylézt ven? Proč musí být všechno čisté a dokonalé a formálně precizní? ___ Koukám na papundekl, vidím lesknoucí se škvár co sype prachy a baví koho má, vycizelovanej do dokonalosti. Cirkus, kde každý je workoholik a dře jako prase, aby lidem dal... co? Co chtějí? Co chce aby chtěli? Jakou roli na tomhle kolotoči vůbec hraje hudba? Kým je v takový továrně hudebník? Co se z něj stalo? Stoupá ke hvězdám, ale za čím? ___ Show! je kombinace Nicoty z Nekonečnýho příběhu a absurdně vyšroubovaného Zelenkova Happy Endu. Tak to ale prostě je. No stress. Buď na to máš nebo to nech bejt. Byznys je kolem nás a rozdává radost.. a vydělává prachy. Kult dětský hlavy, dětskýho těla, bezstarostný zábavy... vymejvárna. Dokonale orchestrovaná. Sen. Teror. Show! ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Bohdan Bláhovec možná umí číst myšlenky lidí. Pravděpodobně strávil s rodinou Mertlovou dost času, aby chápal co se děje v hlavách jejich členů beze slov. Bohužel já tam nebyl a myšlenky číst neumím. Dlouhé záběry na tváře lidí, kteří jsou zvyklí se před kamerou pohybovat toho moc neřeknou. Mertl tu (neříkám, že neprávem) schytal roli hromosvodu. Nebo mi vážně někdo chcete tvrdit, že se Michal David a Filip Renč nechali jen tak ukecat do projektu s vidinou, že udělaj pěti holkám radost? A pak vážně chcete tvrdit, že Mertl je naivní, když si myslí, že z FAMU dokumentu si udělá pr? Tady si dovolím doporučit k přečtení komentář uživatele Jellini. Jako první česká! vlaštovka mezi dokumenty zabývající se komercionalizací dětí dobrý, ale jako většina prvních vlaštovek vyvolává více otázek než nabízí odpovědí. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Dokument byl dobrý, ale krátký. Představeny nám byla jen tři z pěti andílků - ale možná je to tím, že u zbývajících dvou k tomu rodiče nepřistoupily,a tak o nich nic nevíme. Nekritizovala bych tolik otce, který skupinu vedl, protože ten si pokazil jen vztah k vlastní dceři, která od dětství nezná nic jiného než televizní show. Je to sice prodávání dětského talentu a vtahování do světa dospělých, ale tohle se děje po celém světě a všude včetně tohoto případu, o tom rodiče věděli a dali k tomu svolení, navíc jsou rádi, že se "děcka chytají" a můžou zažít něco, o čem oni možná mnohdy jen snili. Není to jen o showbuznysu, ale o celé společnosti, která děti nutí se ukazovat a soutěžit, aby z nich něco bylo. Otec dělal, co mohl a žil tím, což sice neznamená, že je to správné, ale taky to z něj nedělá zrůdu jen kvůli tomu, že je jediný, kdo naletěl na svou touhu propagace a nechal se natočit - nedělal nic protizákonného, o nic víc než rodiče každé dětské celebrity. Myslím, že si můžeme vzít jakoukoliv dětskou hvězdu, o které si říkáme, jak je roztomilá a vsadit se, že zažívá něco podobného, jen to není vidět. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní aktér dokumentu a manažer skupiny 5Angels Michal Metrl se pokoušel zabránit projekci snímku právní cestou. (Olík)

Související novinky

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

15.06.2014

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala režisérka Bára Kopecká za film DK o kontroverzním a uznávaném architektovi Davidu Kopeckém. Film je podle poroty hluboce autorskou výpovědí… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama