Reklama

Reklama

Show!

  • angličtina Show! (festivalový název)
TV spot

Obsahy(1)

Show! je mimořádně vydařeným absolventským filmem, který vznikl na pražské FAMU v tvůrčí dílně Martina Marečka. Bohdan Bláhovec, jeden z nejvýraznějších talentů českého dokumentu, jehož předcházející filmy natočené během studií vyvolaly značný ohlas, déle než rok sledoval cestu 5Angels za slávou, na první stránky bulváru. Výsledkem je autentický, v mnohém překvapivý až šokující pohled do života teenagerské kapely, která je de facto promyšlenou strategií, realizací byznys-plánu otce jednoho z andílků. Jeho cílem je vytvořit skvělý komerční produkt a ovládnout trh s dětskou populární hudbou. O čem sní samy dívky? „Náš největší sen je vyprodat Madison Square Garden," říká bezelstně jedna z nich. Co všechno jsou pro to ochotny udělat? A do jaké míry jsou rodiče schopní pro naplnění svých vlastních neuskutečněných ambicí obětovat šťastné a spokojené dětství svých potomků? (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (132)

Slarque 

všechny recenze uživatele

O umělosti celé scény pop music jsem snad nikdy nepochyboval, ale představit kapelu jako čistě podnikatelský záměr, to se jen tak nepodaří. Michal Mertl na mne působil dojmem člověka z jiné planety, občas jsem fakt nechápal. To i ty holky mi přišly rozumnější. Že je podobné hovado Filip Renč, už mne moc nepřekvapilo. Holky-andělky vypadaly, že jsou v pohodě, ale o nich tenhle film zase moc není, spíš o osobě jejich cvičitele, který asi nemá moc velkou představivost, a tedy mu nedošlo, jak bude ve filmu vypadat. Reklama na 5Angels zdarma? Ha ha ha (90%)! ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Bohdan Bláhovec možná umí číst myšlenky lidí. Pravděpodobně strávil s rodinou Mertlovou dost času, aby chápal co se děje v hlavách jejich členů beze slov. Bohužel já tam nebyl a myšlenky číst neumím. Dlouhé záběry na tváře lidí, kteří jsou zvyklí se před kamerou pohybovat toho moc neřeknou. Mertl tu (neříkám, že neprávem) schytal roli hromosvodu. Nebo mi vážně někdo chcete tvrdit, že se Michal David a Filip Renč nechali jen tak ukecat do projektu s vidinou, že udělaj pěti holkám radost? A pak vážně chcete tvrdit, že Mertl je naivní, když si myslí, že z FAMU dokumentu si udělá pr? Tady si dovolím doporučit k přečtení komentář uživatele Jellini. Jako první česká! vlaštovka mezi dokumenty zabývající se komercionalizací dětí dobrý, ale jako většina prvních vlaštovek vyvolává více otázek než nabízí odpovědí. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

A to jsem chtěl taky být nejlíp hned ve dvanácti superstar... :) Hodně smíšené pocity. Nevím, jestli začít u otce manažera, který to myslí "dobře"... nebo úvahou nad zkaženém dětství... nebo napsat něco o showbyznysu... nebo něco k tanci s jogurtem... k tomu, že správná zpěvačka nesmí být "sádelnice". Nevím. Ale otázek k zamyšlení tento dokument vyvolal celkem hodně. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Najděte si v dokumentu dobré téma a jde to (skoro) samo. Bohdan Bláhovec vám totiž naservíruje portrét člověka, jehož podnikatelský záměr je určitě na hranici etiky a rozhodně za hranou dobrých rodičovských mravů. Martyrium (nejenom) českého showbyznysu je zde ukázáno v celé své nahotě, která vám bude o to protivnější, jelikož se jedná o partičku holek na startu puberty. Kdyby režisér natočil druhý díl s podtitulem „...o deset let později“, těžko lze pochybovat o tom, že s Michalem Mertlem bude vlastní dcera sotva mluvit. Ledažeby se stal zázrak a 5Angels tu Madison Square Garden opravdu nakonec vyprodali. (O čemž lze silně pochybovat, protože pokud si takový člověk myslí, že z dokumentaristů na FAMU vyrazí zadarmo self-PR, má se ještě hodně co učit.) ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Dokumentární zamyšlení nad realitou současného showbusinessu, honem za úspěchem a snad i rodičovskou snahou "dát svému dítěti to nejlepší", nekritické, nesoudící a přesto zanechávající v divákovi tolik otázek. Naštvání na tyranského otce, úchylného rádobyproducenta, co jedenáctiletým holkám kontroluje obvod pasu a snaží se je cestou přes Michala Davida, Káju Gotta a televizní hvězdičky procpat kamsi do zahraničí, se střídá snad i se soucitem a pochopením, že právě tohle je zrovna pro něj vyjádření otcovské lásky ve světě, kde stars na obálkách Blesku jsou na nejvyšší příčce společenského žebříčku. Bohdan Bláhovec citlivě a dokumentárně velmi schopně vykresluje andílkovské vzestupy a absurdity dnešní "společnosti, kterou jsme si sami vytvořili a jediný, koho v tomto dokumentu vinit, jsme tedy právě jenom my..." ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní aktér dokumentu a manažer skupiny 5Angels Michal Metrl se pokoušel zabránit projekci snímku právní cestou. (Olík)

Související novinky

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

15.06.2014

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala režisérka Bára Kopecká za film DK o kontroverzním a uznávaném architektovi Davidu Kopeckém. Film je podle poroty hluboce autorskou výpovědí… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama