Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem hrozně moc dát plný počet, ale nemůžu. Jako dokument to předává málo informací a jako příběh z přírody to nefunguje. Dost ale negativ. Dát dohromady s takovou hudbou tolik neskutečně profesionálně zpracovaných záběrům nemá obdoby. Nádherná práce a já jen žasl. Amatérsky se ptákům věnuji, četl jsem toho mraky, viděl taky spoustu, ale tohle ne. Tohle se jen tak nevidí. Krásná práce. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Fascinující! U každého záběru jsem žasl a přemýšlel, jak se autorům mohlo něco takového povést. Úžasná doprovodná hudba. Záběr, jak stará paní krmí ptáky na farmě vě mě vyvolal pocit naprosté harmonie, pohody a důvery a ten jak se papoušek osvobodil byl zase velmi dojemný. Svět ptáků je neuvěřitelně rozmanitý, hravý, krásný, ale i krutý. Spolu s Microcosmem se řadí Le peuple migrateur mezi moje nejoblíbenější dokumenty. ()

Reklama

Marat 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl v kině a šel jsem do kina s tím, že když budu přes hodinu koukat na ptáky, tak se neskutečně uvolním. Uleva byla obrovská. Člověk se sám cítí jako pták, a třetí rozměr pohybu tomu dodává onu volnost. Hudba Bruno Calaise je taky skvělá. Byl jsem unešen a tento film si mě od prvních vteřín získal. A na závěr píseň Nicka Cave - Tommorow I Will Fly? no může být člověk v tomto směru spokojenější? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si jen tak matně vzpomínám. Byli jsme na něj ze školy, bude to tak pět let, spíše více. Vím jen, že tehdy mě to vůbec nebavilo. Prostě koukat se celou dobu na lítající ptáky, navíc bez skoro jediného mluveného slova, sice s docela hezkou hudbou, mě prostě šíleně otravovalo a nudilo. Docela ráda bych to viděla znova a možná bych měla jiný názor. Takže teď to tak nějak zprůměruju, přidám body za tu hudbu a snahu a možná si někdy udělám čas a svůj názor přehodnotím. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Můžete vidět neuvěřitelné záběry částí Zeměkoule z ptačí perspektivy, které neustále vyvolávaly otázku v jaké výšce vlastně lítají. Takový záběr Grónska, Islandu a části Evropy se nezapomíná. Většinu ptáků se dalo poznat, žijí i u nás. I si divák spoustu informací zopakuje nebo se dozví. Např. to, že i když nikdy cestu nepodnikly, protože se zrovna vylíhly, jsou schopni uletět poprvé správně tisíce kilometrů. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Kameraman byl zavěšen při leteckýh scénách ve vzduchu vpředu před pilotem, aby mohl natáčet v úhlu 180 stupňů kolem sebe. (EMMY)
  • Celou noc museli filmaři nechat zapnuté motory letadel, aby si na ně nenarozená ptáčata nenásilně zvykla a považovala je za zvuky těla své matky. (EMMY)
  • Kvůli natáčení se muselo vyrobit několik speciálních ultralehkých letadel, na kterých doprovázel štáb ptáky ve vzduchu. (EMMY)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno