Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Legas 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že některé záběry letících ptáků vypadají jako špatné triky. Samozřejmě vím, že to není pravda. Ptačí svět je nádherná poetická pozvánka doslova mezi mávající křídla ptactva celého světa. Nádherná hudba a neuvěřitelné záběry vás zaručeně uchvátí. Ptačí svět má jedinou slabinu - po hodině se začne opakovat. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Fascinující! U každého záběru jsem žasl a přemýšlel, jak se autorům mohlo něco takového povést. Úžasná doprovodná hudba. Záběr, jak stará paní krmí ptáky na farmě vě mě vyvolal pocit naprosté harmonie, pohody a důvery a ten jak se papoušek osvobodil byl zase velmi dojemný. Svět ptáků je neuvěřitelně rozmanitý, hravý, krásný, ale i krutý. Spolu s Microcosmem se řadí Le peuple migrateur mezi moje nejoblíbenější dokumenty. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

To bol snáď najmilší dokumentárny pohľad na animálny svet!!! Prenádherné!!!!!!!!!! Réžijné komando má môj veľký obdiv, keď si predstavím ako urputne sa museli prispôsobovať svojim "hercom" a prírodným neovplyvnitelným okolnostiach.Tak pútavo a zároveň realisticky nasnímaný svet vtákov je naozaj majstrovským veľdielom... ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Já jsem se strašně bál,že po Microkosmu se toto tak úžasně nepovede,ale nakonec jsem hodně spokojený.Nádherný svět,který máme nad hlavou a na který vidím je,když přiletí ptáci zobnou do naší budky.Podle mne úžasná kamera,zejména vedle letících ptáků a skvěle nasnímán smutek hus,sledující své odlétající sestry...95% ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Na počátku nápad a pak už jen pohledy z perspektivy pro nás lidi nedostižné. Dynamická, nicméně poklidná symfonie krásy, občas proťatá dramatickou linkou. Asi první přirodopisný snímek, který mě v částech věnovaných ekologii nedráždí, ale ohromuje krásnem, které my, lidé, dobrovolně bortíme. Fantastické! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Kameraman byl zavěšen při leteckýh scénách ve vzduchu vpředu před pilotem, aby mohl natáčet v úhlu 180 stupňů kolem sebe. (EMMY)
  • Nejplašší ptáci byli natáčeni pomocí nehlučných maskovaných robotů. (EMMY)
  • Celou noc museli filmaři nechat zapnuté motory letadel, aby si na ně nenarozená ptáčata nenásilně zvykla a považovala je za zvuky těla své matky. (EMMY)

Reklama

Reklama