Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

demovka 

všechny recenze uživatele

Můžete vidět neuvěřitelné záběry částí Zeměkoule z ptačí perspektivy, které neustále vyvolávaly otázku v jaké výšce vlastně lítají. Takový záběr Grónska, Islandu a části Evropy se nezapomíná. Většinu ptáků se dalo poznat, žijí i u nás. I si divák spoustu informací zopakuje nebo se dozví. Např. to, že i když nikdy cestu nepodnikly, protože se zrovna vylíhly, jsou schopni uletět poprvé správně tisíce kilometrů. ()

Marat 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl v kině a šel jsem do kina s tím, že když budu přes hodinu koukat na ptáky, tak se neskutečně uvolním. Uleva byla obrovská. Člověk se sám cítí jako pták, a třetí rozměr pohybu tomu dodává onu volnost. Hudba Bruno Calaise je taky skvělá. Byl jsem unešen a tento film si mě od prvních vteřín získal. A na závěr píseň Nicka Cave - Tommorow I Will Fly? no může být člověk v tomto směru spokojenější? ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Krásne nasnímaný dokument o vtáčom putovaní naprieč kontinentami. Radšej si ani nechcem predstaviť koľko námahy a driny museli tvorcovia vynaložiť, aby zlepili všetky tie famózne zábery do finálnej podoby. Najmä pri opakovaných záberoch na neustále migrujúci kŕdel vtákov sa na mňa začala nebezpečne "lepiť" nuda, možno by stálo za to vyplniť tieto miesta nejakými zaujímavými informáciami, ktorých je v tomto dokumente minimum. Po estetickej a umeleckej stránke je to však maximálne dokonalé a nejaké kozmetické vady a nedostatky veľmi rád odpustím:) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Onehdá jsem měl velmi blbou náladu a rozhodl jsem se ji odstranit podíváním se na přírodopisný dokument. To byla největší chyba. V tom dokumentu se zvířata navzájem jen žrala nebo pářila, prala a jakýsi nesympatický hlas ještě dovysvětloval, co že se tam vlastně děje, kdyby někdo náhodou při pohledu na lva žeroucího antilopu nevěděl, že se dívá na lva žeroucího antilopu. Měl jsem tenkrát smůlu, že jsem narazil na nějaký obyčejný dokument a ne na Ptačí svět. Takhle nadpozemsky krásný film jsem totiž neviděl od Amélie z Montmartru. Jediné co mě mrzí je to, že jsem neměl tu čest vidět ho na velkém plátně. Film Ptačí svět mě obohatil o velmi cennou věc - teď už vím, že, ač to zní sebepatetičtěji, až příště budu mít špatnou náladu, stačí se podívat na oblohu... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem hrozně moc dát plný počet, ale nemůžu. Jako dokument to předává málo informací a jako příběh z přírody to nefunguje. Dost ale negativ. Dát dohromady s takovou hudbou tolik neskutečně profesionálně zpracovaných záběrům nemá obdoby. Nádherná práce a já jen žasl. Amatérsky se ptákům věnuji, četl jsem toho mraky, viděl taky spoustu, ale tohle ne. Tohle se jen tak nevidí. Krásná práce. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Nejplašší ptáci byli natáčeni pomocí nehlučných maskovaných robotů. (EMMY)
  • Kvůli natáčení se muselo vyrobit několik speciálních ultralehkých letadel, na kterých doprovázel štáb ptáky ve vzduchu. (EMMY)
  • Kameraman byl zavěšen při leteckýh scénách ve vzduchu vpředu před pilotem, aby mohl natáčet v úhlu 180 stupňů kolem sebe. (EMMY)

Reklama

Reklama