Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke konci druhého dílu naštvané hned od začátku a musí se to přetavit moudrama. Takže jo, první hodina je naprosto luxusní. A zatímco špatná strana dělá to, v čem je nejlepší, správná strana se tedy musí připravit. Závěrečná akce je tedy dost dlouhá a suprová. Preferuji závěrečnou strukturu boje jako byla právě tady a v prvním dílu. Už jenom za to paleček nahoru. Ale jinak to bylo celý moc fajn  :) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Završení dvoudílného vyprávění o zúčtování s dalším šíleným zlem, v němž se krásně seběhnou všechny vedlejší linky do jediné. Ať už je to nakousnutí Kenšinovy minulosti a jeho setkání se svým mistrem, či ta o kapitánu organizace Skryté oči, jenž po porážce šóguna ve válce Bošin prakticky zešílel a žije jen pro pomstu na Kenšinovi či ta hlavní s opravdu šíleným záporákem a živou spálenou mrtvolou Šišiem Makumotem, jehož plán na ovládnutí Japonska se zdá nedá zastavit. Bavil mě tu kromě soubojů a opět skvělé  východní stylizace (déšť, padající květy..) i znatelný steampunkový nádech díky monstrózní černé lodi zlosynů. Nadšení nevyprchlo. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

To, čo si požičal predchádzajúci film sa iba nabalilo a vychrstlo to k záveru tohto snímku plnou silou. Audio-vizuál nemá v súčasnosti obdoby. Nezostáva to nič dlžné tradičnej samurajskej filmovej tradícií a zároveň moderne cool. Zatiaľ najlepší film zo série (2 mám ešte pred sebou) a sakramensky poctivá filmárčina kombinovaná so schopnosťou prečítať a hlavne precítiť históriu. Možno trochu zromantizovať, určite zdramatizovať. Tu bolo všetko v rovnováhe. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci umějí historická dramata a stejně tak umí i akci. To se jim podařilo v tomhle filmu spojit a jen se ukazuje, že série je skutečně silná. A to jsou zde přitom některé postavy, které skoro až zavání mangou. Snímek je ale drsný, je pořádně dynamická a hodně dobře se na něj kouká. Milovníky akce neurazí, spíš nadchne. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že je pro mě film lehké zklamání. Viděla jsem ho více jak jednou a stále si z něj odnáším ten stejný pocit. Na několika místech a není jich jen pár, filmu dochází dech a působí velmi zdlouhavě. Je tu vše, co mám na hraných filmech o Kenšinovi ráda, ale není tu bohužel nic navíc. Akce, toliko podobná již té, které jsme viděli v předcházejících filmech, hezká hudba, krásné prostředí. Bohužel pro mě byl zajímavější střet Kamiki Rjúnosukeho (Seta Seidžiró) a Sató Takerua (Kenšin) než to poslední, kdy se na Šišia sesypali všichni, kdo uměli trochu lépe bojovat. Ten poslední velkolepý souboj na mě působil spíše jako fraška než cokoliv jiného. Rozhodně to není špatný film, ale po tom, jak mě navnadil druhý film, jsem čekala přece jen něco lepšího. Ale kdo mě zná, určitě ví, že 3* není u mě označením něčeho hrozného. Silné 3*. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama