Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

zuzka236 

všechny recenze uživatele

Najprv asi poviem niečo k filmu ako takému..dej nemal žiadne gradácie, ktoré by ma nútili poriadne sa vžiť do deja a vychutnať si tento neobvyklý príbeh, pre mňa zbytočne rozťahaný priebeh deja, čas sa mi vliekol.. čakala som od námetu oveľa viac vzhľadom na to, že striktne neodmietam žiadne "tvrdenia" o tom, že niečo také ako nebo, boh či vyššie sily existujú. Ale toto mi prišlo také..prehnane primitívne..detinské? Som asi príliš veľký realista a chýba mi potrebná fantázia, aby som tomuto verila. Neviem, či to aj v reále chlapec takto opísal, ale film mi prišiel ako stvorený pre tých, čo majú od mala vtesnané do hlavy len jednu jedinú myšlienku "o tom, čo bude po smrti" a nič iné nepripúšťajú. Nič pre agnostikov, či nebodaj pre ateistov.:) Filmu by som vytkla zobrazenie malého 4-ročného dieťaťa s rozumom staršieho školáka (malé dieťa uvedomujúce si s vážnosťou nutnosti platiť šeky, zamýšľanie sa nad konkrétnou farbou očí Ježiša...no mne to príde prehnané, 4 roky sú predsa len 4 roky :D) ()

kedl 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem takhle potkal Černou vdovou a Artemesii a dali jsme si pořádně do těla. Polohy střídali, neremcaly, na klíně seděly, užívaly si, byla to prostě jízda na kterou v životě nezapomenu. Při vyprávění známým a kamarádům o mém dobrodružství, jsem byl otázán, jestli to myslím vážně a jestli to nebyl jenom jeden z vlhkých snů. S tím filmem je to stejný. Vážně si byl v nebi? Tvůj bratr seděl Ježíšovi na klíně? HaHa!! BumBum!!! Ten film se bere tak strašně vážně, až to bolí!!® ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S odtretými ušami tri hviezdy. Film nie je ničím novým, neprináša niečo viac a skeptikov určite nepresvedčí. O zážitkoch z klinickej smrti máme správy na tony. Tu sa malý chlapec vyjadrí, že niečo videl, a jeho otec pastor je šokovaný. Celá náboženská obec je šokovaná, že môže byť život po smrti. Čo je to teda za kresťanov, na čo chodia do kostola, v čo vlastne veria? Filmársky tu aspoň fungovala istá dávka rodinnej chémie a páčila sa mi prezentácia jej súdržnosti. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film bude pro ateisty bonbónek a pro věřící taky,ale v pozitivním smyslu slova.Jsem člověk,co se dokáže vcítí skoro do všech předem (podle většiny) nereálných a nepravděpodobných scénářů i událostí co se týče jak samotného života tak i ve světě filmu.Jak se říká není nic nemožné,proto předsudky typu-toto nejde,to je přece nemožný,to je ujetý,to se nikdy nestane atd,pro mě nejsou většinou odpověď.To vše jen předesílám,protože přesně takhle z mých zkušeností se chová drtivá většina lidí a tím pádem asi bude nahlížet i na tento odvážný snímek (a zatím tomu vcelku i odpovídá zdejší hodnocení).Teď zpět k snímku-Je to asi jasné už z popisu-malý chlapeček v těžké chvíli na operačním sále spatří nebe a boha.Ano je to odvážné už jen vzhledem k tomu,že přijetí publika bude hodně kontroverzní co tak tipuji.Já to prostě pojal tak,že tato představa co je vyobrazená ve filmu je představa režiséra a všech spoluautoru plus popisu skutečného chlapce,kterému se tento příběh opravdu udál v reálném světě a ano spoustu lidí právě na toto řekne-to je ale blbost(už vidím jak chodí po louce u duhy a s koníky a mezitím Ježíš...) nebo to je nereálné,ale už jen ta představa,že na to existuje nějaký určitý předem daný návod je trochu zvláštní.Dá se vůbec tento pohled na věc nějak zpochybňovat když pokud jde o nebe tak pokud vůbec kritici přijmou,že by to mohlo existovat tak kdo z nás ví jak by to opravdu mělo vypadat?Takže za mě nahlížím na tento snímek jako hezké pohlazení po duši (zase někdo zpochybní i duši :-) ) a dobrý film pro ty co ztrácejí jakoukoliv víru v život jako takový a odhodlání žít dál.Bonus je závěr filmu kde v se v titulcích dozvíme kde se film inspiroval co se reálného příběhu týče.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Aj ked drama nie je moj velmi oblubeny zaner, na tento film som dostal odporucanie z nabozenskych kruhov, tak som si ho pozrel. Hviezdicku navyse ziskal za to, ze je podla skutocnej udalosti, aj ked by mohol byt mozno aj o polhodinu kratsi, pretoze tie najzaujimavejsie veci su obsiahnute fakt len v niekolkych minutach a navyse film sa dost pomaly rozbieha. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama