Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (266)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pokud potřebujete spravit náladu, pusťte si Trabanty. Seriál jsem viděla už dávno a napálila mu pět hvězd, protože to bylo jako zjevení. Schválně jsem si před zhlédnutím filmu dala pauzu. Leč musím přiznat, že seriál je lepší, našlapanější, vtipnější. To však neznamená, že snímek by byl špatný. Ba naopak. A navíc je to pro mě příjemné vyplnění času, kdy čekám na nové díly o putování po Austrálii. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jediné mínus, které by se dalo zmínit je ten, že další trabantí putování je dalším místy stereotypním pokračováním. Místy tomu tak doopravdy je, ale to bych s klidem přešel a rozhodně poznamenal, že nám parta kolem Dana Přibáně naservírovala opět velmi zajímavé cestování, o kterém se nám většinou může jenom zdát. Opět palec nahoru. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, že by mě dokázal tak ohromit cestopisný dokument z české produkce. Byla to vskutku mistrovsky sestříhaná (z 470 hodin materiálu na 98 minut) nádherná, dobrodružná, humorná trabantní jízda napříč Jižní Amerikou ujetá na vysoce obtížných trasách. Mohli jsme sledovat nejenom nádherné obrázky fascinující a dechberoucí přírody, ale také psychologický vývin a vymýšlení různých vtipných bejkáren hlavních aktérů tohoto dokumentárního road movie. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka. Není nad to, když cestopisný dokument natáčí smečka vtipných cápků, kteří ví, jak video atraktivně nasnímat, dynamicky sestříhat a kvalitně prohláškovat. Samozřejmě, o jednotlivých zemích se člověk dozví pramálo, mnohem více se film soustředí na prekérní situace s neortodoxním dopravním prostředkem - a tady nejde o to, zda si tvůrci skutečně "nemohli dovolit lepší auto", či zda jde o uměle vytvořený pocit vítězství nad něčím (sorry, Franto); jde pouze o subjektivní touhy, styl a zavedenou tradici. A hlavně o důkaz, že to JDE. Neumím si představit, jak by film vypadal, kdyby všichni vyrazili v supramoderních SUV - takhle je to jednoduše skvělá zábava a neopakovatelný zážitek, přestože se ho sami neúčastníte. Vrcholem filmu je polák, který dokáže v Jižní Americe hned dvakrát ztratit pas a do Chile musí být regulérně propašován. Nebo slovenský jawista, který se ztříská jako pavián poctivým jihoamerickým lihem, načež si vykloubí rameno. A potom samozřejmě cesta, která je přes všechny potíže boží, když jste na ní s takovýma božíma hovadama. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Popravdě, v těchhle dnech bych nejraději šel na ten konec světa rád i pěšky, abych měl od všeho pokoj, ale nic není tak jednoduché, proto se musím spokojit s cestováním v dederónském Trabantu. A bohužel jen na plátně a ne v reálu, což je možná škoda, protože tohle dobrodružství, které po sešmikání nůžkami pana střihače vypadá jako úžasná klukovská zábava, by se mi neskutečně líbilo. Vlastně líbí, abych se vrátil zpět do své ponuré současnosti, takže pět hvězdiček .. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Trabantí expedice vyjela 2. 9. 2012 a cesta trvala přes 4 měsíce. (Lucas87)
  • Nikdo ze štábu - ani sám Dan Přibáň -  neumí dobře španělsky ani portugalsky, přesto se na cestu štáb vydal. (Terva)
  • V jedné ze scén se seznámíme i s kameramanem snímku, konkrétně v té ze začátku výpravy, Kameraman přijde zmlácený za ostatními a oznámí jim, že přespolní se mu pokusili ukrást kameru. (MatyM)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama