Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobyho Wonga hledají nájemní vrahové, které si objednal bohatý a silný hongkonský obchodník Lau. Toby totiž utekl z Hongkongu i s biomotorem, který má implantovaný místo srdce a má ho doručit do Los Angeles. Lau chce biomotor získat pro Čínu. Na útěku se Toby seznámí se spisovatelem Malikem Brodym v restauraci v San Franciscu, kde se chtěl ukrýt. Spolu odcházejí na nebezpečnou cestu do Los Angeles. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

genetique 

všechny recenze uživatele

No, po mojich srdcovkách (Mutronics, Guyver: Dark Hero) natočil Wang ďalší fight-film s geniálnymi bojovými choreografiami. Skvelé fightové nápady, vycibené do detailov, potrhlý, mierny sci-fi, ničím neprekvapujúci scenár, k tomu nanervyidúca Brittany a pár celkom dobrých hlášok. Takže obraz si utvorte sami, mne sa to ako oddychovka páčilo. 75%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Šílená jízda mi snad deset let opakovaně proklouzávala mezi prsty jako hbitý úhoř rukama neohrabaného rybáře. Ona zdatně uniká skoro celé čsfd (18.7.09 pouhých 109 hodnocení). Sehnal jsem, viděl jsem a ... omládl jsem. Skutečně. Mark Dacascos, bojový choreograf Koichi Sakamoto a režisér Steve Wang mě dokázali vrátit znovu někam mezi 13. a 14. rok života, kdy jsem seděl před televizí a hltal bojové scény všech dostupných action movies. Zdejší fighty jsou naprosto super. Do některých kousků, které tu Dacascos předvádí, by se neodvážily jít ani svalové snopce Jackieho Chana. Byť si občas vypomůže bezpečnostní technikou, akrobacie, kopy a nejrůznější parádičky fakt nemají obdoby. Výborná choreografie, boje ve stísněných prostorách v kombinaci s uměním ´použijuvšechnocosedá- dó´, obdivuhodná rychlost, spousta zajímavých a neokoukaných technik (proskoky, odrazy, úhyby, prvky gymnastiky, capoeiry, kungfu, wun hop kuen do). Takže i v éře Scotta Adkinse a Tonyho Jaa mě dokázala nadchnout a strhnout mlátička z konce 20. století. Akce 100%. Což už se bohužel ani zdaleka nedá říci o příběhu, který obsahuje spoustu hluchých a nudných míst, a navíc mě tu nehorázně obtěžovala Brittany Murphy, jenž si vyloženě říkala o ránu elektrickou tyčí mezi oči. Závěr působil už trochu přepískle, přesto ale pořád vydýchávám ty nabušené akční sekvence, a zdá se, že nějaký čas strávím jejich opakovaným nakoukáváním a podrobnějším rozborem... fakt, jsem jako malej kluk... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde je druhá hlavní postava ukecaný černoch. Bolí z něho hlava a divák by byl možná rád, aby ho už konečně někdo zastřelil. CITÁT - Zmlkni ! ! .......... Bělocha tentokráte vystřídal klidný a umírněný číňan. Film plný akčních kung - fu scén a rachotem samopalů. DIALOG - TOBBY WONG ( Mark Dacascan ) : Říkala Apollo 14, viď. MALIK BRODY ( Kadeem Hardison ) : Řekl bych, že je to tam, co kouká ta velká raketa. Viděl jsi ten film, ne ?. TOBBY : Jsi vedle, to bylo Apollo 13. MALIK : Koukáš se moc na filmy.......... Finální souboj byl choreograficky velmi povedený, ale hudba byla hrozná. Apollo 14 dokonce i vystartuje. CITÁT - Proti černému muži nikdy nezvedej bič, ty hajzle !! ......... Srandovní akční snímek. Americký akční film o nepřemožitelném bojovníkovi, který má v hrudi mnohem víc než jen odvážné srdce.......... Scénář - Scott Phillips. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Neprávom zabudnutá akčná pecka, ktorá síce trochu zaspala dobu, takýto film mal prísť minimálne o päť rokov skoršie a nie v druhej polovici deväťdesiatych rokov, kedy bol už v akčnom žánri záujem o niečo úplne iné, ale to je mne ako akčnému fanúšikovi úplne jedno. Príbeh ale určite nie je tým, čím sa môže tento film chváliť, jednoducho sú len fyzicky upravený bojovník so svojim spočiatku nedobrovoľným spoločníkom na úteku pred zabijakmi vplyvnej organizácie, ktorá chce vytvoriť dokonalého zabijaka, takže trochu umiernená verzia akčných filmov s cyborgovskou tématikou, ktorých v predchádzajúcich rokoch vzniklo nespočet, ale tento film je predsa len iná a podstatne vyššia úroveň, než drvivá väčšina z nich. A navyše ani s touto zápletkou nemám zase tak veľký problém, tempo je svižné a chémia medzi postavami funguje, takže som sa nenudil. Hlavnú pozornosť si ale rozhodne zaslúži akcia, ktorá je perfektná. Zo všetkých akčných hercov, ktorým sa nepodarilo výraznejšie presadiť by si práve Mark Dacascos zaslúžil uspieť najviac a práve v tomto filme asi aj najviac vidno, prečo. Akciu tvoria predovšetkým súboje, ktoré sú presne v hong kongskom štýle, takže sú prehľadne natočené, majú výbornú choreografiu, obsahujú parádne kaskadérske a akrobatické kúsky a nechýbajú ani nejaké tie nápady, hlavne scéna s motorovou pílou nemala chybu. Jedine ma mrzí, že nie je moc drsná, mám radšej, keď sa protivníci aj zabíjajú, tu sa nechajú zbytočne nažive, aby mohli robiť problémy aj naďalej, ale tvorcom šlo evidentne o tú choreografiu bojových umení a akrobatických kúskov a to im vyšlo bezchybne. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, najviac sa mi páči asi akcia v moteli, ktorá je aj najdlhšia, ale všetka akcia sa vydarila. Plusom je aj obsadenie, Mark Dacascos je tu mimoriadny sympaťák, ktorá sa tu v akcii predviedol naplno, so svojim partnerom vytvorili slušnú dvojicu, takže nechýbajú ani dobré hlášky, k tomu bláznivá Brittany Murphy a sedel mi aj záporák John Pyper-Ferguson. Režijne s tým v rámci žánru tiež nemám žiadny problém, až na ten jeden výbuch je vizuálna stránka a technické prevedenie na slušnej úrovni. Takže Šialená jazda je prakticky úplne neznámy akčný film, ktorý by si ale žiadny fanúšik bojových umení nemal nechať ujsť. 77% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Předně musím poděkovat kamarádovi RAIMIMU, že mne na tenhle flick upozornil, protože mě tahle B-pecka málem úplně minula ... :-) ...Parádně nabušený Béčko, který si na nic nehraje, dobrých 100 minut sype na diváka jednu lepší martial-arts akci za druhou, perfektní humor předváděj slušně ujetý postavy, ústřední dvojka je výborná a sympatická, z Brittany jsem byl naprosto odvařenej, má to spád, má to skvělou choreografii soubojů, má to vtip, Decascos je v prvotřídní formě. Akce je sice sestříhaná, ale je "slušně" sestříhaná a film tím nijak zvlášť netrpí. Prostře zábavný, nenáročný akční Béčko jak má být. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama