Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Éra Savastanova klanu, který kdysi ovládal Neapol, se zdá být beznadějně u konce: vůdce klanu Pietro Savastano přišel za mřížemi o rozum, Pietrova manželka Imma a syn Genny byli zastřeleni jeho někdejší pravou rukou Cirem. Pietrova předstíraná duševní choroba je ale jen taktikou, jak se dostat z vězení. Jakmile se mu to podaří, bude se snažit získat zpět vše, co mu kdysi patřilo. V nastalém mocenském vakuu, jaké Camorra dosud nezažila, mnozí navzájem soupeří o to, co kdysi bývalo Savastanovým královstvím. V první řadě stojí Ciro "Nesmrtelný" se svým novým spojencem, někdejším rivalem Salvatorem Contem. Ciro a Conte se za použití moci, charismatu a hrubé síly staví do čela nově vzniklé, křehké aliance a nezastaví se před ničím ve snaze prosadit svou vůli, zejména proti několika skalním Savastanovým stoupencům, kteří nyní žijí v ústraní a doufají v Pietrovo vzkříšení. Ani na okamžik nesmíme zapomenout na to, že Genny přivedl říši, již jeho otec desítky let usilovně budoval, k naprostému zhroucení. Podařilo se mu však uniknout ze spárů smrti a je zpátky na scéně. Pietro, Genny, Ciro a Conte: čtyři muži v síti násilí utkané z krve a lásky, nenávisti a pomsty. V síti, do níž se touží zaplést řada nových a stejně nemilosrdných jedinců. (Cinemax)

(více)

Recenze (32)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výjimkou druhé epizody, která mě dvakrát nenadchla, pro mě byla druhá sezóna velkým zážitkem. Přestože nemám rád organizovaný zločin, na filmech a seriálech z tohoto prostředí hodně ujíždím, a právě tvůrcům Gomorry se podařilo toto prostředí dokonale přenést až ke mně domů a já si to královsky užívám. Už se těším, jak zítra nakousnu třetí řadu. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria bola pre mňa sklamaním. Prvá bola jedna bomba ! Tak som okamžite šiel do druhej. Ani po jej polovici sa tam nejako nič zaujimavého nedialo. Pribudlo veľa nových postáv ktoré dostávali celé vlastné diely a ako rýchlo prišli tak i odišli. Tieto postavy boli nezaujimavé a diely boli dosť nudné, naťahované. Pribudlo to čoho som sa dosť obával a u seriálov aj obávam. Okrem nových nepodstatných postáv pribudlo i kopu nelogických rozhodnutí a umelé preťahovanie týmito sekundárnymi záležitosťami primárny dej. Ako keby sa hlavna zápletka začala diať až posledné 2 - 3 diely čo pri 12 dielnej sérii je dosť veľký prúser. Hlavne posledný diel, ktorý škončil dosť nečakane a zamotal poriadne karty do budúcna. Každopaádne keď sa dočkáme 3. série jednoznačne do nej pôjdem. ()

Reklama

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S ohledem na to, že zde není jediná postava, se kterou lze sympatizovat, nefunguje absolutně žádné napětí, protože mi je prostě totálně jedno, co se s kým stane. A to počítám i ženské postavy. Další neštěstí, které se týká i první série, je zoufalé obsazení podřadných herců, kteří si většinou viditelně zahráli jen v Gomoře. To potvrzuje i obsazení nevýrazného, povadlého a nudného Fortunata Cerliniho do role bosse, což je ta největší katastrofa, od které se odvíjí zbytek. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po našlapané první sérii a po tom, jak skončil její poslední díl byla pro mě dvojka trošičku zklamáním. Čekal jsem ještě větší jatka a krveprolití, ale tvůrci přece jen ubrali nohu z plynu. Mohli jsme místo toho vidět víc rozvinutí hlavních postav a jejich soukromý život, což taky nebylo na škodu. I tak si druhá série udržela těžkej nadprůměr a po kulervoucí závěrečné epizodě jsem hodně zvědavej, jak se bude všechno dál vyvíjet. 80%. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se opakovat, ale já ten seriál beru v souvislosti s tou zemí, tedy Itálií...Takové paradoxy země nemá snad žádná jiná země Evropy...Rodiče respektive otcové a synové se neshodnou ve svém myšlení a je to pořád dokola ( myšleno Itálie během staletí) ...Je to stále dokola o moci a myšlení si kdo má pravdu...Možná je to všude stejné, ale Neapol potažmo celá Itálie je a bude vždy specifická...Asi je to dáno už starým Římem...Každopádně seriál je skvělý a pořád mě překvapuje... Za mě 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď ide Patrícia (Cristiana Dell'Anna) v noci ulicami Secondigliana za strýkom, hrá pieseň s názvom „Uommene“ od talianskeho speváka Franca Ricciardiho. (Patrik200s)
  • V scéne, kde Malammore (Fabio De Caro) sleduje z výšky sídliskového balkóna opätovný rozbeh drogových obchodov dona Pietra (Fortunato Cerlino), hrá skladba od talianskeho rapera Enza Donga s názvom „Secondigliano Regna“. (Patrik200s)
  • V úvodnej scéne si Gennaro pri jazde autom s Cirom (Marco D'Amore) spieva pesničku z rádia. Jedná sa o skladbu s názvom „Fin Quanno Vai 'Ncielo“ od talianskej rapovej skupiny Co'Sang. (Patrik200s)

Reklama

Reklama