Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Éra Savastanova klanu, který kdysi ovládal Neapol, se zdá být beznadějně u konce: vůdce klanu Pietro Savastano přišel za mřížemi o rozum, Pietrova manželka Imma a syn Genny byli zastřeleni jeho někdejší pravou rukou Cirem. Pietrova předstíraná duševní choroba je ale jen taktikou, jak se dostat z vězení. Jakmile se mu to podaří, bude se snažit získat zpět vše, co mu kdysi patřilo. V nastalém mocenském vakuu, jaké Camorra dosud nezažila, mnozí navzájem soupeří o to, co kdysi bývalo Savastanovým královstvím. V první řadě stojí Ciro "Nesmrtelný" se svým novým spojencem, někdejším rivalem Salvatorem Contem. Ciro a Conte se za použití moci, charismatu a hrubé síly staví do čela nově vzniklé, křehké aliance a nezastaví se před ničím ve snaze prosadit svou vůli, zejména proti několika skalním Savastanovým stoupencům, kteří nyní žijí v ústraní a doufají v Pietrovo vzkříšení. Ani na okamžik nesmíme zapomenout na to, že Genny přivedl říši, již jeho otec desítky let usilovně budoval, k naprostému zhroucení. Podařilo se mu však uniknout ze spárů smrti a je zpátky na scéně. Pietro, Genny, Ciro a Conte: čtyři muži v síti násilí utkané z krve a lásky, nenávisti a pomsty. V síti, do níž se touží zaplést řada nových a stejně nemilosrdných jedinců. (Cinemax)

(více)

Recenze (32)

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bombové pokračování 1.série, shlédnuto během tří dnů komplet s titulky a dá se říci, že tvůrci tlačí ještě více na pilu a je to vymakanější než 1.sérka. Přistihl jsem se, že už vlastně fandím i některým osobám, přitom jsou vlastně všichni "ti zlí" :D Každopádně konec legrace, tady jde o realitu všednich dnů dnešní Neapole, kde každý den umírají i nevinní lidé v nekonečné válce mafiánských gangů o nadvládů nad územím. Jsem moc zvědavý, kterým směrem se potáhne třetí série a snad bude co nejdříve! Zase po dlouhé době seriál, který mě naprosto pohltil, navíc ze středu Evropy, země EU, prostě nám blízká země, žádné zaoceánské story. Arrivederci Napoli! ()

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě nadchla, u druhé už si nejsem jistá. Přibylo víc mladých primitivních chvastounů z ulice, navíc velmi podobného vzezření, ve kterých se mi občas špatně orientovalo. A vlastně už nezůstal nikdo, komu bych alespoň trochu držela palce. Možná doně Annalise a určitě Patrizii, v zajímavé roli „oči a uši“ dona Savastana, zalezlého v úkrytu. A až si budu chtít plnit bobříka odvahy, navštívím sídliště Scampia a když se vrátím, tak už přežiju úplně všechno. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, tak nakonec ani Conte... nebudu to raději rozvádět. Druhá série nabízí snad ještě větší množství postav, než bylo v té původní. Přesto v nich není zmatek, je tomu tak díky dílům, které se hlavnímu dění věnují méně, naopak více představují další menší hráče. V úvodu se více mluví, nastíní se budoucí dění a situace některých postav, přesto je série prakticky stejně kvalitní, jako ta původní. Snad jediné, co mě trochu mrzí, je odsunutí Gennara... vím, jeho čas samozřejmě přichází, nebo spíše je postupně dávkován, ale jeho postava měla i v této sérii větší potenciál. Série zprvu sleduje především Cira a jeho mafiánský vzestup, avšak rodinný pád. Po výborném finále třetí epizody je cesta na vrchol otevřena, čehož Ciro samozřejmě využívá a děj dostává nový směr. Směr, do něhož začíná promlouvat i Pietro a Gennaro a tak o kvalitní scény rozhodně nouze není. Výborné je první setkání v hotelu, ještě lepší scéna, než by snad měla být ta hlavní, vyjednávací. Zajímavé postavy jsou i Princ, či Trpaslík, taktéž jejich příběhová linie je silná a nejednou překvapivá. Závěrečné tři epizody jsou neskutečné! Výborně natočená cesta Patrizie za Gennarem a samozřejmě i "pokračování" v rybářství. Ciro dovrší rodinný pád, v tom mafiánském je ale ještě možnost... setkání s Gennarem a následná hřbitovní scéna famózní... co dodat! 85% ()

Furmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria bola pre mňa sklamaním. Prvá bola jedna bomba ! Tak som okamžite šiel do druhej. Ani po jej polovici sa tam nejako nič zaujimavého nedialo. Pribudlo veľa nových postáv ktoré dostávali celé vlastné diely a ako rýchlo prišli tak i odišli. Tieto postavy boli nezaujimavé a diely boli dosť nudné, naťahované. Pribudlo to čoho som sa dosť obával a u seriálov aj obávam. Okrem nových nepodstatných postáv pribudlo i kopu nelogických rozhodnutí a umelé preťahovanie týmito sekundárnymi záležitosťami primárny dej. Ako keby sa hlavna zápletka začala diať až posledné 2 - 3 diely čo pri 12 dielnej sérii je dosť veľký prúser. Hlavne posledný diel, ktorý škončil dosť nečakane a zamotal poriadne karty do budúcna. Každopaádne keď sa dočkáme 3. série jednoznačne do nej pôjdem. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Celý seriál je prodchnutý ohromně tísnivou atmosférou, prakticky každý díl by se napětí dalo krájet, v kombinaci s výborným scénářem a solidními herci je to opravdu výborná záležitost, kterou stojí za to vidět. Fascinující je perfektní vyobrazení prosáklosti Gomorry v Neapoli. Je jasné, že stejné je to s kalábrijskou mafií či Ndranghetou na Sicílii. Ta tradice těchto organizací z devatenáctého století v kombinaci se spoustou feťáků, zkorumpovaných úředníků, prostitutek a mladých kluků, žhavých do organizace vstoupit, vytváří něco, v čem bych opravdu žít nechtěl. Seriál je prakticky SOCIÁLNÍ sondou do nižších vrstev italské společnosti, s obrovským nevkusem, nízkou mírou vzdělanosti, která s ničím prakticky nekontrastuje, protože se jedná o opravdu rozsáhlé a uzavřené komunity, kde je policie k ničemu. Je zajímavé, jak západní svět stále více rezignuje na své vnitřní potíže a do jisté míry je retušuje. Když se řekne mafián, každý si představí bezohledného člověka s velkým množstvím peněz, ale tento seriál tuhle nálepku seškrabuje. Ukazuje POLOFEUDÁLNÍ systém, kdy pěšáci rozhodně žádní boháči nejsou a jejich život je něco, co opravdu není třeba závidět. Myslím, že jako celek to nelze hodnotit jinak, než jako depresivní a dost realistickou záležitost, kde se nic neodpouští, ale nelze než doporučit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď ide Patrícia (Cristiana Dell'Anna) v noci ulicami Secondigliana za strýkom, hrá pieseň s názvom „Uommene“ od talianskeho speváka Franca Ricciardiho. (Patrik200s)
  • I přesto, že mafiánská organizace, které se říká Ndraghetta existuje a Gomorra se inspirovala právě touto organizací, je seriál smyšlený a bohužel vrhá špatný stín především na Neapol. Podobný efekt jako Gomorra měl v 80. letech seriál Chobotnice (od r. 1984), který byl také smyšlený. (ČSFD)
  • V úvodnej scéne si Gennaro pri jazde autom s Cirom (Marco D'Amore) spieva pesničku z rádia. Jedná sa o skladbu s názvom „Fin Quanno Vai 'Ncielo“ od talianskej rapovej skupiny Co'Sang. (Patrik200s)

Reklama

Reklama