Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (206)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak ako k minulému filmu Nicholasa Sparksa (Safe Haven) aj tomuto filmu dávam 3*. Nie je to niečo, čo by človeka urazilo, ale rozhodne to nie je ani nič čo by si človek pozrel znovu. Film má svoje dobré momenty, osobne si myslím, že príbeh Ruth a Ira je celkom zaujímavý a herci majú chémiu, no v prípade Sophie a Luka je to už o niečo horšie. Najväčším problémom ale je, že príbeh je príliš priehľadný a jednoducho odhadnuteľný a všetko čo si myslíte že sa vo filme stane, sa skutočne aj stane. Nemyslím si, že som premhral svoj čas, ale k filmu sa už určite znovu nevrátim. Očakávania sa naplnili, Britt Robertson bola fajn, ale nič v tomto filme nekričí pre pozornosť. Je to proste ľahký romantický film na jedno pozretie.Hodnotenie: C+ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $34miliónovTržby USA $37,446,117Tržby Celosvetovo $63,802,928Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,853,227Tržby za predaj DVD v USA $20,315,337║ príjemný romantický film, spisovateľ Nicholas Sparks sa opäť predviedol v dobrom svetle, k tomu tu je na prekvapenie ucelená réžia George Tillman Jr. a prim tu hrá aj vizuál, samozrejme že dej je dosť často na hrane balastu ale zakaždým sa udrží v norme a ponúka nakoniec veľmi silný príbeh, výhodou sú aj neokukaný herci, Eastwoodov syn Scott Eastwood sa dosť dobre chytil šance, rola mu sadla ako uliata, niečo pochytil od tatka /90%/ ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Automobilová nehoda jakožto spojnice dvou romantických příběhů s láskyplnými postavami a líbivými herci, přičemž castingem to tenhle film naprosto vyhrál. Britt je krásná a její projev se mi zatím vždy líbil. Scott... stačí pohled na něj a víte, že je Eastwood, atd až po stárnoucího Alana. Westernové prostředí, fajn hudba, skvělá kamera, kdy scény samotného ródea berou dech, špetka toho malířského umění, chcete-li patlanic (Scott, ač mám obrázky rád, to vystihl celkem trefně) a dva spletené milostné příběhy, které dojmou tak akorát, avšak o to více prozáří. Dlouhé čekání se vyplatilo a bylo mi naservírováno přesně to, v co jsem doufal. Doslova film na zakázku, který se jistě nestane klasikou, originalit tu vskutku není, ale o to víc jej budu mít rád. ADEPT DO TOP. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Už som to asi spomínal viac krát ale opäť to musím zdôrazniť. Ak romantiku, tak s pera Nicholasa Sparksa. Inak tomu nie je ani pri tomto filmovom počine na motívy jeho knihy. ide v podstate o dva rozdielne príbehy v dvoch rozdielnych časových obdobiach. jeden je prirodzene rozprávaní treťou osobou a jeden je v reálnom čase teda Intime. Oba príbehy sú niečím špecifické a upútajú vás inou vecou a inou zápletkou ale výsledok je rovnaký láska vždy víťazí nad chamtivosťou a zlom. Film by sa dalo vidieť ešte zopár krát ale dal by som si na neho dlhší časový rozostup lebo príbehy sú silné a netreba aby scenár zovšednel a stratil to prirodzené čaro. 85% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nejdelší jízda je jedním z nejlepších, ne-li vůbec tím nejlepším romantickým filmem za posledních hodně let. Není to ovšem způsobeno jeho originalitou, nápaditostí, či čímkoliv jiným, co by jakékoliv jiné, podobně laděné žánrovky, běžně nepřinášeli, to spíš naopak, celé se to pevně drží veškerých zajetých a ověřených pravidel, nevymýšlí žádné riskantní novoty, prostě pěkně v zaběhlých žánrových mantinelech. Důvody, proč mě tato romantika tolik oslovila, jsou totiž jinde. Především mě tedy nadchnul casting. Pro mladýho Eastwooda mám už dlouhodobě neuvěřitelnou slabost a zde své neskutečné charisma prodává snad po vagonech, a ať si o jeho hereckých kvalitách myslí kdo chce, co chce, já ho prostě žeru a jen doufám, že bude točit víc a víc. Ovšem ani Britt Robertson jako jeho protějšek za ním vůbec nezaostává, krásné, sympatické děvče, no prostě takovému párečku snad nelze nedržet palce. Výborní jsou ale i ostatní přítomní herci, Alan Alda, Jack Huston, i Oona Chaplin, ti všichni odvádí též více než přesvědčivé povedené výkony a celý film opravdu výrazně kvalitativně povyšují, k čemuž jim ale jen tak mimochodem určitě napomáhají i fajn postavy. Dále mě vážně hodně oslovilo prostředí, a to v obou příbězích, tedy jak to kovbojské, tak to poválečné, pro oboje mám též slabost a jejich zpracování je zde jak po vizuální, tak atmosférické stránce také prostě parádní a hlavně fakt působivé. No a jak už jsem nakousl, Nejdelší jízda je v podstatě takový film dvou milostných příběhů, jenž jsou tu ovšem velice šikovně a především funkčně zpracovány a vlastně i propojeny, oba jsou emočně skutečně silné a přesvědčivé, a oba jsem si vážně příjemně užíval. Romantické filmy tedy nejsou určitě mou doménou, ovšem tato podívaná překonala veškerá má očekávání, a tudíž za mě výborný film, kterému v rámci žánru nemám absolutně co vyčíst. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama