Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 3

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (565)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevšední, mimoňský a záměrně suchý humor, který tak skvěle fungoval ve Flight of the Conchords působí v celovečerním filmu tak nějak planě - bez chuti. Možná je to tím, že ho není tolik, možná je to tím, že scény obsahující vtípky ne vždy ladně zapadají do zbytku příběhu a možná je to tím, že tato hra na pseudo-dokument očividně nemá žádné větší ambice než s lehkým úsměvem zabít necelou hoďku a půl. Dovedu si představit, že spousta diváků bude touto neobyčejnou jednohubkou nadšena, ale já jsem byl minut. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě jiné slovo, než geniální. Co děláme v temnotách je naprosto geniální parodie, co si dělá naprosto upřímnou prdel z upírů a sem tam i vlkodlaků. Ne z filmů, ani z konkrétních postav. Prostě jenom z upírů jako o. A věřím, že některé scény se po shlédnutí musí stát legendárními. Snad jenom, tedy, v případě, kdy se tenhle film trošku dostane více do světa. Koho by totiž napadlo, že něco takového natočí tvůrci z Nového Zélandu, že jo. Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Srdcovka. Má to sice své mouchy a trojice megasympatických upírů si v prostřední části vybírá slabší hláškovací chvilky, ale tenhle svérázný dokument (sorry, mockument) prostě nejde nemilovat. Waititi a Clement to vzali za poctivý konec a naservírovali divákovi unikátně vtipný a detailní průřez upírskou mytologií, v němž všechny ty jinak ohrané motivy kolem noclehu v rakvích nebo upálení na slunečním světle dokázali podat originálně a zároveň účelně, aby příběh pouze nesekundoval minutovým gagům – každá vedlejší postava tak má důležitou roli ohledně odkrývání celého dobře promyšleného fikčního světa nebo adaptace upírů na moderní dobu, v níž žijeme. Celé by to určitě fungovalo nejlépe jako několikadílný sitcom a těch 5* posílám hlavně díky vrozeným sympatiím k především Waititiho smyslu pro humor, ale přesto velká sranda a z jistého úhlu pohledu i studnice moudrosti – zdejší problémy spolubydlících kolem mytí nádobí a uklízení totiž docela věrně odráží soužití vysokoškolských studentů na společném bytě. Sám bych mohl vyprávět… ()

juta 

všechny recenze uživatele

Stále se dá originálně natočit film i na takové téma jako jsou upíři. Koukám že hororové komedie z Nového Zélandu jsou v poslední době na velmi vysoké úrovni. Už od prvního úsměvu Viaga do kamery jsem věděl, že je tu konečně další film, který bude naprostá pecka. Nemám co bych dodal, zasloužený plný počet! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opět se nejedná o žádný horor, ale komedie je to skutečně parádní a vážně mi sedla. Jde v podstatě o humorný dokument ze života několika upírů a jejich denní rutiny. Přestože jsem nenašel žádné zápory a dost jsem se bavil, určitě by neuškodilo se více zaměřit na největší přednosti tohoto počinu, čímž byla bezpochyby manipulace běžných občanů hypnózou a nebo další interakce s lidmi, upírskými vazaly, či vlkodlaky. 75% PS: Postava Stua byla boží! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Vlad se sám nazývá jako „Vlad the poker“ („šťouchač“), což je parodií na původního „Vlad the impaler“ („napichovače“). (TaNya_)
  • Počas scény v bare, kde má divák možnosť po prvýkrát zbadať postavu Pauline (Elena Stejko), zaznie pieseň "The Captain" od skupiny The Phoenix Foundation. Táto kapela bola založená v novozélandskom meste Wellington, v ktorom sa odohráva dej snímky a kde sa aj natáčalo. (Hudakfilms)
  • Bylo natočeno okolo 125 hodin materiálu, který byl převážně improvizací herců. Proces editování, který změnil film na finální délku 86 minut, trval téměř rok. (MarLin)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama