Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý průmyslník Carlo Bacchi zahyne při automobilové nehodě a za svůj neuspořádaný život se dostává do pekla. Před ďáblem se ale snaží obhájit své hříchy a nakonec dostává dvanáct hodin na odčinění alespoň jednoho ze svých špatných činů. V civilním životě však rychle zapomíná na podmínky, za kterých mu byl návrat umožněn.
Film Spíš projde velbloud (È più facile che un cammello) vznikl v režii významného neorealistického tvůrce Luigiho Zampy, který se opřel o práci kvalitních scénáristů. Právě spolupráce autorů scénáře se nakonec neblaze podepsala na jejich další tvorbě. Autorem námětu byl Cesare Zavattini, který však nebyl o kvalitě své práce příliš přesvědčen, předlohy se ale chopili Suso Cecchi d′Amico a Vitaliano Brancati. Když byl pak film za značného nezájmu uveden na festivalu v Benátkách, Zavattini se od něj důrazně distancoval s tím, že se scénářem nemá nic společného. Tím skončila jeho dosud plodná spolupráce s Cecchim d′Amico. Filmu nepomohlo ani hvězdné obsazení v čele s Jeanem Gabinem a ženskými hvězdami tehdejšího italské kinematografie (Mariella Lotti, Elli Parvo). Například ve Francii dosáhl návštěvnosti necelých 700.000 diváků, zatímco jiné Gabinovy filmy měly tehdy úspěch několikanásobně vyšší. (argenson)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spolu s filmom Uctyhodni Lide 1975 je tento Pour L´amour du Ciel jeden z najlepsich filmov rezisera Luigi Zampy. Jean Gabin /heroin, Touchez pas au Grisbi/ v roli cloveka, ktory ma v civile odcinit hriechy ktore napachal. Film ma slusne tempo, Gabin je v popredi a De Funes v takmer uplnom uzadi, coz je dobre /i v realu, Gabin bol lepsi herec ako De Funes, hoci ako Komediant bol lepsi Louis De Funes/. Kazdopadne tempo, slusne dialogy a na 50. roky dost namakane kulisy- dovod, preco sa oplati mat film a obcas ho i pozriet. Videne na ruskom webe ok.ru : 70 % ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama