Reklama

Reklama

Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2014, 3 min

Recenze (26)

RockChick odpad!

všechny recenze uživatele

Jako já nevím, ale není Katy Perry na tyhle barevný megalomanský ký(pí)čoviny už trochu stará? Jako o tom žádná, fandím všem věčným dětem, sama jsem jedním z nich, ale nechtěla by se Perry zkrátka jednou ukázat jako opravdová hudebnice, místo těhle po padésáté opakovaných, přeplácáných a nehorázně drahých omalovánek? Eh, to bych asi chtěla moc... ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V závěru videoklipu lze vidět skupinu červeně natřených mužů. Oproti nim je modrá skupina v čele s Katy Perry. Za těmi červenými se zhmotňuje pyramida, na jejímž vrcholu stojí Katy Perry. Vůdce červených se v té chvíli proměňuje v neškodného malého pejska. Co nám je sděleno ve videoklipu tedy? Modří jsou Izrael/sionisté a červení Írán/muslimové. Nejedná se o nic, co bych si vymyslel; bylo to vloženo tvůrci a lze to ve videoklipu snadno vidět. Ve videoklipu je celkově užito mnoho velmi propracované esoterické (ne každému přístupné, ne pro každého viditelné) komunikace. Běžný exoterický divák tyto komunikace nevidí (resp. vidí, ale za zrakem - tzv. subliminální proKLAMování myšlení). Jaké další komunikace jsou tedy užity v tomto videoklipu? Na začátku videoklipu má Katy bílou paruku s modrým Hórovým okem, a modře nalakované nehty. Poté se před Katy vyskytuje jakýsi král, který má skryté jedno oko. Katy sedí a za hlavou má srdce. Katy v bílé paruce ukazuje iluminátské gesto „6“. Vysoce zajímavý je text písničky: „Jsem všeho schopná, nedělej mě tvým nepřítelem.“; „Jak jsi jednou můj, není cesty zpět.“ // Muslimové se učí, že největší výzvou věřícího je uniknout Šejtánovu klamu. Když král dává Katy diamant, tak si Katy zakryje své oko Hórovým okem, a král se promění v prach. Zůstane po něm pouze jeho oko. Tím je komunikováno, že bude-li ovčan součástí Šejtánova klamu, Šejtán vyhrál (ovčan vidí pouze lež, a ne pravdu - na to jsou potřeba obě oči). Následně Katy si vloží do úst královo oko (diamant), rozkouše a má na zubech částečky z diamantu („Z mých úst je řečena jen lež.“), a Katy si zakryje rukou jedno oko. Následně je záběr na Katy a egyptské symboly na modrém pozadí (a jeden z těch symbolů je ve tvaru králíka - viz zde - viz Alenka v říši divů). Dále lze vidět Juicy Jho se slunečními brýlemi; to komunikuje „Ovčane, měj pravdu za zrakem - měj ji neviditelnou.“ _ _ _ Následně je videoklip zakončen bouří nad pyramidou, a bouře má modro-červenou barvu (Ší'itský islám vs. izraelský sionismus). Máte-li zájem o další zajímavosti ze skutečného světa, navštivte, prosím, můj web zde, nebo se podívejte na moje videa na mém YouTube kanálu Pravdohoda - bez utajené dohody, pouze Pravdohoda. Videoklip jinak je dobře propracovaný, a líbí se mi jak je poskládán. ✔ ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Brutální kýč pro nenáročné. Jako jo, klidně, ale stačilo jednou. Song by šel, jen méně všeho v tom vizuálu, by to chtělo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dobe dnešnej, nekonečnej rasovým predsudkom a pohľadom na rôzne výčitky ( prečo nieje čierny čiernym, žltý žltým a biely bielym, resp. prečo nieje čierny bielym a naopak ) by sa Katy s týmto klipom asi neuchytila. Zobraziť Egypťanov ako modrých, či červených otrokov? Nehanbíš sa! Samozrejme, takéto problémy vadia iba rasistom. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Ať je ten kůň jakýkoliv, temný rozhodně není, spíše světélkuje růžově. Do Egypta již jen s cestovkou, s Katy Perry už víckrát ne, ty výlety jsou leckdy fakt o držku... song samotný evokuje snahu být "zlý/zlá" (mocná - moc rovná se zlo?), nejzlovolnějším momentem klipu však je onen fragment, kdy sparring partner Katy Juicy J vysloví, vy-rapuje z hrobu/pekla J. Dahmera, proslulého sériového vraha a kanibala, to je však jen ve slovu, ne obrazu... lidé dobří, asi klesnu na dvě... ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Krásná písnička co by si zasloužila i krásné video. Tato přeplácaná slátanina je sice dobrou podívanou ale ne klipem nad kterým by se člověk nějak zamyslel. Růžoví Egypt? Dark Horse? OK. Klasická kýčovitá Katy avšak teď jí to nežeru. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Amatérske,miestami komické,do toho celého tie vtieravé farby a razom je gýč na svete.Zosmiešnovanie egyptskej kultúry,hm to ide amíkom skvele.Song je zo začiatku super,lenže ako to už z komerčne ladenými piesňami býva,časom vyšumí a omrzí ako mnoho iných predchodcov. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jak se poslední dobou Katy Perry dařilo, tak tohle se jí ani trošku nepovedlo. Písnička se mi moc nelíbí a klip je ještě větší průser. Nevadí, ono nejde být pořád na vrcholu, ale ono to zase přijde a jistě se dočkáme mnohem lepšího klipu i songu. Tohle beru spíš jako úlet. 20% ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že Katy Perry bude taková ta hvězdička, po který po chvíli neštěkne ani čokl. Ani jsem nečekal, že přijde s něčím zajímavým, což tento song je. Jsem rád, když někdo přijde s něčím novým, než když pořád čerpá ze starých a nudných nápadů, což v dnešním světě popmusic je jasná sebevražda. Klobouk dolů. Ale taky je dost možný, že si to Katy jenom prodloužila a pád ji nemine....necháme se překvapit. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Víc barevný to už udělat nešlo, protože tady snad byla vyčerpaná celá škála. Pop v tomhle případě rovná se totální naplnění definice kýče, takže není co řešit. Věřím, že ale v hudebních pořadech a stanicích se to omílalo do nekonečna. No, co se dá dělat?! ()

willy1 

všechny recenze uživatele

To jsem nevěděl, že už se na ČSFD.cz umisťují i videoklipy zpěváků a zpěvaček ... aby tu zachvili nebylo celé YouTube. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Perry přišla k perfektní propagaci videa jak slepý k houslím. Hádám, že její tým neměl šajnu, že tam promění v prach zobrazení alláha. Hádám, že prostě vzali motiv, který z té části světa pochází (asi všichni známe, jak Američané vnímají zbytek světa...jednou se mi stalo, že se mě Američan zeptal, jaké náboženství postavilo české kostely, takže jim je docela šumák, co znamená náboženství pro vývoj společnosti, pokud se to netýká přímo jich samotných). Video zase pracuje s klišé a kýčem, což u Perry vždycky fungovalo a hádám, že fungovat bude...takže proti tomu nic nemám, naopak se dá považovat za úspěch, že se jí podařilo z nesnesitelně ohrané Kleopatry vytřískat maximum a nevypadá to blbě. ()

Reklama

Reklama