Reklama

Reklama

Good Kill

Trailer 2

Ak v boji nikdy nestojíte tvárou v tvár nepriateľovi, ako dokážete čeliť sám sebe a svojim démonom? V minulosti major Thomas Egan (Ethan Hawke) lietal v stíhačke a bombardoval Irak. Teraz sedí pri počítači v Nevade a zabíja ľudí v cudzích krajinách, kde ich strýko Sam odsúdil na smrť pomocou diaľkovo ovládaných dronov. Potom sa vracia ku svojej rodine na predmestie Las Vegas, kde ho namiesto útechy, porozumenia a lásky čaká len peklo s deťmi a manželkou (January Jonesová). Neustále rastúci počet zabijackých misií, obrovské vedľajšie škody a predovšetkým zbytočne zabití civilisti – to všetko zanecháva na psychike bývalého pilota nezmazateľné stopy. Postupne začína pochybovať o zmysle svojej práce a jeho osobná kríza vyvrcholí, keď velenie nad vojenskou základňou prevezme CIA. (TV JOJ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (68)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film s prostředí dnes populárních dronu bude mít pro mnoho lidí hodně pomalé tempo a možná se tam v konečném výsledku pro ně nic nestane,ale pro mě byla zásadní ukázka toho jak se už po několikáté i v jiných filmech vypořádávají vojáci s tím,že někoho musí zabít a v tomto snímku je to o to zvláštnější,protože bojují pomalu jako vy na pc když hrajete hry a přesto přes půl zeměkoule umírají lidé.Za mě celkově 70 % a čtyři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že je válka sama o sobě peklo, to je jasné. To, že z ní ještě větší peklo dělají lidé, o tom se také nedá moc pochybovat. Ono se ve válečném konfliktu dá mnoho zamaskovat. No, ale pak tu jsou lidé, kteří přece jen trochu přemýšlejí o tom, co vlastně ve válce dělají. No, a to může být problém. Film to bohužel nepodává nijak výjimečně dobře. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Mírně uspávající psychoanalýza vyhořelého armádního operátora dronů, kterému se kvůli morálně rozporuplné práci hroutí svědomí i rodinný život, svým průhledným, na plnou pusu vyřčeným odsudkem úplně nedosahuje požadovaného efektu. Neosobní - "zbabělé" ostřelování potencionálních teroristů přes monitor na dálku (nehledě na vedlejší civilní ztráty) je špatné, áno - tak si pro dobro duše odpálíme znásilňovače, nezpochybnitelně vinného. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem to pobral. NATO, abych si zabil svého velbloudomrda stačí, abych byl vykropenej pilot, kterému by nesvěřili ani práškovacího Čmeláka, nebo Mistr světa ve smažení libovolných válečných simulátorů. V CIA (Christians In Action) berou oba modely, nebo jejich kombinaci. Začnu tím, že si dám panáka a opráším Doom. Třeba se ozvou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niccol boduje najmä pri scénach, ktoré hovoria obrazom. Čiže najmä panoramatické zábery Las Vegas v jeho okolí, prípadne Thomasov pozemok. Tie evokujú miesta terčov na pomerne rozsiahlom území blízkeho východu. Bohužiaľ, aby film a jeho posolstvá pochopil každý, dostavuje sa doslovnosť. Postavy sa zase rozprávajú, ako keby vo svojom zamestnaní robili prvý týždeň a objavovali jeho "nečakané" úskalia. Ale beriem to, pretože ide o závažnú a najmä veľmi aktuálnu tématiku, aká tu ešte nedávno nebola. Niccol sa rozhodol, že nenakrúti film o jednej akcii (viď napínavejšie Oko v oblakoch), dramatizácia ho nezaujíma a ja to beriem. Len mi tento artovejší prístup neladí so spomínanou doslovnosťou. Bolo preda jasné, že o trhák nepôjde. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film debutoval na filmovom festivale v Benátkach, kde mal veľký ohlas. (chesterko)
  • Film se natáčel v Novém Mexiku v USA. (rafix)

Související novinky

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama