Reklama

Reklama

Good Kill

Trailer 1

Ak v boji nikdy nestojíte tvárou v tvár nepriateľovi, ako dokážete čeliť sám sebe a svojim démonom? V minulosti major Thomas Egan (Ethan Hawke) lietal v stíhačke a bombardoval Irak. Teraz sedí pri počítači v Nevade a zabíja ľudí v cudzích krajinách, kde ich strýko Sam odsúdil na smrť pomocou diaľkovo ovládaných dronov. Potom sa vracia ku svojej rodine na predmestie Las Vegas, kde ho namiesto útechy, porozumenia a lásky čaká len peklo s deťmi a manželkou (January Jonesová). Neustále rastúci počet zabijackých misií, obrovské vedľajšie škody a predovšetkým zbytočne zabití civilisti – to všetko zanecháva na psychike bývalého pilota nezmazateľné stopy. Postupne začína pochybovať o zmysle svojej práce a jeho osobná kríza vyvrcholí, keď velenie nad vojenskou základňou prevezme CIA. (TV JOJ)

(více)

Recenze (68)

Mukade 

všechny recenze uživatele

to je také patetické - "už sa nedívate nepriateľovi do očí keď ho chcete zabiť", pretože či kukám na monitor alebo do okulára snajperskej pušky, zdá sa mi to stejné, pričom ostreľovači sú tu už asi stovky rokov a pri nich nikto tento problém neriešil. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Huuustý...nemůžu si pomoct, ale mně se to fakt líbilo. Je zajímavé pozorovat (ponechme etickou stránku bokem) operátory zbraní, jež zabíjejí na dálku, přes půl zeměkoule. To, že to vypadá jako hra na x-boxu na věci nic nemění..někde umírají lidé. Plus poznámka velícího "to že my přestaneme zabíjet je, vůbec neznamená, že oni přestanou zabíjet nás" vůbec není od věci. Pěkný vývoj Hawkea coby pilota, jemuž sebrali křídla - od (nešťastného) stroje plnícího rozkazy k osobě, jež se sype, snaží se udržet svůj "normální život" normální, až po člověka, který se zabíjením snaží docílit alespoň nějakého dobra. I tak, zase umírají lidé, ale jednomu člověku se život zlepšil. Slušné, 70%. ()

Major776 

všechny recenze uživatele

Kůrňa, teda ti droni to je neco - teda fakt ! A kdeže to Ti Amíci zas rozhodujou o smrti a nééébo životě !? U nich doma to asik nebude. A majou z toho kuci jedni dokonce traumata - no to mě teda prašti Františku - tomu snad ani nemožu uvěřit. Sqělé téma....ale kurňa dlůhé to bylo fakt moc. Ešče že byl v ceně lístku kýbl popkorna a pivo ináč bych řekl na hovno film. ()

Sremac 

všechny recenze uživatele

Většina komentujících ten film pochcala, přitom je to síla! Žebráci netušící . Tento film je pravda určen jen pro úzkou skupinu. Dlouho jsem si neužil takovou cinema . Kdo netuší o co jde, či nemá nějakou osobní zkušenost nechť pokouká, ale nekomentuje. Komenty civilům nepřísluší............................... ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Osobní drama bývalého pilota, který dnes ve válce proti Talibanu řídí bezpilotní letadla a zabíjí určené cíle (lidi) z pohodlí Las Vegas., večer vždy je s rodinou. Na jeho duši však tento způsob války zanechá jizvy, chlad vztahu se ženou, alkohol. Obrana neposlouchíním rozkazů nestačí. I z acenu ztráty svého postavení se pokusí o obnovení své konzistence ()

Související novinky

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama