Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (149)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Skvely FF z prostredia internetu a socialnych sieti,kde sa mlada baba ani nenazda a ma na krku psychopatov,je to ku*evsky napinave,kamera je perfektna,herecka Melanie Papalia je na zozranie a clovek sa docka aj slusnych gore efektov,urcite jeden z tych lepsich hororov...:-) ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Docela kravsky ff o online zabijacich navrch s krajne nesympatickou hlavni hrdinkou. Jeji smrt na konci pro me byla vysvobozenim...whoops, asi jsem prozradil konec..tak sory nó ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Jó, tyhle internety nejsou až tak bezpečný, jak by se mohlo zdát. Ten závěrečnej moment, kdy tvůrci diváka ztotožněj s tím "obyč chlápkem", kterej ale za tuhle zvrhlou podívanou platí, a tím ji umožňuje, to je docela odvážnej tah! Jedna dolů za "herectví" hlavní hrdinky, to je jediná vada na jinak povedeným a chytrým kousku. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že někoho napadne natočit takovýto "internetový horor". Vcelku příjemné překvapení, ikdyž do dokonalosti chybělo ještě dost. Chtěl jsem dát tři *, ale to hodně překvapivé finále mě donutilo přidat ještě jednu. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli tadle stránka vážně existuje, ale bylo by zajímavý, kdyby ten film byl podle skutečné internetové stránky. Vcelku krátký a nudný film, ale moc se mi líbilo posledních 20 minut. Konec byl parádní na to, že to bylo o ničem. Jak ta její kámoška vůbec netuší, že to není vona. Takový jak se prostě zeptá: ,,Máš rozbitou webku??'' LOL to bylo nejvíc. Akorát jak tam byl na tom konci ještě ten táta na tom CUTE WEBU nebo jak se tomu říká NVM, to měli vystřihnout. Celkový dojem mám, že to bylo nudné, akorát těch posledních 20 minut skvělých, jak jsem již zmiňoval. Samozřejmě se tu našlo plno klišé (každej kdo není ubrečená ženská tu zdechl, chování postav, které není někdy rozumné, hlavní postava je všechny na ez vraždí(no všichni víme jak by to bylo ve skutečnosti, ale to mi tolik nevadilo)). Webka se strašně třepala a měla k tomu strašnej obraz, zatímco film V/H/S měl lepší (a to je taky z první osoby). Za mě si to nezaslouží 60%. VYHODNOCENÍ: STRAŠÁCI MĚ VŽDYCKY DĚSILI ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Film velmi realisticky a jednoduše ukazuje nebezpečí sociálních sítí a jejich každodenní využití. Jsem zděšen, jak primitivní je tento svět a jsem zděšen, kolik lidí ho sdílí. Tento found footage na mě zapůsobil jako žádnej jinej svého druhu. Tento byl realistický a nekopromisní. Asi se musí v reálném životě zase něco stát, aby se něco změnilo a my si uvědomili některé zásadní věci. Soukromí máme jenom jedno. Technicky je film zvládnutý perfektně až bych řekl, že odvyprávění příběhu skrze webkameru je geniální a strhující. Konec filmu už sice takový není, ale za to má grády a strhující atmosféru. Hlavně netočte dalších pět dílů a nedělejte po 3 letech žádný remake. 90% ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivé, až mě to chvílemi děsilo a na video chat bych v tu chvíli určitě nešla, jako nápad dost dobré. Hold internet nezná meze.Pro mě napínavé od začátku, až do konce . ()

kvardis 

všechny recenze uživatele

Osvetovy horor soucastnosti, ktery si hraje jen prostrednictvim, rekneme modernich technologii komunikace, cimz to ziskava vice na vyznamu dnes zavisle generace na ruznych socialnich internetovych siti.Trochu se v tom ztraci brutalita , nicmene ta blizkost pocitu ze se Vam to muze taky stat je na miste. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Thriller o tom, že internet (speciálně pak chat) rozbíjí nejen partnerské vztahy, ale dokáže i mnohem horší věci. P.S. Když budete utíkat z domu, kde vás ohrožuje na životě násilník, nezapomeňte si při útěku vzít notebook se zapnutou webkou! ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Príjemné mrazivé prekvapenie, najprv som sa mierne bál formy, akou je film natočený, ale všetko spolu dokonale funguje. The Den je moderný, nepríjemný horor, ktorý človeka vnesie do sveta sociálnych sietí, ktoré sú však až príliš nebezpečné. PLUS: napätie, dostatok nových nápadov, celkovo moderne poňatý horor pôsobí výborne. MINUS: slabšie herecké výkony, málo emócií, o postave takmer nič nevieme, chýbalo mi viac vysvetlení, lebo otázok je veľa. ()

El Patron 

všechny recenze uživatele

Zkoušet nové formy natáčení a podoby filmu se dnes docela vyplatí. Nikde ani chvilka nudy, nesmrtelná dávka tíživosti a docela pěkná ukázka dnešního světa internetu. Nejlepší na tom je že zde nemusí být obsazená žádná superhvězda, spíš naopak je dobré, když tam žádná není. Scény k zamyšlení a i přes konec na který by už šlo těžko navázat, chtělo by to další film z tohoto světa. ()

Koprix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebyl úplně můj šálek čaje. Uznávám, že námět byl originální, ale u mě to prostě nějak nefungovalo. Párkrát jsem se lekla, párkrát povzdychla, párkrát zasmála. Zbytek filmu jsem prozívala u nijakých postav a nijakých replik. Mně osobně nestojí za druhé vidění, i když objektivně to zase tak špatné rozhodně nebylo. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Svojí oblibou k found footage žánru se nijak netajím, ale většina takto natočených filmů má velmi omezený rozsah. Je to logické, protože ''realistická kamera'' nedává příliš prostoru pro nabalování děje. Tohle je snad první horor tohoto žánru, který tímto nedostatkem netrpí! Donohue to zvládl opravdu skvěle! První dvě třetiny jsou klasika (samozřejmě obohacená o moderní technický přístup), ale závěrečná třetina už je něco docela jiného. Nebudu tu spoilerovat a radši to jen každému doporučím! ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že po minulej skúsenosti s webkou ( Odobrať z priateľov), kde mi namiesto očakávaného vyvrcholenia v ruke sklamane ostalo visieť ochablé péro, druhý webkovo - nejaký pokus je takmer o celých stoosemdesiat lepší, a dokonca to ani nie je tým, že si tá sladká Melánia nechala lízať podistým rozkošnú kundu, skôr ten štvorhviezdový orgáč pripisujem tomu, že miestami som s potešením zistil, že si pri tom spomínam na svoje milované The Poughkeepsie tapes v sračkovejšom, webkovejšom (áno, stále mi tá zasratá webka vadí) a teenovskejšom kabátiku, a na počudovanie, okrem už zmienenej webkamery (tú svoju som okamžite po zhliadnutí bez milosti defenestroval) mi už nič iné nevadilo a po skončení som s potuteľným úsmevom pobadal, že absolútne mimovoľne som asi sem tam pomykal s rukou a držiac istý orgán, prinieslo to, neskoro, ale predsa, ten vytúžený vrchol, na ktorý čakám od tej odoberateľskej katastrofy. Záverom mi snáď neostáva nič iné, ako sa ospravedlniť za nechutné a perverzné narážky, panicovi môjho kalibru dokážu pikantérie tomuto podobné pomotať hlavu aj na dlhšiu dobu. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatný film. Zajímavý nápad, který vás nutí k zamyšlení nad cyber šikanou. Ve světě je milion úchyláků a některým možná otevře oči a někdo mávne rukou. Nicméně já patřím k té hrstce lidí,která si myslí, že film by mohl být postavený na pravdivém jádře a kdo ví co všechno je na Dark webu, ale to už odbočuji.. Film působí nízkorozpočtově a závěr je hodně hektický, i když napínavý. Přesto bych si posledních 15min představoval jinak. Film je krátký a nenudí, naopak při sledování večer s chutí na decentní horor vás vtáhne do děje a nepustí. Dávám 68% ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Elizabeth dostáva plat za niečo, čo robí drvivá väčšina tínedžerov úplne zadarmo - potuluje sa po sociálnych sieťach, kecá, nadväzuje kontakty, odhaľuje nižšie ľudské pudy a to všetko na účet univerzity, od ktorej dostala na tento seriózny výskum grant. Zábava končí (či začína???) vo chvíli, keď sa prostredníctvom jedného z užívateľov stane svedkom vraždy. Je to regulárny snuff alebo len nepodarený žartík? Keďže film nie je dlhý, odpoveď a rozuzlenie sa dostaví ani nie do hodinky. Priznávam, film som si pozrel omylom, žánru FF sa snažím vyhýbať ako sa len dá. Ale Den ma svojou nepríjemnou atmosférou vcelku prijemne prekvapil. Jeden z prvých filmov riešiacich problematiku sociálnych sieti z hororového uhla pohľadu niekoľko krát nastavuje divákovi zrkadlo, do ktorého nie je príliš príjemný pohľad - vyššia koncentrácia uchylákov ako rádioaktivity v Černobyle (koncom 80. rokov, samozrejme), obsesívno-kompulzívna porucha, všade kde sa pozrieš a všadeprítomná technika, ktorá sa môže rázom obrátiť proti vám, vo chvíľach tých najmenej potrebných. Práve tá technika - webkamery, smartfóny, je až na malá výnimky, chytro zakomponovaná do štruktúry rozprávania (FF má často problém s tým, že sa kameruje aj vtedy, kedy by to už každý napol súdny človek dávno zahodil), režisér sa vyvaroval siahodlhým chatom medzi dvomi osobami, interakcie sa striedajú v rýchlom slede a príbeh (presne v logike FF žánru) sa blíži ku svojmu explozívnemu a šokujúcemu finále... Solídne 3 hviezdy, možno, že ak by som nebol tak zaujatý voči tomuto subžánru, bola by aj ďalšia... ()

Izi-Peťan 

všechny recenze uživatele

Natočit kvalitní found footage je v celku náročné a dost filmů tímto stylem nejsou tak dobré. The Den je úžasnou výjimkou a navíc dokazuje, že kvalitní found footage horor nemusí obsahovat žádné duchy a někdy i roztřesenou kameru, aby toho nebylo moc vidět. Byl jsem mile překvapen a úplný závěr mě teda dostal, až jsem si ho musel znovu pustit. 80% ()

tom130 

všechny recenze uživatele

Asi si budu muset na aukru znovu koupit balení svých růžových trenek Calvin Klein, protože tohle je opravdu MASO a několik jich muselo během sledování rovnou do koše. Kam se na to hrabou lekačky z Insidious 2. Pokud to vezmu z hlediska hororů, tak si to 5 hvězd zaslouží. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Originální poškádlení vlastních spoďárů. Pro mne něco jako chat s paní Blair Witchovou... Krevními destičkami se nešetřilo, na nic se zbytečně nečekalo, chatchat, picpic, šmikšmik, tak to má být...jo, ok, příjemný děje tok. Mezi třemi, čtyřmi... ()

Reklama

Reklama