Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (153)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

TOP cestopis. Kdo by řekl, že Jižní Amerika bude tak zajímavá? Deštné pralesy vystřídaly hory, hory zase solná jezera a když už to vypadalo, že se prostředí bude spíš opakovat, přišlo překvapení třeba ve formě kombinace všeho zároveň s ledovcem navrch. Parta výborná - od Dana, který se uměl občas sakra naštvat, až po polského týpka Radka, jehož pašování přes hranice v jisté chvíli se stalo legendárním (jen to ztrácení pasů poněkud rutinou). A samozřejmě, za postavy se dají považovat i trabanti, kteří se sice často potýkali s poruchami, ale nic, co by svářečka a trochu šikovnosti nevyřešilo. Výborně natočeno - od ne moc povedené Hedvábné stezky tu uběhly jen 3 roky (počítáme-li, že se cesta odehrála v roce 2012), ale kvalita nesrovnatelná. Kudy jeli, kde spali a co zažili - vše zachyceno. Sám jsem měl mnohdy pocit, že jsem součástí celého putování - i když jasně, ve skutečnosti to všechno neubíhalo tak rychle a minuty byly doopravdy i týdny cesty. Zkrátka, lepší cestopis jsem jakživ neviděl. Bavil mě každý díl a pokaždé mi utekl strašně rychle, až jsem nechtěl, aby skončil. Dávám historicky svých prvních 100%. Bezkonkurenční, autentická záležitost! ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z řady trabantovských výletů. Hlavně díky tomu, že jsme se dočkali seriálové verze, takže můžeme s touto velmi sympatickou partou Čechů, Poláků a Slováka prožít o dost více dobrodružství, než jak tomu bylo na Hedvábné stezce a v Africe. Kouknu i na zkrácenou verzi, která byla v kinech, ale už to asi nebude tak kompletní zážitek. 9/10 ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Egu a Babu a jejich bláznivá posádka znovu na cestách, tentokrát doprovázení stejně kanárkovým fiátkem a Jawou. A je to zábavnější a napínavější než napoprvé. Moc se mi líbí mezinárodní parta, přátelské pošťuchování mezi Čechy, Poláky a Slovákem je radost sledovat. S touhle posádkou byste na absurdní výlet brazilskou džunglí a peruánskými Andami vyrazili taky. I když by vám v pěti tisících nad mořem docházel kyslík a zadek jste měli naklepaný kvůli neexistujícím tlumičům. Za mě super a těším se na cestu po Austrálii a Oceánii. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Fenomenální pokračování výprav trabantových pošuků. Neskutečná atmosféra latinský Ameriky je jen půlka příběhu; ta druhá vypovídá o tom, jak to všechno zorganizovat, zařídit a probojovat se systémem ochromeným byrokracií, je opravdu nelidský úkol a utvrzuje mě v názoru, že takový výpravy jsou zaplaťpámbu jen pro výjimečně silný osobnosti a nemůže si je dovolit podniknout každej hospodskej žvanil. Sral mě akorát neskutečně arogantní Přibáň, kterej navíc nezavře hubu a neustále obšťastňuje diváka až skoro parodickou pražskou češtinou. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja zasa tak úplne nesúhlasím, že by šlo o nejakých extra sympatických týpkov. Hlavná postava je arogantný, egocentrický, nesympatický kretén a zvyšok je v podstate do počtu. Na druhú stranu všetok rešpekt a to dobrodružstvo by zato stálo vidieť, aj keby za volantom sedel Klaus mladší. Zatiaľ najlepšia časť série a po všetkých stránkach omnoho viac uspokojivé, ako ten film, čo z toho zostrihali. 90% ()

Galerie (179)

Zajímavosti (10)

  • Celkem bylo natočeno 480 hodin materiálu. (mikinhoo)
  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)

Reklama

Reklama