Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dědic velkého jmění, který má v patách detektivy, se po sérii příjemných i tragických nedorozumění rozhodne dát dohromady svého dvojníka a jeho tajnou lásku. (Netflix)

Recenze (68)

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Francúzska variácia na americký Život je krásny so skvelou dvojrolou Gilberta Bécauda, ktorý dokáže stvárniť nesmelého pianistu i "ježiškovského" poslíčka. Nie je to nič nové pod slnkom, napriek tomu však príjemne zahreje. Madeleine Lebeau je mimochodom neodolateľná! Divím sa, že jej "Bécaud" odolal! ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný vánoční film, který zas až tak vánoční nepřipadne. A to protože jsme všichni odkojení z amerických filmů a písniček, kde je červený tlusťoch. Tohle je film, kde je jakože ježíšek. Charakterizoval bych to jako takovou klasickou francouzskou komedii o záměně dvou osob s velmi pěknou pohádkovou atmosférou (opravdu jsem jí citil). Velmi na té atmosféře zapracovaly francouzské skladby, které měli asi být koledy. Bohužel jsem je neznal, takže mi nenevnadili tu pravou atmosféru. I tak jsem měl po skončení pěknou vánoční náladu i když jsou vánoce až za 2 měsíce :) ()

Reklama

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Je tam pěkná písnička od Becauda Le pays, d'ou je viens, jež titulem filmu a která tehdy dost letěla. Svého času ji zpíval s českým textem Jiří Vašíček. Jak Bécaud tak i Vašíček jsou již nebožtíci. P.S. Pro Januchu: Ja si na osoby a obsazení nezvzpominam, jelikoz jsem film videl naposledy nekdy v 60 letech. ale mozna v tom filmu bylo uvedeno jen jeho prave jmeno François Leopold Gilly a nikoli umělecký pseudonym Gilbertt Bécaud. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som mimoriadne zvedavý, aký to je vlastne film, na ktorý si pamätám vyše päťdesiat rokov. Samozrejme, že sa dostavilo sklamanie. Marcel Carné bol slávnym režisérom a Gilbert Bécaud slávnym spevákom. Napriek tomu sa im podarilo nakrútiť vianočný film s tuctovou zápletkou, veľmi slabučkými hereckými výkonmi a jednou príťažlivou, ale donekonečna, reprízovanou pesničkou. Nečudo, že som išiel s hviezdičkou dolu. Zo spomienok sa nedá vyžiť. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opětovně podávám Gilbertovi ruku, abych mohla štěstí prožít, nejen vysnít. A znovu jsem hodinu a půl v ráji plném blažených úsměvů. Bécaud zde vydává nejen svých pověstných 100.000 voltů, ale přidává k nim i neskutečnou radost z bytí. Tolik pozitivní energie mi zase vystačí na celý rok. Kdyby náhodou ne, vím, kam si mám dojít pro další dávku dopingu ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Některé scény z filmu byly natočeny ve francouzském Lantriacu nedaleko Puy-en-Velay. (sator)
  • Filmovou píseň „Le Pays d'où je viens“ zkomponoval Gilbert Bécaud a text k ní napsal Louis Jean Mathieu Amade. Píseň byla vydána v roce 1959 v souboru gramofonových desek „Karel Vlach Orchestra 1957–1960“. Text přebásnil do češtiny Zdeněk Borovec a píseň nazpíval Josef Zíma. (sator)
  • Písně, jenž zazní ve filmu, zpívá chlapecký sbor Manécanterie des Petits Chanteurs à la croix de bois. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno