Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (600)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jsem utahaná, že sotva vleču končetiny (revizi provedu později). Špínu mám zalezlou ve všech otvorech - i těch skrytých (zalezl tam snadno, potvorák). Páchnu jako dlouho přehlížená žumpa v horkém (nebývá to pravidlo, jak víte) létě. Jsem promočená na kost - zjišťuju, že né, všechny jsou moje. A je mi zima. Vážně svinská zima! A mám nehováznou výmu. Ep čík!! Konečník jsem zatím nekontrolovala. Sakra .. tohle natuty vodstůňu. Ale jinak jsem si ty nejtemnější hloubky Paříže užila. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je zrejmé, že Dowdle má už niečo v tomto žánri za sebou a servíruje nám poctivý horror s dobrou atmosférou, ktorému však chýba efekt prekvapenia a lepší scenár. Snaha sa o niečo nové sa ale cení, rovnako ako oceňujem dobrú prácu s kamerou a niektoré podarené ľakačky - meniť spodné prádlo však musieť nebudete. 60%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak řekl jsem si, že jako remake super trapných katokomb to prostě zase až tak špatně dopadnout nemůže a dokonce jsem na to vyrazil i do kina. No a dostal jsem zcela průměrnej found footage občas nějaká ta solidní bafačka, pěkný prostředí nic světobornýho, ale oproti původnímu filmu určitě aspoň o třídu vejš.55% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Underground Horrors" miluju a na As Above, So Below jsem se hodně těšila. Námět v sobě skýtal velké možnosti a je proto velká škoda, že jich využil pouze tak z poloviny. Nekonečné a neprobádané temné a děsivé katakomby Paříže jsou už samy o sobě místem, které v sobě má patřičnou "hrůznou" atmosféru. Atmosféru se daří budovat i ve filmu, ale samotný příběh mi přišel jaksi... nedotažený, rozkouskovaný, neúplný. Místy mi přišlo, jako by si tvůrci řekli, točíme horor odehrávající se v podzemí, tak tam narveme všechno možné, hlavně, aby to budilo hrůzu a zapůsobilo to na lidi. Nějak jsem tam neviděla nějakou jasnou vizi toho, co se to v katakombách vlastně nachází. Ale i tak, dialogy slušné, obsazení též. Rozhodně zdařilý příspěvek do žánru, který však nedokázal využít veškerý svůj potenciál a možnosti a raději zůstal jen u jednoduché formy, do které naházel všechny osvědčené ingredience, které ve výsledku působily však jaksi přeplácaně. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mini spoiler! V případech, kdy někdo zemře bývá obvykle zvykem, že se o jeho rozkládající se tělo alespoň pokusíte postarat, jenže tady někdo zemře, někdo se u toho rozbrečí a to je všechno, žádný snahy o to, dostat tu tělesnou, rozkládající se skořápku nahoru a normálně se s ním rozloužit u obřadu. Tady o tom nebyla žádná zmínka, prostě tam to tělo jen tak nechali a šli dál. Neříkám, že se to neděje i v jiných hororech, ale čekal bych nějakou snahu, nebo nějaký dialog o tom, že ho tam jen tak nemůžou nechat, i když bylo jasné, že by se s mrtvým tělem daleko nedostali. Potom tu je taky moc dlouhá předehra, než se skupinka dostane do katakomb. Když se začnou dít divné věci, začne být snímek napínavý a zajimavý, jenže některé prvky nebyly to pravé a čekal bych něco impozantnějšího, když už se dostanou na takové místo. :-) V Grave Encounters mě zaujaly ruce vycházející ze zdí o mnoho víc, než ruce vycházející z krvavého potůčku zde. Jinak jsem pociťoval podobnou beznaděj jako u zmiňovaného GE, jen o něco slabší. :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Názov filmu As Above, So Below (Ako hore, tak aj dole), je aj okultné príslovie. (Pat.Ko)
  • V závěrečné scéně, kdy je "vytlačován" kanál, je vidět padající prach, což popírá gravitační zákon "nad zemí". (sQelle)
  • Natáčení probíhalo v pařížských katakombách a v kostele svatého Eustacha. Jedná se o první film, u něhož francouzská vláda svolila z natáčením v katakombách. (Terva)

Reklama

Reklama