Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (602)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak v kině, ale v domácím prostředí, ač dobře připraveným na hororovou projekci, to na mě vážně nezafungovalo. Paradoxně mě to bavilo jen tehdy, když hrdinové sestupovali do pařížských katakomb, postupně se nechávali zasypávat a v těch nepříjemně úzkých chodbách občas uvízli. Když však přišly na řadu jejich bludy a zjevující se přízraky, celé napětí se smrsklo na otázku, co ještě horšího přijde po vyzvánějícím telefonu a špatně naladěném piánku. A ač se tvůrci očividně snaží, adrenalin v tomhle zbrklém bordelu ne a ne zvednout. Australský Tunnel tudíž opět nepřekonán, ale to snad nikdo nečekal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,321,100 Tržby Celosvetovo $40,235,114Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ v štýle podobných dokumentárne ladených horrorovm neprichádza žiadna výnimka a zas sa len bezhlavo uteká chodbami, cestami necestami, tunelmi, kosťovými zásypmi,... nuž dnešná rutina, účel horroru je už asi načisto stratení /40%/ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Je zrejmé, že Dowdle má už niečo v tomto žánri za sebou a servíruje nám poctivý horror s dobrou atmosférou, ktorému však chýba efekt prekvapenia a lepší scenár. Snaha sa o niečo nové sa ale cení, rovnako ako oceňujem dobrú prácu s kamerou a niektoré podarené ľakačky - meniť spodné prádlo však musieť nebudete. 60%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu jak nesnáším, opovrhuji a proklínám žánr Found Footage, tak v tomhle případě si As Above, So Below zaslouží jedině chválu a také že letošní kino navštívily pouze nezajímavé sračky jako Jessabelle či Ouija aj. Naštěstí film zaujme a vtáhne od začátku do konce, nehrozí ani typická 40 minutová, nezajímavá a epileptická nuda, zde se víceméně šlape na plný plyn pořád. Film si udržuje perfektní atmosféru, krásně mixuje mysteriózní, dobrodružné, historické a hororové prvky, je natočen velmi stylově, žádná shaky kamera, žádné zrnění, žádné přepínání obrazu, takhle by to mělo vypadat! Mrzí mě však pouze absence lekaček, ikdyž jedna měla slušně našlápnuto. 80% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Jediná cesta ven je dolů." Zasraná klaustrofobie! Původně jsem chtěl dát kvůli posledním dvoum minutám o hvězdu míň, ale když tak nad tím přemýšlím, už si nedokážu vybavit, kdy jsem byl u filmu naposled takhle posranej a fóbicky vydrásanej. Navíc se z filmu dají pochytit opravdu skvělá mravní ponaučení, jako třeba nevěřit krtkům, nezvedat zaprášené telefony, nepanikařit, když se prodíráte úzkou chodbou plnou kostí kde Váš krysy koušou do prdele, neopětovat pohledy podezřelým prsatým slečnám, jenž provozují sabaty v hlubokých temných chodbách a spousta dalších. Bezpochyby found-footage roku. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 78. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v pařížských katakombách a v kostele svatého Eustacha. Jedná se o první film, u něhož francouzská vláda svolila z natáčením v katakombách. (Terva)
  • V závěrečné scéně, kdy je "vytlačován" kanál, je vidět padající prach, což popírá gravitační zákon "nad zemí". (sQelle)

Reklama

Reklama