Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (290)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix od dob prvního hraného filmu.Hodně mě potěšil dabing, když jsem slyšel Trávníčka a Štěpničku, měl jsem hned pocit, jako bych se koukal na hrané pokračování, které bych si v této podobě nechal hodně líbit, samozřejmě s původní dvojící Clavier/Depardieu.Nová animace mi sedla a přinesla do upadájící značky svěží vítr.Humor opět funguje skvělě, jen nechápu co se na tom může kromě vykulených kňourů líbit dětem, ta satira na moderní dobu je čistě pro dospělé.Překvapení, hlavně díky dabingu.80%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe Asterix, ktorý mi spravil radosť. Nielen novou výbornou 3D grafikou, ale aj zábavným dobrodružným príbehom, v ktorom sa veľký Caesar rozhodol postaviť hneď v susedstve neohrozenej dedinky Galov sídlisko s mrakodrapmi. Už len ten kontrast, kde na jednej strane je ultramoderné mesto a moderná civilizácia a na strane druhej barbarský svet a stará známa dedinka kde sa predávajú hlavne ryby a štíty, ma náramne pobavil. Nehovoriac o problémoch, ktoré sa vyskytli pri stavbe a spolunažívaní oboch svetov. Výborný animák na oddych a relax po nedeľnom obede. 80/100 ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Atmosféru dřívějších animovaných filmů zde fanoušek dua Asterix a Obelix prakticky ani nepocítí. Scénář psaný na koleni se také bohužel podepsal na ději viděného na plátně. Od počátku až po závěrečné titulky jsem si v duchu říkal "Bože, kdyby jsi to teď utnul, vůbec bych se nezlobil" aneb, když vás film nudí od začátku do konce. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe sleduju od mala, ale poslední dva hrané filmy, až na to obsazení, stály za pendrek. O to víc mě překvapil tento animák, který přišel z ničehoš nic a samozřejmě z domovské Francie. A je super, hodně super. Ačkoliv jsem nečetl komiksy, v dětství jsme však byl s mytologií spjatý nejen skvělým prvním filmem, ale i animáky, takže to pro mě není nic nového a jsem jenom rád, že tvůrci cílí na nové mladé publikum a přiblíží jim něco, co má ráda i předchozí generace a několik dalších před ní. Člověk se zasměje a nemusí být zrovna malé dítě..a to se cení víc, než cokoliv jiného. PS : doporučuji francouzštinu, pouze v originále získá animák potřebný drajv...80% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Jakožto obrovský fanoušek starých 2D animovaných Asterixů jsem byl k této moderní 3D verzi velice skeptický, nyní můžu říct, že naprosto zbytečně. Nemá to sice to pravé kouzlo, jako snímky z minulého století, ale zároveň je toto zmíněné negativum asi jediné. Příběh je opravdu povedený, krásně poukazuje na povahy lidí i povedeně líčí celou zápletku. Vtipných scén je tu více než dost a najde se zde i několik pop-kulturních odkazů. [80%] | Kino - Prom. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)

Reklama

Reklama