Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tady scenáristé řezali do živého masa, protože snímek pracuje s motivy pouze druhé poloviny stejnojmenného románu. Celé manželství Phillipa a Angeliky je totiž zredukováno na předtitulkovou scénu, poté dojde k propojení zápletek s Bachtiarim bejem a Rákoczim a soupeření s paní de Montespan o královu přízeň vrcholí ve scéně hrozivé černé mše. Přestože se tvůrci filmu v závěru od předlohy značně odchýlili, film drží pohromadě díky nepostradatelnému Desgrezovi (v knize se vyskytuje na několika stranách, ale i na tak malém prostoru si stihne s Angelikou znovu zasouložit). Filmová Angelika a král nedosahuje úrovně svých předchůdců, obsahuje však důležité poučení: nedebilkuj a nedělej na nepřítele dlouhý nos, i když vás dělí těžké dubové dveře. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Michéle Mercier, Michéle Mercier a její boky, Michéle Mercier a její dechberoucí ramena, Michéle Mercier a její krásná prsa, Michéle Mercier a její líbezná tvářička a zase ta Michéle Mercier. Jo a ještě trošku starodávné Francie, krásných zámků, honosných kostýmů, precizně vyrobených kulis. No prostě vše tak, aby se to líbilo, jak ženám, tak i mužům. [7463. hodnocení, 104. komentář, 64%] ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

:-) no ... co na to říct .... musela jsem se na to znovu podívat, abych si to oživila a objektivně napsala komentář. Stále stejně necudná a dá snad každému ... Na druhou stranu (podle slov čtenáře, který četl i knihy) markýza byla prý přes ty postele o mnoho víc dajná než jak ukazují ve filmu :-)) Vzpomínám si taky, že kdysi dávno, když jsem film viděla jako mnohem, mnohem mladší tak mě hodně zasáhla satanistická scéna se zabíjením neviňátek a smrt Barcaroly ... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Osudy Angélique de Peyrac pokračují po všech frontách. V příběhu se Angélique ocitne na dvoře krále Ludvíka XIV a to na žádost, aby z ní udělal diplomatku a aby přesvědčila perského velvyslance k dohodě dohodě smlouvy. Peršan je sice pohledný, ale sadistický. Do toho různé intriky na dvoře a setkání se satanským kultem. O dobrodružství tu tedy nouze není. Tvůrci se však rozhodli v rámci zachování romantické linie odklonit od původní knižní předlohy a do děje vrátili starého známého ze zcela prvního snímku. Na scéně se objevuje Jeoffrey de Peyrac. Ale ne zase nějak střemhlav. Ponechali v tom určité tajemno a citové probuzení. Touha a cit Angélique nebyli tak silné jako teď. Setkají se? Zdá se, že od tvůrců to byl výborný tah. Atmosféra je naprosto úžasná. Celkově se snímek zdá být o něco lepší než předchozí druhý v pořadí a to jak výpravou, tak i honosnějším dějem. PS: Počítá někdo kolik už měla mužů v posteli a kolik z nich zemřelo? ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já vás zničím!“ ,,Mýlíte se!“ Třetí film o Angeliččiných dobrodružstvích mi připadá o chlup lepší než předchozí dva díly. Oproti nim není tento tak roztahaný a drží více po hromadě. I scénář si polepšil a tak je možné nalézt i poměrně sympatické repliky. Samotná Angelika mi tentokrát přišla ještě více protivná, než dříve, její ambicióznost nezná mezí a jde doslova přes mrtvoly, což mi dvakrát příjemné nebylo. Co zůstává bohužel při starém jsou některé vedlejší postavy, které působí až parodickým dojmem. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)
  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama