Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi scéna, kdy si Angelika a Osman v zahradě recitují La Fontaina. Bohužel, stejně jako každý, kdo se kdy pokusil jí pomoct, i Ferraji špatně dopadl, a já toho v tu chvíli začala mít právě dost. Závěr mě pak už nijak neoslovil a já se smířila s tím, že vůči kouzlu Markýzy andělů & spol. jsem zřejmě beznadějně imunní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Historicko-romantický príbeh o krásnej Angelike makýze anjelov sa končí. Snímok "Angelika a sultán" je poslednou časťou, finálnou epizódou. Pôvodná literárna predloha, ktorú napísala manželská dvojica Anne a Serge Golon, má až strnásť samostatných kníh. Francúzsky režisér Bernard Borderie to radikálne skrátil do formátu piatich filmov. V tomto poslednom diely vyvrcholí ľúbostný príbeh Angeliky a jej manžela Joffrey de Peyraca. *** ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pět sobotních večerů s Angelikou mám již za sebou a zazvonil zvonec a je Angeliky konec. Ale zas na jednu stranu v mých očích se jedná o konec zdařilý a pokud se vám předchozí díly líbili u tohohle vám místy poběží doslova mráz po zádech. Do poslední minuty totiž není jasné jestli ještě Angelika vůbec někdy spatří svého milovaného Žofrého. Opět zde musím napálit 5 hvězd, celá série až na naprosto zbytečný díl s králem se mi moc líbila a tadyten díl jí u mě vynesl ještě o patro výš. Velká škoda že je poslední. No tak tedy sbohem andělská Angeliko. Sbohem, sbohem, sbohem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Angelika je nebojácná děva! Dost dlouho si vodila čaroděje Peyraca než mu dala a naproti tomu nedala králi, nedala drsnýmu kapitánovi pirátů, tak proč by měla dávat nějakýmu sultánovi či podobnýmu vocasátorovi?! Ano je tomu tak drsná emancipovaná story spěje zdárně k očekávanému happyendu, ale nevadí pár slušných scén i nějaká ta akce se tu najde. Není to úplnej shit nemůžu si pomoct, ale 5 dílů stačí.50% ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec a pohádky je konec! Naštěstí, další díl už by tu sérii pohřbil úplně. A to to začalo tak báječně! Všech pět filmů jsem ale hodnotila jako celek. Sestupná tendence je způsobena umělým odsouváním předem odhadnutelného konce, které je vyplněno méně nápaditým dějem a vršením manželů a milenců, lokalit a překážek, které Angelika musí zdolat, než opět padne do náručí své lásky. 70% všem pěti filmům hlavně za to oslazené dospívání, krásnou MM a Francii. (Ach Nicolasi, miluj mě Nicolasi...) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a diablove peniaze. (Raccoon.city)
  • Po natočení pátého snímku uvažoval producent Francis Cosne o pokračování, ale hlavní představitelka Michèle Mercier byla již velmi rozmrzelá. Cítila, že její život a její kariéra začínají a končí Angelikou a chtěla se vymanit z jejího stínu. Navíc jí vadil diletantský přístup tvůrců a uvědomovala si postupnou klesající úroveň filmů. K natočení šestého dílu již nakonec nedošlo. (Cucina_Rc)
  • Natáčelo se v tuniských městech Sidi Bou Said, Nefta, Monastir a El-Džem. (M.B)

Reklama

Reklama