Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 3

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (440)

Arx 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mě celkem mile překvapila. Musím se přiznat, že nějakou atmosféru to má a film mě k mému údivu zaujal. V druhé polovině, kdy už se všichni na smrt vyděšení teenagery hystericky hádají a hrají hry na skypu, film ztratil svoje kouzlo a už jsem jen koukal na zbývající čas filmu. Jako celek si ale asi ty tři hvězdičky za nápad a zpracování zaslouží. Ale je to další zbytečný film, který kdyby nebyl, vůbec nic se nestane. 55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo ještě před měsícem řekl, že mě bude bavit horor, v němž hlavní postavy jenom skypují a chce je zabít internetový duch, asi bych se mu vysmál do obličeje. Ono to ale díky svému neotřelému stylu opravdu funguje! Jasný bát se u toho příliš nebudete, jako teen napínák, který sviští od začátku do konce, to ale funguje na jedničku. Formát je využit na maximum a už si nepamatuju, kdy naposledy mi nějaká žánrovka tak rychle utekla. Škoda jen malinko uřvaného konce, v němž na sebe postavy spíše jen zoufale křičí, než aby se snažili z tohodle průseru nějak dostat. Ale i přesto až nečekaná spokojenost. 70% ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Unikátnost formy paradoxně nevynikne natolik v kinosále jako doma na monitoru, kde zpracovává jednu z nejděsivějších hororových premis, tedy že mám na obrazovce Apple rozhraní. Jinak se jedná o vskutku zajímavou exotiku, která sice více snímků neunese, nicméně nyní se jí perfektně daří dostat onen průser až do vašeho pokoje, nehledě na to, že ústřední partička je banda úplných čuráků a mstící se duch není ani tak strašidelný, jako spíš parádní troll dokazující letitou pravdu, že Peklo je 4chan. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ječení před notebookem, obviňování se, honění ega, malá přiznání a velké lži. Nápad to však je. Velký, i s docela velkým rizikem. Forma, kterou tvůrci zvolili, je zatraceně zajímavá (a s postupem času naneštěstí i otravná zároveň). Celou stopáž sledujeme monitor kočky, která pravidelně klábosí se svou bandou (pěticí dalších středoškoláků včetně přítele) přes skype. U toho je na Facebooku, brouzdá po netu, pouští písničky.. a začíná se děsit. Protože se do skupiny „nabourá“ někdo, kdo používá účet mrtvé spolužačky. Palec nahoru za odvahu, co se formy týče. Velká škoda, že se to začne docela brzy zajídat, uječenost hrdinů tomu taky dvakrát nepřidá a odhalování hříchů minulosti zrovna tak. I tak za mě slušný experiment za minimum peněz, i když v kině bych to vidět nepotřeboval (respektive nechtěl). A obávám se, že tvůrci ukázali cestu k četným pokračováním a napodobeninám. ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám čím dál tím častěji pozorovat, že standardy moderního hororu velmi markantně upadají. Unfriended je totiž jenom nudnou záležitostí bez kapky atmosféry, kde neustále zní vyzvánění Skypu a šest hysterických teenagerů. Upřímně nechápu některé uživatele, kteří tomuto "hororu" dali více jak dvě hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Množstvo scén použitých v traileroch sa vo finálnej verzii filmu nenachádza. (beso74)
  • Vraždy vo filme boli inšpirované skutočnými samovraždami Amandy Todd a Audrie Pott. (Game90)
  • Filmári vytvorili pre film falošné rozhranie Skype, aby sa predišlo technickým problémom a lagom. (Game90)

Reklama

Reklama